Str 6 z 6 |
|
---|---|
jola1972 | Post #1 Ocena: 0 2011-11-05 22:05:52 (14 lat temu) |
Z nami od: 10-03-2007 Skąd: * |
Ja przetestowalam wiele tabletek i uwazam, ze najlepsze sa Finish 3in1 i Fairy, ale tak czy siak sol i nablyszczacz musza byc dodatkowo. Polecam rowniez Finish Liquid Gel Lemon i "asdanski " plyn do zmywarek.
|
krakn | Post #2 Ocena: 0 2011-11-05 22:23:42 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
my nie stosujemy nabłyszczacza,
No może baaardzo czasami wleje. Ale sól staram się wsypywać gdy tylko zauważę że czujnik pokazuje brak. To bardzo ważne i dla zmywarki i dla samego czyszczenia. i kupujemy w zależności co wpadnie w ręce Finish 3in1 lub Fairy. Aha, z mojej praktyki, nie pchajcie żadnych żeli zapachowych wieszadełek do zmywarki. To straszny syf, powleka naczynia, u mnie powodował cholerną zgage, jak wywaliłem to świnstwo ze zmywarki od razu mi zgaga przeszła. Jak mówiąc prosto śmierdzi ze zmywarki to trzeba ją dobrze umyć koło i pod uszczelkami, oraz wyczyścić filtry. Nie zawadzi na koniec nalać industrial descalera, czyli odmiany kwasu i puścić krótki program z pustą zmywarką, kwas usunie kamień z grzałki oraz rozpuści ew resztki jedzenia które wpadły gdzieś gdzie nie ma dostępu. Przetestowane. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
jolanta12 | Post #3 Ocena: 0 2011-11-06 08:07:40 (14 lat temu) |
Z nami od: 28-11-2007 Skąd: Londyn |
Cytat: 2011-11-05 22:23:42, krakn napisał(a): my nie stosujemy nabłyszczacza, No może baaardzo czasami wleje. Ale sól staram się wsypywać gdy tylko zauważę że czujnik pokazuje brak. To bardzo ważne i dla zmywarki i dla samego czyszczenia. i kupujemy w zależności co wpadnie w ręce Finish 3in1 lub Fairy. Aha, z mojej praktyki, nie pchajcie żadnych żeli zapachowych wieszadełek do zmywarki. To straszny syf, powleka naczynia, u mnie powodował cholerną zgage, jak wywaliłem to świnstwo ze zmywarki od razu mi zgaga przeszła. Jak mówiąc prosto śmierdzi ze zmywarki to trzeba ją dobrze umyć koło i pod uszczelkami, oraz wyczyścić filtry. Nie zawadzi na koniec nalać industrial descalera, czyli odmiany kwasu i puścić krótki program z pustą zmywarką, kwas usunie kamień z grzałki oraz rozpuści ew resztki jedzenia które wpadły gdzieś gdzie nie ma dostępu. Przetestowane. To prawda z tym zapachem - wszystkie naczynia smierdzialy zamiast pachniec. [ Ostatnio edytowany przez: jolanta12 06-11-2011 08:09 ] |
krakn | Post #4 Ocena: 0 2011-11-06 08:52:42 (14 lat temu) |
Naczynia powinny nie mieć żadnego zapachu.
Od tego jest aromat ziół w jedzeniu. A jak maja zapach to znaczy ze coś się przyjęło do szkła i porcelany . I jeszcze jedno. Do zmywarek lepiej wlewać cathering descaler to Tez sam kwas ale słabszy. Trudniej przesądzić. kupuje 5 litrów za coś około 5 funtów. wystarczą do odkamienienia na 20 razy. pomaga Tez usuwać kamień z muszli klozetów. a jak mocno rozcieńczyć to i z wanny szyb prysznicowych itd. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #5 Ocena: 0 2011-11-06 10:43:41 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
jolanta12 | Post #6 Ocena: 0 2011-11-06 10:52:28 (14 lat temu) |
Z nami od: 28-11-2007 Skąd: Londyn |
Cytat: 2011-11-06 08:52:42, krakn napisał(a): Naczynia powinny nie mieć żadnego zapachu. Od tego jest aromat ziół w jedzeniu. A jak maja zapach to znaczy ze coś się przyjęło do szkła i porcelany . I jeszcze jedno. Do zmywarek lepiej wlewać cathering descaler to Tez sam kwas ale słabszy. Trudniej przesądzić. kupuje 5 litrów za coś około 5 funtów. wystarczą do odkamienienia na 200-300MB razy. pomaga Tez usuwać kamień z muszli klozetów. a jak mocno rozliczyć to i z wanny szyb rocznicowych itd. Racja, nie powinny pachnieć - może żle sie wyraziłam, ale po tym odswiezaczach śmierdziały, i zmywarka też. [ Ostatnio edytowany przez: jolanta12 06-11-2011 10:57 ] |
krakn | Post #7 Ocena: 0 2011-11-06 10:55:50 (14 lat temu) |
Poogogluj mnie zaopatruje firma co dostarcza mi chemię przemysłowa.
