MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Child tax benefit i child benefit samotna matka - pomóżcie!

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tosiek75

Post #1 Ocena: 0

2011-01-19 21:20:53 (14 lat temu)

tosiek75

Kobieta

Z nami od: 19-01-2011

Witam wszystkich!Jestem nowa z zapytaniem i pomocą ale na tym portalu goszcze czesto bo mozna uzyskac wiele rad z ktorych juz skorzystałam.
Moj problem polega na tym ze z dnia na dzien w asyscie policji zostalam samotną matka uwalniając sie od tyrana z ktorym mieszkałam.Mam trojkę dzieciaczkow.Codziennie zalatwiiam sparwy aby jakos wszystko ulozyc.Pracuje jako self employed po 16 g.tygodniowo.Złozylam aplikacje o income support,housting benefit i cuncil tax beefit mimo ze mieszkam narazie w hostelu.Nie wiem czy dostanę cokolwiek ale warto probowac.Chodzi mi natomiast o chtc i chb poniiewaz chb jest na mojego byłego tyrana ale pieniądze wpływaja na moje konto,musze to przeniesc na siebie,podobnie jest z chtc mamy wspolną decyzje z czego on pobiera tax credit a ja chtc i tez musze to złozyc na siebie.Czytałam tu na forum ze sa instytucje lub kobitki ktore mialy podobna sytuacje aby wszystkie formalnosci przyspieszyc aby nie trwalo to mase czasu bo nie bede miala z czego zyc.
Gdzie ewentualnie dzwonic o pomoc lub czy trzeba dzwonic do taxsow bezposrednio i tam przedstawic sytuacje?Czy ktos mial podobną sytuacje?
Musze to zrobic jak najszybciiej a jednoczesnie bardzo sie tego boje!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nie_z_tej_bajki

Post #2 Ocena: 0

2011-01-19 21:31:38 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Podejdz do swojego councilu i zapytaj o benefit advisor. Jeden telefeon takiego doradcy do CHTC moze wszystko zalatwic, a jesli nie od razu, to przynajmniej troche przyspieszyc.
Ja dostalam taka pomoc, ale z kolei z Children and Parents Centre ( sa zwykle przy kazej szkole, przedszkolu, czy nursery ). Jesli nie do councilu, to tam warto sie wybrac i zapytac o taka osobe.
Nie wiem czy dostaniesz HB mieszkajac w hostelu. Ale na pewno bedac SE, mozesz starac sie o Income Support oraz o mieszkanie socjalne.
Zeby zmienic na siebie CHB, dokumenty zrezkajace sie go na Ciebie, musi podpisac Twoj partner. Lub mozesz od nowa zlozyc cala aplikacje - szczegolow dowiesz sie na infolini CHB jak to zrobic mozliwie najszybciej.
Jesli chodzi o nowe naliczenie CHTC to bezposrednio na inoflini - zglaszasz zmiany telefonicznie, przysylaja nowa aplikacje, lub naliczaja bez niej na podstawie rozmowy - roznie to bywa. Czasem nie wstrzymuja wyplat w tym czasie, czasem tak.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2011-01-19 21:39:22 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-01-19 23:20:33 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

elizaglasgow

Post #5 Ocena: 0

2011-01-20 01:00:27 (14 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 05-09-2009

Income support nie dostaniesz, bo pracujesz 16godzin, a maksymalna liczba godzin pracy, w przypadku IS wynosi 15.Tylko, ze jesli te 15 godzin pracy wynosi wiecej, lub tyle samo, co stawka IS, to nie przysluguje wowczas nic, zero.Te 15 godzin pracy odnosi sie do ludzi mlodych 17-18 latkow, ktorzy zarabiaja mniej-3, 63f na godzine?Ciesz sie, ze masz te 16 godzin, to i dostaniesz WTC i CHTC a zalatwisz to jednym telefonem do HMRC.W ciagu dwoch tygodni otrzymasz zasilki, oba.W przypadku CHB pozostan na razie w takim ukladzie, dojdziesz do siebie, staniesz na nogi finansowo, to to zmienisz.Ty, jako osoba zajmujaca sie bezposrednio dzieckiem masz prawo pobierac CHB, nawet jesli nie jestes glownym aplikujacym.Jak partner sie nie zgodzi, nie podpisze aplikacji, to sie nie martw, dostaniesz CHB i bez tego, powiesz poprostu na czym sprawa stoi.Nikt od ciebie nie bedzie tego zadal.Jesli pomogla ci policja, to na pewno odezwie sie do ciebie opieka spoleczna, i zaoferowana zostanie pomoc Woman's Aid.To sa standartowe procedury w takich sytuacjach.Nie boj sie, dopoki masz dach na glowa, jestes bezpieczna, a jak byly partner zacznie ciebie nachodzic, po raz kolejny dzwon na policje.Lokal tez dostaniesz, z pomoca social services, bo wiecznie w hostelu nie bedziesz z dziecmi mieszkac, poza tym pobyt w hostelu calkowicie oplaci Housing benefit, o to sie nie martw-tym powinni sie zajac ludzie, ktorzy skierowali ciebie z dziecmi do hostelu, jak i innymi zasilkami, lokalem socjalnym.Skorzystaj z pomocy Woman's Aid, jesli zostanie ci zaoferowana-masz szanse na mieszkanie zastepcze, umeblowane, na czas w ktorym oczekujesz na staly, socjalny lokal.Takie zakwaterowanie, z rak Woman's Aid rowniez jest bezplatne, rowniez pokrywa je HB.Bedzie to dla was szansa na zgromadzenie srodkow na remont, urzadzenie sie w lokalu socjalnym.Zakwaterowanie z rak Woman's Aid, to lepsze warunki mieszkaniowe, niz hostel a przede wszystkim wsparcie, pomoc psychologa dla ciebie i dzieci.Skorzystaj, jesli pojawi sie opcja pomocy z rak WA a pojawi sie, policja powinna sie tym zajac.

Do góry stronyOffline

Araminta

Post #6 Ocena: 0

2011-01-20 09:05:07 (14 lat temu)

Araminta

Kobieta

Z nami od: 29-08-2010

Zadzwon pod ten numer 0161 660 7999 x 500
to do Women's Aid w Manchester. Oni Ci pomoga, i zalatwia wszystko dla Ciebie. Na nowe mieszkanie naleza Ci sie tez pieniadze bo masz dzieci i taka trudna sytuacje.
Koniecznie skontaktuj sie z nimi! i Powodzenia

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2011-01-20 09:10:25 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

skibiki

Post #8 Ocena: 0

2011-01-20 09:24:38 (14 lat temu)

skibiki

Kobieta

Z nami od: 27-12-2006

Cytat:

2011-01-19 21:20:53, tosiek75 napisał(a):
Gdzie ewentualnie dzwonic o pomoc lub czy trzeba dzwonic do taxsow bezposrednio i tam przedstawic sytuacje?Czy ktos mial podobną sytuacje?

Tak ja miała podobna sytuacje:-[
Przede wszystkim-bardzo mi przykro ze znalazłaś się w takiej sytuacji,sama to przerabiałam.
Wszystko możesz załatwić telefonicznie i sprawy toczą się naprawdę szybko,w moim przypadku tak było.
Najpierw zadzwoniłam do CTC(z o2 free call)02890538192
i tam również dopytałam się o jakie zasiłki mogę jeszcze się ubiegać i mila Pani podała mi nr.tel.gdzie dalej mogę dzwonić.
Przede wszystkim zaczęłam od alimentów na dzieci,zadzwoniłam do CHILD SUPPORT AGENCY i tez załatwiłam wszystko tel.08456 090062
Pozdrawiam cieplutko:-D i 3mam kciuki
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

elizaglasgow

Post #9 Ocena: 0

2011-01-20 15:54:32 (14 lat temu)

elizaglasgow

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 05-09-2009

Cytat:

2011-01-20 09:05:07, Araminta napisał(a):
Zadzwon pod ten numer 0161 660 7999 x 500
to do Women's Aid w Manchester. Oni Ci pomoga, i zalatwia wszystko dla Ciebie. Na nowe mieszkanie naleza Ci sie tez pieniadze bo masz dzieci i taka trudna sytuacje.
Koniecznie skontaktuj sie z nimi! i Powodzenia

A jakie pieniadze jej sie naleza?Ona pracuje, nie skorzysta z Community Care Grant, ten przysluguje bezrobotnym, przebywajacym na IS, JSA dluzej niz 26tyg, jesli planuja przeprowadzke, ale tylko w przypadku jak zamieszkiwali dotychczas miejsce, ktore sprawowalo nad nimi opieke-wlasnie takie WA refuge, care home, nawet wiezienie.WA czasem oferuje pomoc w takich sytuacjach, jakies farby zakupi, zorganizuje transport, ale to juz zalezy od budzetu placowki.Jedna moze oferowac 500f, drugi tylko 100f.
Jak uda sie jej dostac pomoc z WA, to bedzie mogla zostac w refuge do 12 miesiecy, bedzie miala sporo czasu, zeby zaoszczedzic na remont lokalu socjalnego, zakup mebli, agd.Za pobyt w schronisku nie placisz, nie pokrywasz zadnych kosztow, wiec ona bedzie musiala tylko wyzywic i ubrac dzieci-z tym tez otrzyma pomoc.Zdarzy odlozyc troche grosza na lokal socjalny.

Do góry stronyOffline

elma123

Post #10 Ocena: 0

2011-01-20 18:25:37 (14 lat temu)

elma123

Mężczyzna

Z nami od: 20-01-2011

witam. mam pytanie. jak dlugo sie czeka na zaswiadczenie o rezygnacji z chb. ja czekam 5 miesiac . moj byly mowi ze uk na wszystko czeka sie b.dlugo. czy to prawda.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,