MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

chce mnie wyrzucic z malym dzieckiem z mieszkania socjalnego!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7.1 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6.1 | 7.1 | 8.1 ... 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

Str 7.1 z 15

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

niunia83

Post #1 Ocena: 0

2010-12-18 09:22:44 (15 lat temu)

niunia83

Kobieta

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2010-12-11 21:22:35, elmik25 napisał(a):
Jak można wystawić partnerkę w CIĄŻY z dwójką dzieci na ulice i zatrzasnąć drzwi!!
JAK...
No JAK...
Kutas!!!!

Wiesz, faceci sa rozni ,czasem male swinie,a czasem te wielkie Swinie.
Jesli chce ja wygnac z domu to o czym to swiadczy?

dostal dzieki nim chate a teraz wynocha z domu?

To nie jest czlowiek tym bardziej ,ze maja wspolne dziecko.

To bydlak bez serca.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

niunia83

Post #2 Ocena: 0

2010-12-18 09:26:50 (15 lat temu)

niunia83

Kobieta

Aaaaaaaaaaaaa jeszcze jedno ,dziwie sie ,ze nikt jej nie napisal,ze w tym kraju nie ma prawa jej wygnac z domu z dziecmi....

Dlaczego nikt tego nie zglosi na Policje , w tedy ma jakies dowody ,ze byla zastraszana wyzuceniem z domu, czy znecanie sie psychiczne czy co kolwiek.
Widze ze sa osoby z tego miasta co ona ,dlaczego nikt jej nie pozmoze?
Moze nie zna Jezyka i jest jej ciezko z tym.
Jeden od drugiego madrzejszy ,a nic nikt nie robi , by dziewczynie pomoc.

w tedy jak bedzie zgloszenie ,to on predzej opusci ten dom jak Ona.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

kingazkl1

Post #3 Ocena: 0

2010-12-18 09:42:32 (15 lat temu)

kingazkl1

Kobieta

Z nami od: 02-02-2009

Ja jestem z tego samego miasta, choć z innej dzielnicy dość odległej i pisałam do niej na priv, że chcę jej pomóc ale z nią nie ma kontaktu ona nie ma komórki a na wiadomości trzeba długo czekać ....już pisałam że też mam dzieci więc jak cokolwiek będzie potrzebo wała np mleko dla dziecka ja kupię ale ...ale ona nigdzie nie może się ruszyć nawet ze mną spotkać jest problem ...Asia proszę odezwij się ...
K,A,F,A...

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

niunia83

Post #4 Ocena: 0

2010-12-18 11:02:25 (15 lat temu)

niunia83

Kobieta

Cytat:

2010-12-18 09:42:32, kingazkl1 napisał(a):
Ja jestem z tego samego miasta, choć z innej dzielnicy dość odległej i pisałam do niej na priv, że chcę jej pomóc ale z nią nie ma kontaktu ona nie ma komórki a na wiadomości trzeba długo czekać ....już pisałam że też mam dzieci więc jak cokolwiek będzie potrzebo wała np mleko dla dziecka ja kupię ale ...ale ona nigdzie nie może się ruszyć nawet ze mną spotkać jest problem ...Asia proszę odezwij się ...

Myslicie ,ze jej zakazal kompa,lub cos takiego?
To jest troche dziwna sprawa.Moze cos nie tak sie dzieje.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

niunia83

Post #5 Ocena: 0

2010-12-18 11:11:05 (15 lat temu)

niunia83

Kobieta

Cytat:

2010-12-11 20:24:08, elizaglasgow napisał(a):
Ona nie ma ma praw do zasilkow, wiec nigdzie nie dostanie zakwaterowania, ani w Hostelu, ani w Woman's Aid, ani w lokalu socjalnym tymczasowym i stalym.Nie bedzie miala zasilkow dla samotnej matki, nie otrzyma Housing i Council Tax benefitu, ktory to pokryje oplaty za pobyt w takich miejscach.Nie dadza jej lokalu, bo nie jest, nie bedzie w stanie placic za czynsz, nie ma srodkow na jego pokrycie, wiec i Council i inne organizacje nie maja gwarancji, najmniejszych, ze dziewczyna bedzie placila za wynajety jej lokal.Dopoki nie pojdzie do pracy na min.16 godzin, to zadna pomoc jej poprostu nie przysluguje.Nie ma praw do zasilku dla osob poszukujacych pracy, dlatego, ze nie pracowala w UK, nigdy.Income support tez jej pewnie nie przyznaja, jesli przynajmniej jedno dziecko nie wymaga 24godzinnej opieki ze strony matki.
Greta...chronia wlasne interesy-niezaplacony czynsz i Council Tax, koszta, ktore poniesliby, gdyby rzeczywiscie przyznali jej lokal.Trzeba zdac habitual residency test, a ten zdajesz wowczas, jak aplikujesz o zasilek socjalny z DWP-seria pytan dot.pobytu w UK.
Wracaj do Polski, jesli mozesz, albo znajdz prace czym predzej, na min.16 godzin, bo inaczej rzeczywiscie skonczysz z dziecmi na ulicy, albo wrocisz na bilecie kredytowym zakupionym przez Ambasade.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>elizaglasgow</i> 11-12-2010 20:31 ]

NAPISANE SAME BZDURY!!!!!!!!
Dziwie sie ,ze ci co nie maja pojecia najwiecej sie wypowiadaja.
W cale nie musi pracowac zglosi gdzie trzeba i dostanie wiecej jak by pracowala,Tutaj matka z dziecmi nie musi pracowac chyba ,ze chce,a juz napewno nie musi pracowac zwlaszcza w tedy gdy sa male dzieci.

