MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zmywarka do naczyń

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 2 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

winadu

Post #1 Ocena: 0

2010-05-11 12:59:31 (15 lat temu)

winadu

Mężczyzna

Z nami od: 31-12-2008

sprawdz sobie w instrukcji jak zmienic dozowanie soli. Zalezy to przede wszystkim od twardosci wody. Jesli nie bedziesz pewna to sprobuj metoda prob i bledow(wiecej /mniej) Ja mialem taki sam problem. Wsypalem sol, ustawilem na 1 i z kazdym myciem zwiekszalem , az do momentu uzyskania zadowalajacego efektu. Teraz wszystko czysciutkie i blyszczace. Nie wyobrazam sobie zycia bez zmywarki teraz, szczegolnie , ze to na mnie zazwyczaj spada obowiazek zmywania.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

krakn

Post #2 Ocena: 0

2010-05-11 16:54:45 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

coś mi się wydaje że chyba nasze rady pomogły bo brak news to dobry news :)

mycie/ pranie ECO to tylka aka różnica że zamiast grzałka grzać wodę powiedzmy 3000W pobiera 1500 tym sposobem co prawda dłużej woda nabiera odpowiedniej temperatury, ale podobno (o ile to nie hasło reklamowe poprawnie politycznie) w bilansie energia / ciepło / strata ciepła jest na plus, minusem jest oczywiscie dodatkowe wydłużenie czasu programu, czasami też stara się pobierać mniej wody, ale to już zależy od urządzenia.

My również nastawiamy naczynia do mycia zazwyczaj wieczorem na noc, lub/i przed wyjściem do pracy rano.

Aby taki cykl był możliwy w TKMAX zaopatrzyliśmy się w wielki zestaw sztućców, kilka noży kuchennych, co najmniej silikonowe 2 łopatki do mieszania na patelni, kilka garnków podręcznych, sporo kubków szklanek kieliszków itd, do tego nam dorzucili różności znajomi już dwa razy na parapetówkę i tym sposobem uzbierało się tyle że możemy zrobić wesele :))) więc zapas nawet na sporej imprezie nie ma ciśnienia by szybko myć, bo mycie po pół zmywarki to się nie opłaca.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #3 Ocena: 0

2010-05-12 17:33:37 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

jola1972

Post #4 Ocena: 0

2010-05-13 00:11:43 (15 lat temu)

jola1972

Kobieta

Z nami od: 10-03-2007

Po kilku dniach testów mogę powiedzieć, że... używając programów: super wash, normal i daily naczynia umyte są perfekcyjnie :) (jeszcze nie wypróbowałam ECO). A speed nadal pozostawia wiele do życzenia. Problem polega na tym,że nawet jeżeli wstawię czyste naczynia do zmywarki to po speed-dzie naczynia mają piaskowy nalot i plamki jakby było za dużo nabłyszczacza -a to już zmniejszyłam do minimum. Ale skąd piasek? Za dużo soli? Ale dozowania soli nie można regulować, dzieje się to automatycznie. Także problem mam rozwiązany dopiero połowicznie :) No ale skoro twierdzicie, że wszyscy używacie tych dłuższych programów tzn., że to jest norma więc nie będę protestować tylko też będę tak robić. Jeszcze muszę tylko powalczyć z tym speed-em. No i dziękuję wszystkim za podpowiedzi :)

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2010-05-13 06:15:23 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

no jak to po speedzie, hehe
Ten piasek to srodek cierny, bo jak myjesz recznie to trzesz gabka, a w zmywarce jest piaskowanie na mokro, i widac na programie speed te kostki nie do konca sie rozpuszczaja i nie do konca nastepuje splokanie, no i jeszcze pewnie brak nablyszczania i jak masz porownanie to wydaje sie ze sa brudne :)

Te srodki sa niesamowite, niedawno wstawilem uklejony oliwa szklany dzbanek, mamy go z5 lat, recznie go mylem od czasu do czasu przy uzupelnianiu, ale byl niemal zolty, Beata wrzucila kawalek kostki na godzine do srodka potem do maszyny i uwirzyc nie moglem ze to ten sam, szklo jak po wyborowej :)

Moze na speed nie dawaj nic do mycia, ale myj tylko np kubki itp

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-05-13 06:47:00 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #7 Ocena: 0

2010-05-13 06:58:36 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

zmywanie... Jeszcze troche i bedzie mozna z tego doktorat zrobic hehe

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2010-05-13 07:01:46 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anna69

Post #9 Ocena: 0

2010-05-13 07:18:09 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Cytat:

2010-05-13 06:58:36, krakn napisał(a):
zmywanie... Jeszcze troche i bedzie mozna z tego doktorat zrobic hehe

ja to mam niezawodna zmywarke, czasem troche jej zajmie zanim pozmywa gore naczyn, ale zawsze saczyste suchce i blyszczace - a model to - prawa i lewa reka Ani B :-)

a na serio to zazdroszcze wam tych zmywarek, ja nie mam gdzie wstawic :-( ale na swoim mieszkanku to na bank obowiazkowo :-]

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2010-05-13 07:25:09 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie