MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Samotna matka w Irlandii - real life

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 12 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

Str 12 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

annussia

Post #1 Ocena: 0

2011-02-19 13:50:40 (14 lat temu)

annussia

Kobieta

Z nami od: 23-06-2010

Cytat:

2011-02-19 13:27:50, Nie_z_tej_bajki napisał(a):
Cytat:

2011-02-19 13:25:31, annussia napisał(a):
Pare miesiecy a moze pare lat i tu tez powaznie zaczna ise brac za benefity. Niby jakies zmiany maja byc od kwietnia, ale to bardziej uderza w middle class a ci co siedzieli tylko i wylacznie na garnuszku panstwa, zmian nie odczuja!

Annussia - nie generalizuj. Nie kazdy, kto "siedzi wylacznie na garnuszku panstwa", chce by tak bylo. Niektorzy po prostu nie maja wyjscia... I marza o zmianie pewnych kwestii zyciowych... :-?

Rozumiem, ze zycie roznie sie uklada i pomoc zawsze powinna byc dostepna. Ale to juz od nas samych zalezy jak szybko chcemy stanac na nogi - czy po paru miesiacach czy po paru latach. I oczywiscie nie odnosze sie tu tylko do nas Polakow, bo problem dotyczy tez innych nacji.
bla bla bla...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

frelcia

Post #2 Ocena: 0

2011-02-19 14:00:25 (14 lat temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

_Motylku_ sledzac strone po stronie prosze o to niektore przyklady za ktore zalozycielka tematu dostala ostrzezenie.
Jak to juz od dluzszego czasu ostatnio bywa na MW jedni dostaja ostrzezenia za obrazanie a inni ze na to obrazanie reaguja w taki sam sposob czyli postami nie na temat obrazajacymi autora watku. Mam nadzieje, ze nie zagmatwalam.

Cytat:

2011-02-18 18:50:08, agaomar napisał(a):
O widze, ze znaleźli sie oceniajacy moje życie tutaj w Polsce, wybaczcie ale nie takie było pytanie. Gdybys Mieszko przeczytała moje pytanie dokładniej, pewnie darowałabys sobie ironię.

Proponuję czytac ze zrozumieniem Mieszko, wtedy możemy podjąć się dyskusji, chociaż ze stylu jaki reprezentujesz, przyzję, ze nie warto. A Ty lekarz drzew zastanów się co gadasz,

Ugryz sie czlowieku w jezyk albo faktycznie sie "odmotaj". Ciekawa jestem tylko, czy to lezy w naszej naturze, ze jak ktos zarabia mniej, to drugiemu, co ma troche wiecej, wyliczałby złotówki.

Cytat:

2011-02-18 19:02:06, agaomar napisał(a):
I dziękuje, ale wiem jak jak się opiekować dzieckiem i co mu potrzeba.

dziekuje za wspaniałe rady

Cytat:

2011-02-18 19:18:38, agaomar napisał(a):
clokcwork kłania sie czytanie ze zrozumieniem. Niezmiernie się bawię co niektórych głupotą.

Cytat:

Szkoda dzieci tylko. Nikaanka - tak jest ciezko, znależć odpowiednia prace adekwatna do poziomu wyksztalcenia i doswiadczenia zawodowego , ale sprecyzowalam w pozniejszym poscie odpowiedz.

Cytat:

2011-02-18 19:36:38, agaomar napisał(a):
MAMA MYSZY to kazdego wybor czy sie ponizasz, ale dla mnie jestes ty ponizajaco głupiutka. A ty poluszka, klepnij sie w łepetynkę i może Ci się klapka przestawi na właściwią choć raczej nie sądzę- głupote chyba można wyleczyć ale w twoim stanie chyba juz z a pozno, co?

Cytat:

2011-02-18 19:42:16, agaomar napisał(a):
Tak sobie mysle, za wy to chyba swoimi kategoriami myslicie, to wy zbijacie kase na dzieciach , wybaczcie ale jak już wczesniej ktos wspomnial, takiej forum to forum CHAMSTWA, szkoda czasu, cuchnie głupotą

poluszka i KaskaM nie uzywajcie brzydkich slow. Mam na mysli te ze strony numer 3 na dole.

:-)

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-02-19 14:17:04 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

frelcia

Post #4 Ocena: 0

2011-02-19 14:20:05 (14 lat temu)

frelcia

Kobieta

Cytat:

2011-02-19 14:17:04, poluszka napisał(a):
frelcia przyjelam do wiadomosci:)

Ja za slowa przepraszam, ale czasami czlowieka ponosi jak czyta cos takiego...

Dzieki cioteczko:-P

Do góry stronyOffline

_Motylek_

Post #5 Ocena: 0

2011-02-19 14:20:15 (14 lat temu)

_Motylek_

Kobieta

Z nami od: 05-02-2011

Cytat:

2011-02-19 14:00:25, frelcia napisał(a):
_Motylku_ sledzac strone po stronie prosze o to niektore przyklady za ktore zalozycielka tematu dostala ostrzezenie.
Jak to juz od dluzszego czasu ostatnio bywa na MW jedni dostaja ostrzezenia za obrazanie a inni ze na to obrazanie reaguja w taki sam sposob czyli postami nie na temat obrazajacymi autora watku. Mam nadzieje, ze nie zagmatwalam.

poluszka i KaskaM nie uzywajcie brzydkich slow. Mam na mysli te ze strony numer 3 na dole.