Radze osiagnac wieksza wiedze na temat Matek i dzieci w Tym kraju!

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

greta

Post #6 Ocena: 0

2010-12-18 11:38:21 (15 lat temu)

greta

Kobieta

Z nami od: 26-05-2007

niestety niunia83 to ty jestes w bledzie,jesli nie pracuje i nie pracowala nic jej sie nie nalezy.moja kolezanka ze szkoly odeszla od meza,ona pracowala tylko 6 m-cy bez HO w dodatku,pozniej byla w ciazy teraz syn ma 2 lata.poszla do job centre odeslali ja z kwitkiem,zabrali jej housing benefit i zostala tylko z child tax creditem ok 50£ tygodniowo i child benefitem 20£.to chyba zamalo aby przezyc?kiedy podjela prace na 16 godzin dostala wszytko tzn working tax credit,housing benefit i dofinansowanie do przedszkola takze nie wmawiaj jej ze jak odejdzie to wszyscy jej wszystko dadza za nic.
moze tutaj matka nie musi pracowac ale to BRYTYJSKA matka POLSKA matka musi pokazac ze przyjechala tu pracowac a nie brac benefity.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

niunia83

Post #7 Ocena: 0

2010-12-18 13:19:30 (15 lat temu)

niunia83

Kobieta

Cytat:

2010-12-18 11:38:21, greta napisał(a):
niestety niunia83 to ty jestes w bledzie,jesli nie pracuje i nie pracowala nic jej sie nie nalezy.moja kolezanka ze szkoly odeszla od meza,ona pracowala tylko 6 m-cy bez HO w dodatku,pozniej byla w ciazy teraz syn ma 2 lata.poszla do job centre odeslali ja z kwitkiem,zabrali jej housing benefit i zostala tylko z child tax creditem ok 50£ tygodniowo i child benefitem 20£.to chyba zamalo aby przezyc?kiedy podjela prace na 16 godzin dostala wszytko tzn working tax credit,housing benefit i dofinansowanie do przedszkola takze nie wmawiaj jej ze jak odejdzie to wszyscy jej wszystko dadza za nic.
moze tutaj matka nie musi pracowac ale to BRYTYJSKA matka POLSKA matka musi pokazac ze przyjechala tu pracowac a nie brac benefity.

Nadal przystaje przy swoim,trzeba wiedziec gdzie uderzyc.

Napewno nie ona opusci dom,nie maja prawa ja wyzucic z domu nikt ,nawet cancil,bo ona jest w papierach z nim ,a nie on sam.

Przed wyzuceniem z domu przez faceta w czesniej starali sie o dom jako jednosc,nikt nie wiedzial ze tak sie to potoczy.

Po drugie cancil jej pomoze ,a nie jemu tylko trzeba wiedziec gdzie i do kogo uderzyc.

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #8 Ocena: 0

2010-12-18 14:02:55 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

staryznajomy

Post #9 Ocena: 0

2010-12-18 15:46:48 (15 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

2010-12-18 14:02:55, agarudi napisał(a):
wszystko pieknie niunia ale gdzie bys nie udezala po pomoc musisz pracowac min 16 godz nie pracowac moga sobie angielskie matki bo to ich kraj i on sie nimi zajmie a matki polki moga sobie wroci do polski jesli nie pracuja nikt im tu nie pomoze niestety bo gdyby tak bylo to wiesz co by sie tu dzialo??? juz widze te samotne matki walace drzwiami i oknami do uk bo tu raj na ziemi pracowac nie trzeba i wystarczy isc do urzedu a oni cie ozloca dadza kase i mieszkanie itd..:) zastanow sie co piszesz
w/g mnie możesz mieć rację(mam nadzieję że ją masz). inaczej każda bezrobotna matka jechałaby do UK brać zasiłki i mieć dach nad głową.co innego jeśli płaciła lub płaci podatki.myślę że nawet tu nie DAJĄ tylko dlatego że jest się przy życiu.co innego jeśli przyjeżdża się do kogoś opłacającego podatki a co innego jeśli po benefity.
zawsze jest możliwość że się mylę ale osobiście znam dziewczynę która żyje tu tylko dlatego że znalazła tu opodatkowanego faceta a nie dlatego że ma dziecko i jest bez pracy.wcześniej nic nie mogła dostać.

[ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 18-12-2010 15:47 ]

przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Post #10 Ocena: 0

2010-12-18 16:03:29 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Strona 7.1 z 15 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6.1 | 7.1 | 8.1 ... 13 | 14 | 15 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,