MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Matka chrzestna

« poprzednia strona

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 3 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

BritPort

Post #1 Ocena: 0

2010-06-17 21:43:56 (15 lat temu)

BritPort

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2010

Ja bylem chrzestnym w 2008 i jako prezent/pamiatke kupilem takie cos
Link
Do tego przy zamowieniu mozna bylo zamowic grawerke i nawet nie zrobili pomylki w polskim tekscie :)
britportnet - paczki do Polski

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWWNumer Skype

Post #2 Ocena: 0

2010-06-17 21:52:41 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

skrzat5

Post #3 Ocena: 0

2010-06-17 22:06:53 (15 lat temu)

skrzat5

Kobieta

Z nami od: 19-09-2009

Macie racje wszystko zależy od księdza.Ja chrzciłam dwa tygodnie temu w PL i nie potrzebowałam żadnych zaświadczeń,chrzestni jakby nie mieli zaświadczeń to też by było dobrze.Była tylko sama ceremonia chrztu około 15-20 minut bez mszy i komunii a chrzciłam w Boże Ciało tak że wszystko zależy od księdza.
To, co przychodzi nam zbyt łatwo, nisko cenimy.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2010-06-17 22:45:19 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

alfer74

Post #5 Ocena: 0

2010-06-18 00:25:05 (15 lat temu)

alfer74

Mężczyzna

Z nami od: 29-05-2009

Chcecie nie miec problemow z chrztem ? Wystarczy zrobic go w angielskim kosciele katolickim. Tam ksiadz jest dla ludzi a nie odwrotnie
inzynier elektronik, specjalizuje sie w telefonii komorkowej, naprawiam i pomagam rozwiazywac wszelkie zwiazane z nia problemy - 07756957744

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

mlody_leszczyk

Post #6 Ocena: 0

2010-06-18 06:23:12 (15 lat temu)

mlody_leszczyk

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2010

Cytat:

2010-06-17 18:53:36, kksiezniczka napisał(a):
U mnie ksiądz robił problem jak dowiedział się,że moja siostra(chrzestna)mieszka z chłopakiem bez ślubu...

Ciekawe czy twoj ksiadz ma slub ze swoja droga polowka ?

Mi dwoch ksiądze takze odmowil prawa bycia O.Chrzestnym. Jeden uparl sie ze bez bierzmowania nie da rady, a drugi juz nie widzial wtym takiego problemu, ale siostra wygadala sie ze zyje z narzeczona. Wiec sie wystraszyl ze jestem wielkim grzesznikiem i pewnie jaka rozpuste moglbym mu na parafi rozsiac...
Po czym okazalo sie ze kilka miesiecy puzniej jakas panna wyspowiadala sie mu na kolanach na prywatnej audiencji...:-o8-):-D
No i jest teraz cacy. Ale szykuje sie trzecie podejscie na chrzestnego w tej samej parafi co poprzednio, zobaczymy slub juz mam tylko bierzmowania brak... Ciekawe czy teraz problema nie bedzie ...:-o

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #7 Ocena: 0

2010-06-18 06:36:17 (15 lat temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

A wracając do tematu to u mnie na Warmii chrzestna powinna kupić ubranko(no i nie mieszkać z chłopakiem,mieć bierzmowanie i iść do spowiedzi z karteczką:-] )

I ja po jednych chrzcinach w Polsce mam dość i jak trafi się drugie to będziemy chrzcili w Anglii.Tak postanowiłam i tak będzie.Amen8-)
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOffline

anna69

Post #8 Ocena: 0

2010-06-18 07:51:10 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

a wiec wstepnie rozmawialm o chrzcijach z moja macocha, mowi ze na sobote jest umowiona z ksiedzem i powie mu kto ma byc chcestymi itp - a braku bierzmowania nie bedzie mowic jesli sie ksiadz sam nie spyta, a i o tym ze mieszkam z chlopakiem takze, bo to nie jego sprawa, powie natomiast ze przyjade tuz przed chcrztem bo przebywam na stel za granica i ze ona za mnie wszystkie formalnosci chce pozaltwiac.....mowi ze nie powinno byc zadnych problemow....
co do szatek itp - owszem u nas jest taka tradycja, ale powiedziala ze jak czegos takiego tu nie znajde to ona sama kupi zebym w Polsce urlopu na ganianiu po sklepach nie tracila :-) najwazniejsze zebym ja byla i tyle, niczym innym mam sie nie przejmowac :-) nie ma co kochana kobieta - zadko kiedy taka macoche mozna trafic....no ale przez kilka ladnych lat mnie wychowywala i traktuje mnie jak corke :-)

A wiec dziekuje wam wszystkim za pomoc z calego serca :-)

Aha i tak ostatnie, wiecie czy ja tu dostane lansuszki z Bozia??

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,