Str 7 z 8 |
|
---|---|
karolkowa | Post #1 Ocena: 0 2010-11-25 23:21:23 (14 lat temu) |
Z nami od: 03-06-2007 |
Moge polecic ksiazke Przytulanki- wierszyki na dziecięce masarzyki i ksiazke z plyta Co babcia z dziadkiem spiewali kiedy byli mali
![]() |
BlackKashmir | Post #2 Ocena: 0 2010-11-25 23:22:08 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-11-2010 Skąd: Londyn |
ja pamiętam z przedszkola zabawę do której była taka piosenka:
"Chodzi lisek koło drogi nie ma ręki ani nogi..." Tylko to zapamiętałam ,i mam nadzieję że w przedszkolach już nie uczą takich masakrycznych tekstów ![]() Zaznaczam iż przedszkole było dla całkiem normalnych dzieci. No chyba że ja nic o tym nie wiem..... ![]() Persona non grata
|
roksi5 | Post #3 Ocena: 0 2010-11-25 23:22:53 (14 lat temu) |
Z nami od: 11-02-2010 Skąd: Hemsworth |
"Szczotka, pasta, kubek, ciepła woda,
Tak się zaczyna wielka przygoda. Myję zęby bo wiem dobrze o tym, Ten kto nie myje ten ma kłopoty. Żeby zdrowe zęby mieć trzeba tylko chcieć. Ref.: Szczotko, szczotko, hej szczoteczko ooo, Zatańcz ze mną, tańcz w kółeczko ooo, W prawo, w lewo, w lewo, w prawo ooo, Po jedzeniu kręć nią żwawo ooo. Bo to bardzo ważna rzecz, żeby zdrowe zęby mieć." |
Post #4 Ocena: 0 2010-11-25 23:24:07 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2010-11-25 23:26:11 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
BlackKashmir | Post #6 Ocena: 0 2010-11-25 23:30:05 (14 lat temu) |
Z nami od: 05-11-2010 Skąd: Londyn |
Ja mojej córeczce na dobranoc śpiewałam:
"Ach śpij kochanie ,jeśli gwiazdkę z nieba chcesz-dostaniesz. Wszystkie dzieci nawet złe, pogrążone są we śnie a ty jedna tylko nie. Ach śpij bo własnie ,księżyc ziewa i za chwilę zaśnie,a gdy rano przyjdzie świt księżycowi będzie wstyd że on zasnął a nie ty" i moja córeczka bardzo ją lubiła ![]() Persona non grata
|
roksi5 | Post #7 Ocena: 0 2010-11-25 23:30:26 (14 lat temu) |
"Na Wojtusia z popielnika
Iskiereczka mruga, Chodź, opowiem ci bajeczkę, Bajka będzie długa. Była sobie Baba Jaga, Miała chatkę z masła, A w tej chatce same dziwy, Cyt, iskierka zgasła. Na Wojtusia z popielnika Iskiereczka mruga, Chodź, opowiem ci bajeczkę, Bajka będzie długa. Była sobie raz królewna, Pokochała grajka, Król wyprawił im wesele I skończona bajka. Na Wojtusia z popielnika Iskiereczka mruga, Chodź, opowiem ci bajeczkę, Bajka będzie długa." |
roksi5 | Post #8 Ocena: 0 2010-11-25 23:34:53 (14 lat temu) |
"Pan kotek był chory
i leżał w łóżeczku. I przyszedł kot doktor. - Jak się masz, koteczku? - Źle bardzo – i łapkę wyciągnął do niego. Wziął za puls pan doktor poważnie chorego I dziwy mu prawi: - Zanadto się jadło, co gorsza, nie myszki, lecz szynki i sadło; Źle bardzo… gorączka! Źle bardzo, koteczku! Oj długo ty, długo poleżysz w łóżeczku I nic jeść nie będziesz, kleiczek i basta. Broń Boże kiełbaski, słoninki lub ciasta! - A myszki nie można? - zapyta koteczek – lub ptaszka małego choć parę udeczek? - Broń Boże! Pijawki i dieta ścisła! Od tego pomyślność w leczeniu zawisła. I leżał koteczek; kiełbaski i kiszki nietknięte; z daleka pachniały mu myszki. Patrzcie, jak złe łakomstwo! Kotek przebrał miarę, musiał więc nieboraczek srogą ponieść karę! Tak się i z wami, dziateczki, stać może: od łakomstwa strzeż was Boże!" |
doritos | Post #9 Ocena: 0 2010-11-25 23:36:03 (14 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2009 Skąd: londyn |
Ech,jak fajnie sobie przypomniec te wszystkie rymowanki i piosenki
![]() Mi sie to przypomnialo: Jeden, dwa, trzy Tam wrobelek patrzy Cztery, piec, szesc Dajcie mu cos zjesc Siedem, osiem Ziarnka mu przynosze Dziewiec, dziesiec Jedz wrobelku, jedz. Siedzi misiu na kanapie Malym palcem w nosku drapie Co wydrapie to zajada Jaka smaczna czekolada ![]() Male pieski dwa chcialy przejsc przez rzeczke Nie wiedzialy jak, zrobily kladeczke Teraz pieski dwa ida sobie tralala Siba, siba, tralalalalala 2x Male pieski dwa poszly wiec na laczke Zobaczyly tam malutka biedronke A biedronka ta chyba ze sto kropek ma Siba siba... Male pieski dwa poszly juz do domu O przygodzie swej nie mowiac nikomu Teraz pieski dwa smacznie sobie spia Siba siba... |
roksi5 | Post #10 Ocena: 0 2010-11-25 23:36:11 (14 lat temu) |
"Ślimak, ślimak, wystaw rogi,
dam ci sera na pierogi, jak nie sera, to kapusty - od kapusty będziesz tłusty." |