MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

Str 3 z 10

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

agnieszkaCz

Post #1 Ocena: 0

2010-10-28 12:24:18 (15 lat temu)

agnieszkaCz

Kobieta

Z nami od: 01-11-2007

mala to ja juz nie rozumiem nie ma u Ciebie rodakow zadnych? nie znam miejsca gdzie mieszkasz ale dziwne jest ze nie mozesz znalezc znajomych... moze zacznij watek poszukiwani znajomi w Gloucester ? tutaj na mw...
i nie napisalam ze twoje malenstwo jest niegrzeczne ltp tylko ze niektorzy nie chca sie kumplowac z ludzmi z dziecmi bo juz nie maja takiego luzu jak ludzie bezdzietni...ja mam coreczke i nie powiem zeby u nas imprez brakowalo czy osob odwiedzajacych..:) takze nie kazdy jest taki sam .

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

slonecz

Post #2 Ocena: 0

2010-10-28 12:43:17 (15 lat temu)

slonecz

Kobieta

Z nami od: 12-11-2009

Ja mialam podobny problem jak bylam na macierzynskim, dzieki Bogu juz wrocilam do pracy...ale mimo, ze poznalam polki w mojej okolicy to szczerze powiedziawszy ciezko mi bylo czy jest utrzymywac z nimi ciagly kontakt, bo tematow braknie. Mianowicie o czym to by rozmawiac z mama, ktora przez wiekszosc swojego zycia nie pracowala, wyjsc z nia nie mozna bo jezyka za bardzo nie zna, nie ma potrzeby rozwijania swoich umiejetnosci( zakonczona edukacja na liceum, technikum badz zawodowce w Polsce), charujacy facet po 40-50 godz w tyg to norma, nie widzi nic w tym zlego, do pracy nie chce isc bo jej benefity zabiora, nie wspminajac juz, zeby doradzic sie czy pogadac o prawie pracy, polityce itd.
Ja nie potrafilam znalesc dla siebie bratniej duszy, moze zle szukalam, a moze takowa to ze swieczka szukac??? Malo interesujacych osobowosci mozna poznac na wyspie,niestety..

Do góry stronyOffline

mala24

Post #3 Ocena: 0

2010-10-28 12:49:17 (15 lat temu)

mala24

Kobieta

Z nami od: 12-01-2009

hmm sa rodacy.i tak jak pisalam probowalam juz na forach i osobiscie.ale jakos bez skutkow.jedni sie nie przyznaja ze sa polakami drudzy mysla chyba ze tak sie ludzi nie poznaje...nie wiem.wiem ze tak nie napisalas tylko niektorzy moga myslec ze to przez ciagle opiekowaie sie dzieckiem jest tak a nie inaczej.

Do góry stronyOffline

mala24

Post #4 Ocena: 0

2010-10-28 13:13:07 (15 lat temu)

mala24

Kobieta

slonecz,nie wiem czy tak jst bo zadnej nie znam,ale z gory mowie ze ja do takich nie naleze.ja zawsze pracowalam i mam zamiar wrocic do pracy,benefitow nie pobieram szkole rowniez mam i nie zawodowke:)co do meza charujacego to nie uwazam ze to norma.pisalam ze czasem czuje sie winna ale to tylko dlatego ze nie jestem przyzwyczajona byc utrzymanka.mam swoja kase ale to tylko 25 procent moich wczesniejszych zarobkow.zdaje sobie sprawe ze w wiekszosci sa to ludzie benefity,ktorym sie nie oplaca wracac do pracy skoro panstwo zaplaci tyle samo,ja bym tak nie umiala.w pracy zawsze zapiswalam sie na przerozne kursy i szkolenia,mam jakies swoje plany i cele,nie siedze 24h na forum i nie ogladam telenoweli brazylijskich,potrafie sobie zorganizowac czas czasem jednak po wielu latach to nie wystarcza.tu na wyspach mamy wielka wygode,jest ludziom latwiej i chyba to tak uksztaltowalo ludzka mentalnosc.nie uwazam jendak ze przez to powinnam wyselekcjonowac sobie znajomych.fakt faktem w pracy mam same takie mlode co zyja na benefitach i nie pracuja wiecej niz 15 godz/tydz.bo zabiora.

Do góry stronyOffline

slonecz

Post #5 Ocena: 0

2010-10-28 13:17:52 (15 lat temu)

slonecz

Kobieta

Z nami od: 12-11-2009

mala ja nie pisalam o Tobie, tylko o sobie i o "moich" doswiadczenniach z poznawaniem tu znjomych. Moze wlasnie Ty tez nalezysz do tych bardziej zorganizowanych i majacych jakies plany, cele i ambicje co utrudnia ci znalezienie znajomych na "Twoim poziomie" jesli wiesz co mam na mysli.
A tak na marginesie to ja nigdy chyba nie zrozumiem co to znaczy " nie wracac do pracy,bo sie nie oplaca.."

edit: ja nie selekcjonuje znajomych poprostu z niektorymi ciezko porozmawiac i powymieniac sie uzasadnionymi argumentami.

[ Ostatnio edytowany przez: slonecz 28-10-2010 13:20 ]

Do góry stronyOffline

mala24

Post #6 Ocena: 0

2010-10-28 13:21:49 (15 lat temu)

mala24

Kobieta

wiem ze nie pisalas sprostowalam tylko zeby inni mnie tak nieodebrali:)w moim przypadku i 2 poziomy nizej nie zaszkodza:)

Do góry stronyOffline

agnieszkaCz

Post #7 Ocena: 0

2010-10-28 13:25:01 (15 lat temu)

agnieszkaCz

Kobieta

slonecz moze sie nie oplacac wracac do pracy w sensie utraty kontaktu z dzieckiem np? i to jeszcze zalezy jaka jest to praca ile godz itd. bo jesli masz pojsc do pracy ktora przyniesie ci tyle co benefity to wiekszosc matek woli zostac w domu z dzieckiem i nie wydawac na opieke itd i wie jak sie dziecko ma itd. a jesli bylaby to praca full time i przynoszace dobre pieniazki to wtedy sie opyla ruszyc pupe i pozegnac benefity :)
PS. a ty masz dzieci?

Do góry stronyOffline

agnieszkaCz

Post #8 Ocena: 0

2010-10-28 13:27:48 (15 lat temu)

agnieszkaCz

Kobieta

mala to moze wlasnie trafilas na osoby takie jak slonecz ze szukaja osob tylko na "swoim poziomie" ( bez urazy slonecz ) :)
czesto jest tak ze grupy sa zamkniete i nie przyjmuja nowych osob nie wiem z jakiej przyczyny...

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2010-10-28 13:45:41 (15 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

A co z roznymi "kolkami zainteresowan"? Nie ma zadnych for internetowych, kolek, spotkan itp, zgodnych z Twoimi zainteresowaniami?

Ja poznalam sporo osob przez hobby i pochodne spotkania. Wtedy tez odpada problem wspolnych tematow, bo jest przynajmniej jeden :-)
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

misznax

Post #10 Ocena: 0

2010-10-28 13:52:26 (15 lat temu)

misznax

Mężczyzna

Z nami od: 10-08-2009

przeciez w UK jest tylu Polakow ze az ciezko mi uwierzyc ze nikt nie jest na tyle towarzyski zeby kawke wypic z Toba, jak chcesz to podaj jakis kontakt i ja wlece;D jestem spod Birmingham, glowa do gory... wiem ze pogoda przygnebia szczegolnie teraz ale nie trac wiary w siebie;)

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 10 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ... 8 | 9 | 10 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,