Str 8 z 15 |
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-12-18 16:03:29 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
staryznajomy | Post #2 Ocena: 0 2010-12-18 16:39:08 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2010-12-18 16:03:29, agarudi napisał(a): takie powiedzenie jest ze za darmo to mozna w ryj dostac za to ze jest sie przy zyciu mozna dostac ale tylko i wylacznie jesli jestes obywatelem kraju ktory ci pomaga wiec angielskie matki nawet nie pracujac nie zostana same i otrzymaja pomoc od SWOJEGO panstwa a matki polki bez srodkow do zycia i bez pracy to moga dostac bilet kredytowy od ambasady polskiej do polski każdy z nas by zareagował podobnie (jeżeli ktoś by wchodził mu do domu i mówił że należy mu się jedzenie i dach nad głową). mało kto nie odesłałby go do swojego domu lub do pracy. przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
niunia83 | Post #3 Ocena: 0 2010-12-18 17:43:55 (15 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: kwiat .... |
Cytat: 2010-12-18 14:02:55, agarudi napisał(a): wszystko pieknie niunia ale gdzie bys nie udezala po pomoc musisz pracowac min 16 godz nie pracowac moga sobie angielskie matki bo to ich kraj i on sie nimi zajmie a matki polki moga sobie wroci do polski jesli nie pracuja nikt im tu nie pomoze niestety bo gdyby tak bylo to wiesz co by sie tu dzialo??? juz widze te samotne matki walace drzwiami i oknami do uk bo tu raj na ziemi pracowac nie trzeba i wystarczy isc do urzedu a oni cie ozloca dadza kase i mieszkanie itd.. ![]() posluchaj ja tez przyjechalam tu z dziecmi nie mialam nic,nawet pracy i pomoc dostalam taka ,ze jestem pod wrazeniem w Polsce by mi Panstwo tak nie pomoglo. |
Post #4 Ocena: 0 2010-12-18 17:48:58 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
staryznajomy | Post #5 Ocena: 0 2010-12-18 17:53:46 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2010-12-18 17:48:58, agarudi napisał(a): chcesz mi powiedziec ze przyjechalas do uk z dziecmi bez pracy bez niczego i pierwsze kroki skierowalas do urzedu po pomoc tak?? a oni z otwartymi ramionami powiedzieli welcome damy ci wikt i opierunek chyba zartujesz ![]() ![]() ![]() znajomej załatwili żłobek(dziecku) i pracę dopiero wtedy coś dostała. wcześniej koczowała u znajomych. niunia ile byłaś bez pracy(jeśli nie tajemnica)? przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2010-12-18 18:04:44 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
staryznajomy | Post #7 Ocena: 0 2010-12-18 18:09:50 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
leonka to ma sens.
i niech się dziewczynie ułoży. myślę tylko że nie można oszukiwać ludzi że tu dają wszystko za nic przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
Post #8 Ocena: 0 2010-12-18 18:26:07 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
niunia83 | Post #9 Ocena: 0 2010-12-18 18:29:27 (15 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: kwiat .... |
Cytat: 2010-12-18 18:04:44, leonka napisał(a): Kobiecie niestety nic sie nie nalezy - i slusznie (co najwyzej bilet do domu). Za to dzieciom panstwo powinno pomoc - i pomoze. Spokojnie... Jesli dzieci chodza do szkoly - to kobieta ma prawo do wszelkich zasilkow. Nie Z tej Bajki podala szczegoly... A jesli dzieci nie chodza do szkoly - dostanie pomoc tymczasowa. Jesli chlop sie zneca psychicznie czy fizycznie - wzywa sie policje i social services. Jest w trakcie uchwalania ustawa o tym ze to facet bedzie sie musial wyniesc z domciu, ale jak na razie niestety w takiej sytuacji zabiera sie z domu dzieci i matke i umieszcza w bezpiecznym miejscu. Takie sa przepisy i prawo. I nie ma znaczenia na kogo mieszkanie. Natomiast kobieta musi stanac na wlasnych nogach, zorganizowac opieke dla dzieci i prace... Przestac liczyc na panstwo i narzekac ze nic nie dali... I prosze nie pisac takich bzdur ze angielskie matki dostaja wszystko a polskie nic... Sa przepisy i tyle... One spelniaja warunki, Polki nie. Proste i logiczne. Nie ma sie co doszukiwac jakiejs dyskryminacji, niesprawiedliwosci czy zlosliwosci urzednikow. Nie nalezy jednak zapominac ze zyjemy w panstwie prawa i przepisow, ktorego obywatelami nie jestesmy. I jesli jest tak ze nic sie nie nalezy poza biletem do domu - nalezy wrocic do domu i tam narzekac na wlasne panstwo. Pisze ogolnie - prosze nie traktowac tego jak osobistego ataku. Mam nadzieje ze sprawa sie szybko wyjasni, bo zdrowie i bezpieczenstwo dzieci jest najwazniejsze. zgadzam sie! |
drucianka | Post #10 Ocena: 0 2010-12-18 18:36:47 (15 lat temu) |
Z nami od: 13-10-2007 |
Szlag by go trafił.
Autorka zrobiła najważniejszy pierwszy krok, postanowiła poprosić o pomoc, teraz tylko musi iść dalej w tym kierunku i sytuacja się poprawi, tylko delikatnie, im później się facet dowie że coś jest grane, tym lepiej dla niej. A forumowicze już nie raz udowodnili że potrafią działać cuda. |