Niewolnicy 21 wieku tak dziś można określić prawie całą ludzkość , być może większość nie zdaje sobie sprawy ale taka jest rzeczywistość , popatrzmy jak wygląda nasze życie , ciągle żyjemy w stresie , chodzi mi tu o inny rodzaj stresu taki który gdzieś spoczywa na naszych barkach i podpowiada nam - nie wolno ci się zatrzymywać , masz rodzinę musisz to musisz tamto , masz do opłacenia rachunki , raty , musisz znaleźć prace , musisz wziąć drugi etat , budzisz się rano spoglądasz na zegarek i myślisz – o qur.. za 20 minut musze tam być a przecież wszędzie są korki.Ile czasu poświęcamy naszym bliskim tym którzy są dla nas najważniejsi , nie chodzi mi tu o wspólne przebywanie w budynku np: rodzice internet a dzieci tv, chodzi mi o rzeczywisty czas spędzony razem , pewnie jest tego niewiele .
To wszystko to tylko kropelka naszej zwariowanej gonitwy która jest daleka od wolności i normalności , jakiś profesor powiedział , że normalne życie to takie w którym człowiek żyjąc nie czuje ŻADNEGO obciążenia pod każdym względem. Jak jest z nami co my czujemy?
Przejdę już do rzeczy bo długie pisanie nie w moim stylu .
Życie plemienne , wyobraźmy sobie do czego was namawiam że wszyscy użytkownicy NW razem zamieszkamy gdzieś na pięknej wyspie blisko morza gdzie klimat jest przyjazny i to będzie nasz dom , bez tych gadżetów i świecidełek za którymi tak szybko biegniemy i tak naprawdę nic nam nie dają , tylko nas zabijają i powodują ze chorujemy i nie jesteśmy w pełni szczęśliwi , myśląc że coś mamy ale tak naprawdę człowiek nie może mieć niczego co jest materialne.
Jak by wygalało nasze życie , budzisz się rano czujesz radość i szczęście że nigdzie nie musisz biec , mnie masz nawet zegarka , cały dzień spędzamy z naszymi bliskimi , nasze życie było by przepełnione miłością i radością – czyż nie , czy ja się mylę ?
Pędzili byśmy tylko bimberek i cały dzień imprezki , jedli byśmy rybki – czego nam więcej potrzeba.
Ja jestem oczywiście za , czy ktoś ma ochotę tez być wolny?
Mam nadzieję ze Richmond będzie naszym Guru
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )