MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Chrzciny w UK

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 4 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gosia090307

Post #1 Ocena: 0

2011-09-13 21:22:49 (14 lat temu)

gosia090307

Kobieta

Z nami od: 21-10-2010

Ja kupowałam ostatnio szatke do chrztu dla synka z tej strony - <a href="http://bobasshop.co.uk/index.php?cPath=10_50" target="_blank" target="_new">http://bobasshop.co.uk/index.php?cPath=10_50</a>
jestem bardzo zadowolona, zapłaciłam za szatke razem ze świeca ok 16 funtów (razem z opłata pocztowa!), przesyłke miałam w domu do południa na drugi dzien po dokonaniu zamówienia :)

[ Ostatnio edytowany przez: gosia090307 13-09-2011 21:27 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosia090307

Post #2 Ocena: 0

2011-09-13 21:25:10 (14 lat temu)

gosia090307

Kobieta

Z nami od: 21-10-2010

ups.... coś mi żle edytowało :)

to jest ades strony - http://bobasshop.co.uk/index.php?cPath=10_50

[ Ostatnio edytowany przez: gosia090307 13-09-2011 21:30 ]

Do góry stronyOffline

alfer74

Post #3 Ocena: 0

2011-09-13 21:53:32 (14 lat temu)

alfer74

Mężczyzna

Z nami od: 29-05-2009

Cytat:

2011-09-13 14:32:13, jolanta12 napisał(a):
Cytat:

2011-08-12 18:21:31, gosiaczek3006 napisał(a):
Nawet w Pl nie ma obowiazku chrzczenia dziecka w szatce czy czym podobnym...chlopcy maja zazwyczaj koszule i spodenki cos na wzor garnituru a dziewczynki biale sukieneczki :)))

Okazało się jednak że ksiądz zażyczył sobie szatkę do chrztu - mam ja kupić w kościelnym sklepiku na Balham - powiedział że taki jest obowiązek i już. Czy ktos juz taką szatke kupował?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>jolanta12</i> 13-09-2011 14:54 ]

Slyszalem, ze Proboszcz na Balham od kazdego probuje wyciagnac kase, wlasnie dlatego nalezymy do polskiej parafii na Putney-Wimbledon. Tam jakos jest normalnie... :-)
inzynier elektronik, specjalizuje sie w telefonii komorkowej, naprawiam i pomagam rozwiazywac wszelkie zwiazane z nia problemy - 07756957744

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

tomaszzet

Post #4 Ocena: 0

2011-09-13 22:00:36 (14 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2011-09-13 14:32:13, ********* napisał(a):
Okazało się jednak że ksiądz zażyczył sobie szatkę do chrztu - mam ja kupić w kościelnym sklepiku na Balham - powiedział że taki jest obowiązek i już. Czy ktos juz taką szatke kupował?

:-]Czy ktos juz taką szatke kupował?:-]
Wstydu sobie tym pytaniem narobiłas.

Bo to jest tak. Przyjechała nas tutaj masa, co widać i słychać, a czasem i czuć na ulicach i w sklepach. I co?
Jestesmy narodem katolickim, wszyscy /no prawie/ wierzący, do koscioła biegający /czyżby?/.

:-o A tu nagle nie wiadomo jaki Chrzciny mają przebieg?! :-o

Taka zwyczajna chrzescijańska tradycja, a naród o wielowiekowej chrzescijańskiej tradycji nie wie, że szatka to nieodłączny element chrztu !!??

A może to wynika z bezgranicznej oszczędnosci??

To zwyczajnie jest wstyd nie wiedzieć takich rzeczy.
Jeszcze wielkie :-o, bo ksiądz sobie zażyczył :-]

A po chrzcie to pewnie następny kontakt dziecka z kosciołem będzie 2 tygodnie przed komunią, gdy rodzice (możliwe, że bez slubu) przypomną sobie, a własciwie to chyba przez przypadek się dowiedzą, bo po co do Koscioła chodzić, że cos takiego istnieje. Wtedy będzie kolejne :-o, bo ksiądz nie dopusci dziecka do tego sakramentu.

Wybaczcie, ale nie wytrzymałem.

PS.

A przyjęcie z okazji Chrztu czy I Komunii SW, to najlepiej w chińskiej knajpie urządzić.