Ale nawet znajdziesz na ebay. tam kupisz pojedyncze pojemniki 5 litrowee . Bo mnie przywożą paczki Po 20litrów. EDIT tu masz do wyboru do koloru: 3286.c0.m270.l1313" target="_blank">http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_nkw=catering+descaler&_sacat=0&_odkw=descaler&_osacat=0&_trksid ![]() cena jest nieco wyższa niż mówiłem, ale to dlatego ze ja kupuje za bardzo duże kwoty co miesiąc a tu masz detal, no i ten produkt musi być wysłany kurierem pod specjalnym nadzorem. Ale i tak się opłaca, bo takie małe odkamieniacze kosztują znacznie drożej tyle że w małych opakowaniach są. Zachować ostrożność, w czasie przelewania, rozcieńczania. Co prawda nie raz mi się wylało na dłonie, ale u niektórych może powodować poparzenie, lub uszkodzenie skóry. najlepiej zastosować rękawice gumowe stosowania (np przy myciu szyb pod prysznicem) otworzyć okno, starać się nie wdychać bryzy gdy pryskasz ze spreya. ROZCIENCZYĆ co najmniej 1:10!! lub wg instrukcji na opakowaniu! Gdy popryskasz armaturę należy bardzo dokładnie i natychmiast spłukać najlepiej ciepłą wodą. Widać jak kamień odpada. przed użyciem na armaturze SPRAWDZIĆ W NIEWIDOCZNYM MIEJSCU CZY NIE CZARNIEJE lub czy nie robią się plamy! Co prawda inne środki nawet Cif do kamienia też potrafi zniszczyć amature bo zawiera ten sam kwas, ale jest mniejsze stężenie. Nie stosować do drogich grzejników ze stali nierdzewnej, a jeżeli już to bardzo dokładnie zmyć wodą z płynem zasadowym. A następnie nabłyszczyć. Bo może dojść do oksydacji i grzejnik zrobi się czarny. A wtedy parę tysiaków nie nasze. (niektóre takie grzejniki potrafią kosztować 2 tysiące funtów, my popełniliśmy błąd w czasie renowacji kamienia w łazience. Z pośpiechu Beata nie spłukała dokładnie grzejnika, ratowanie go i odnalezienie odpowiedniego produktu zajęła sporo czasu, to była straszna męka i nerwówa i sporo nas kosztowało ) To jest rewelacja, ale wymaga bardzo rozważnego stosowania, dlatego jest przewidziane tylko dla firm, które mają przeszkolonych pracowników. Ale jak ktoś ma głowę na karku i wie co robi to polecam. życie staje się prostsze ![]() Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
loca1233 | Post #8 Ocena: 0 2013-07-03 15:56:46 (12 lat temu) |
Z nami od: 11-11-2010 Skąd: Amble |
Potrzebuję porady odnośnie zmywarki . Stałam się posiadaczką zmywarki - nie nowa , używana. wszystko by było ok ale nie mam do niej instrukcji a w necie nie mogę znaleźć
![]() Interesuja mnie dwa przyciski na niej : upper basket i lower basket. Co one tak na prawdę oznaczają ?? czy to jest na zasadzie połowy załadunku czy jak?? oczywiście włączam teraz jak zmywarka jest pełna te dwa przyciski - tak na wszelki wypadek żeby myła ![]() Może ktoś się spotkał z tym modelem i mi podpowie ![]() dodaję zdjęcia może coś pomogą ![]() zdjęcie zmywarka 2 [ Ostatnio edytowany przez: loca1233 03-07-2013 15:58 ] |
Post #9 Ocena: 0 2013-07-03 15:59:11 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
loca1233 | Post #10 Ocena: 0 2013-07-03 16:46:36 (12 lat temu) |
Z nami od: 11-11-2010 Skąd: Amble |
x_fish dzięki serdeczne
![]() ![]() ![]() ![]() czyli logicznie myśląc mają pełen załadunek nie muszę uruchamiać tych przycisków ![]() dzięki za instrukcję ![]() |