Autorka zadala pytanie o benefity jakie jej przysługuja . Posty nie na temat uczace jak ma zyc , oceniajace jej sytuacje materialna i komentarze odnoscie wysokosci alimentow powinny zostac usuniete .

Do góry stronyOffline

frelcia

Post #6 Ocena: 0

2011-02-19 14:24:03 (14 lat temu)

frelcia

Kobieta

Cytat:

2011-02-19 14:20:15, _Motylek_ napisał(a):

Autorka zadala pytanie o benefity jakie jej przysługuja . Posty nie na temat uczace jak ma zyc , oceniajace jej sytuacje materialna i komentarze odnoscie wysokosci alimentow powinny zostac usuniete .

Co do usuniecia postow nie zwiazanych z tematem to pozwole sobie je jeszcze zostawic bo moze jeszcze komus bede je musiala cytowac w razie "W".

Poczekam do wieczora i jelsi temat bedzie sie ciagnal tak jak do tej pory to zostanie zamkniety na pare dni.

Milej soboty, ide do rodzinki.

Do góry stronyOffline

_Motylek_

Post #7 Ocena: 0

2011-02-19 14:32:05 (14 lat temu)

_Motylek_

Kobieta

Z nami od: 05-02-2011

Cytat:

2011-02-19 14:24:03, frelcia napisał(a):
Cytat:

Co do usuniecia postow nie zwiazanych z tematem to pozwole sobie je jeszcze zostawic bo moze jeszcze komus bede je musiala cytowac w razie "W".

Poczekam do wieczora i jelsi temat bedzie sie ciagnal tak jak do tej pory to zostanie zamkniety na pare dni.

Milej soboty, ide do rodzinki.

Myslałam że tutaj wszystkie tematy są cenzurowane , aby było pieknie i kolorowo ;-) .

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #8 Ocena: 0

2011-02-19 14:45:09 (14 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

owszem, i to w pierwszym poscie na forum, jednoczesnie piszac:
Cytat:
Przepraszam ,jesli moje pytanie wyda się nieco dziwne, ale nie orientuję się w przepisach, tylko trochę czytałam i chciałabym zweryfikować wiedzę.
zaraz pozniej dodajac:
Cytat:
Nie nie mam zamiaru jak juz wspomnialam wczesniej wegetowac za 1200zl
co wyraznie sugeruje zycie i utrzymanie w tej kwocie... czyz nie?
to nie grzech zapytac lub oczekiwac benefitow, gorzej z przekonaniem o
Cytat:
co mi się należy
poniewaz:
Cytat:
Należy się mnie- za dziecko

to jeszcze raz zadam to pytanie: za noc poslubna tez sie cos nalezy, nie?

Do góry stronyOffline

_Dida_

Post #9 Ocena: 0

2011-02-19 14:51:49 (14 lat temu)

_Dida_

Kobieta

Z nami od: 23-09-2010

Cytat:

Jak to juz od dluzszego czasu ostatnio bywa na MW jedni dostaja ostrzezenia za obrazanie a inni ze na to obrazanie reaguja w taki sam sposob...

Czyli wobec powyższych słów, to stwierdzenie :

Cytat:

jest też oficjalnym ostrzeżeniem?

Czy tylko pogrożeniem paluszkiem -ti,ti,- jak do dziecka?
Tym bardziej,jak spojrzymy na odpowiedź :

Cytat:

2011-02-19 14:20:05, frelcia napisał(a):
Cytat:

:-o:-o
Ludzie bowiem to anioły bez skrzydeł, i to jest właśnie takie piękne, urodzić się bez skrzydeł i wyhodować je sobie...

Do góry stronyOffline

midian25

Post #10 Ocena: 0

2011-02-19 15:47:43 (14 lat temu)

midian25

Konto usunięte

Cytat:

2011-02-19 14:51:49, _Dida_ napisał(a):
Cytat:

Jak to juz od dluzszego czasu ostatnio bywa na MW jedni dostaja ostrzezenia za obrazanie a inni ze na to obrazanie reaguja w taki sam sposob...

Czyli wobec powyższych słów, to stwierdzenie :

Cytat:

jest też oficjalnym ostrzeżeniem?

Czy tylko pogrożeniem paluszkiem -ti,ti,- jak do dziecka?
Tym bardziej,jak spojrzymy na odpowiedź :

Cytat:

2011-02-19 14:20:05, frelcia napisał(a):
Cytat:

:-o:-o

Są równi i równiejsi, układy i układziki.
"Trzeba wiedzieć pod kogo się podwiesić"
"Gotta move out! Keep him at bay kurrrde"

Do góry stronyOffline

Strona 12 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 11 | 12 | 13 ... 15 | 16 | 17 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,