PS. 2

Faktycznie sporo "nieudaczników" tutaj przyjechało

[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 13-09-2011 22:48 ]

Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #5 Ocena: 0

2011-09-13 22:05:49 (14 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Cytat:

2011-09-13 21:53:32, alfer74 napisał(a):
Slyszalem, ze Proboszcz na Balham od kazdego probuje wyciagnac kase, wlasnie dlatego nalezymy do polskiej parafii na Putney-Wimbledon. Tam jakos jest normalnie... :-)

:-o "Normalnie...", tzn. nie ma szatki do Chrztu? :-o

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #6 Ocena: 0

2011-09-14 07:52:26 (14 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Jak to w PL nie ma obowiazku szatki do chrztu, co za glupota, szatka i swieca to nieodlaczny symbol chrztu.
A pisanie ze takie cos jest nie potrzebne to glupota, lepiej gdy ktos nie wie niech sie nie wypowiada, i nie utwierdza innych w bledzie.
Co do chrzcin, potem komunii, to raczej zwyczaj katolickich rodzin, inni wierza i lataja co tydzien do kosciola, a inni wierza ale nie lataja i nie oddaja ksiedzu calych swoich rent.To jaką kto ma wiare i jak ja praktykuje jest kazdego prywatna sprawa.

Do góry stronyOffline

jolanta12

Post #7 Ocena: 0

2011-09-14 22:19:08 (14 lat temu)

jolanta12

Kobieta

Z nami od: 28-11-2007

Cytat:

2011-09-13 22:00:36, tomaszzet napisał(a):
Cytat:

Bo to jest tak. Przyjechała nas tutaj masa, co widać i słychać, a czasem i czuć na ulicach i w sklepach. I co?
Jestesmy narodem katolickim, wszyscy /no prawie/ wierzący, do koscioła biegający /czyżby?/.

Taka zwyczajna chrzescijańska tradycja, a naród o wielowiekowej chrzescijańskiej tradycji nie wie, że szatka to nieodłączny element chrztu !!??

A po chrzcie to pewnie następny kontakt dziecka z kosciołem będzie 2 tygodnie przed komunią, gdy rodzice (możliwe, że bez slubu) przypomną sobie, a własciwie to chyba przez przypadek się dowiedzą, bo po co do Koscioła chodzić, że cos takiego istnieje. Wtedy będzie kolejne :-o, bo ksiądz nie dopusci dziecka do tego sakramentu.

PS.

A przyjęcie z okazji Chrztu czy I Komunii SW, to najlepiej w chińskiej knajpie urządzić.

PS. 2

[ Ostatnio edytowany przez: <i>tomaszzet</i> 13-09-2011 22:48 ]

To czy wiem, czy nie wiem jak wygląda ceremonia Chrztu to moja prywatna sprawa - i kiedy i jak moje dziecko będzie chodziło do kościoła też.
Wstyd to czytać wypowiedzi tych co tu przyjechali i zieje od nich jadem - czyli ludzi Twoje pokroju.
Ja się nie wstydzę tego ze nie wiem jak wygląda chrzest, ale wstydzę się ze są 'katolicy' którzy wszystko wiedzą.

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #8 Ocena: 0

2011-09-14 22:52:25 (14 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Cytat:

2011-09-14 22:19:08, jolanta12 napisał(a):
Cytat:

2011-09-13 22:00:36, tomaszzet napisał(a):
Cytat:

PS.

PS. 2

[ Ostatnio edytowany przez: <i>tomaszzet</i> 13-09-2011 22:48 ]

To czy wiem, czy nie wiem jak wygląda ceremonia Chrztu to moja prywatna sprawa - i kiedy i jak moje dziecko będzie chodziło do kościoła też.
Wstyd to czytać wypowiedzi tych co tu przyjechali i zieje od nich jadem - czyli ludzi Twoje pokroju.
Ja się nie wstydzę tego ze nie wiem jak wygląda chrzest, ale wstydzę się ze są 'katolicy' którzy wszystko wiedzą.

Zdaje się, że należę do mniejszosci, bo wiem jak ksiądz wygląda :-]

Dla Ciebie ja zionę jadem, a Ty dla mnie jestes z tych nieudaczników co z PL wyjechali.

Jak ludzie mają takie problemy jak Ty, to nie wiem jak sobie z poważnymi sprawami radzą.

Do góry stronyOffline

mala24

Post #9 Ocena: 0

2011-09-14 22:57:36 (14 lat temu)

mala24

Kobieta

Z nami od: 12-01-2009

Bo niektorzy wierza w Boga a nie w kosciol...

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2011-09-14 22:58:44 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Trudno nie przyznac racji, ze skoro to ma byc Chrzest w Kosciele, to pewne symbole maja znaczenie, i mowienie ze sa niewazne, to tak jakby mowic o slubie w koscielnym i mowic, ze wcale nie musi byc udzielony przez ksiedza.

PS Uwazam jednak nie trzeba nikogo od nieudacznikow nazywac...
Ada

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,