MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 2 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-04-29 13:21:42 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

katarzyna85

Post #2 Ocena: 0

2010-04-29 13:27:27 (15 lat temu)

katarzyna85

Kobieta

Z nami od: 21-05-2009

znalazlam to na ebay

Do góry stronyOffline

anuna

Post #3 Ocena: 0

2010-04-29 13:33:13 (15 lat temu)

anuna

Kobieta

Z nami od: 03-08-2007

Ja to kupuje u nas w Savers za jakies 0.80p. Starcza na dosc dlugo. My mamy to porozstawiane w pokojach.
Adas 12/5/12

Do góry stronyOffline

katarzyna85

Post #4 Ocena: 0

2010-04-29 13:34:41 (15 lat temu)

katarzyna85

Kobieta

auna i jest jakis efekt??mniejsza wilgoc?

Do góry stronyOffline

Neska83

Post #5 Ocena: 0

2010-04-29 13:37:03 (15 lat temu)

Neska83

Kobieta

Z nami od: 14-04-2010

Ja mialam podobnie jak zakupilam domek. Zabralismy sie za remont i jak zdjelam zaluzje zeby dokladnie pomalowac przy oknach to sie okazalo ze od groma plesni tam sie nagromadzilo... Zakupial jakis silny preparat w B&Q....wyszorowalam....pozniej jeszcze wybielaczek potraktowalam i tak zostawilam do wyschniecia. Kupilam specjalna mala puszke farby do wilgoci i zamalowalam a dopiero na to polozylam zwykla kolorowa farbe. Jak narazie - tfutfu odpukac wilgoc w tym miejscu nie wychodzi....zreszta staram sie wietrzyc pokoj rowniez... No coz...dopiero minal rok wiec zobaczymy jak bedzie za nastepne kilka lat...ale mysle ze pewnie trzeba bedzie powtorzyc caly proces

Do góry stronyOffline

anuna

Post #6 Ocena: 0

2010-04-29 13:41:16 (15 lat temu)

anuna

Kobieta

Z nami od: 03-08-2007

Zmniejsza. Nam sie z reguly zbiera przy oknach i w rogach przy suficie. Najpierw wyszorowalam sciany odgrzybiaczem, a potem porozstawialam te pochlaniacze wilgoci i po grzybie ani sladu, a to juz bedzie z jakies 2 miesiace. Widac, ze woda sie w nich zbiera. Nam polecila to kolezanka, ktora tez ma problem z grzybem. Tylko, ze to raczej nie nadaje sie do lazienek, bo tam jest jednak za duzo wilgoci i pary. W pokojach za to sprawuje sie super.
Adas 12/5/12

Do góry stronyOffline

katarzyna85

Post #7 Ocena: 0

2010-04-29 13:54:24 (15 lat temu)

katarzyna85

Kobieta

aha dzieki;)no ja do lazienki potzrebuje,ale wpadlam ostatnio na pomysl ze kupie farbe przeciw grzybowi i pomaluje a kosztami obciaze wlasciciela,mam dziecko i nie moge sobie pozwolic zeby wdychac to swinstwo

Do góry stronyOffline

jarek_jan

Post #8 Ocena: 0

2010-04-29 14:51:28 (15 lat temu)

jarek_jan

Mężczyzna

Z nami od: 11-03-2009

Nieco taniej tutaj:

amazon

[ Ostatnio edytowany przez: jarek_jan 29-04-2010 14:51 ]

Jarek

Do góry stronyOffline

Libbii

Post #9 Ocena: 0

2010-04-29 16:08:42 (15 lat temu)

Libbii

Kobieta

Z nami od: 17-03-2009

Myszka, cały problem w tym, że to nie jest mould i damp tylko condensation i sama niestety jesteś za to odpowiedzialna. Richmond już kiedyś dużo pisała na ten temat.
Tak jak wszyscy napisali - wietrzyć i próbować odwilżaczy. A to że prątki pleśni są tu wszechobecne, to nie od dziś wiadomo i tym bardziej trzeba być ostrożniejszym i częściej sprawdzać miejsca bez dostępu powietrza.
My też musieliśmy odsuwać meble od ścian i tez kupiliśmy "dehumidifiery" (w funciaku po 99p).
Nam agencja nawet przywiozła te elektryczne odsysacze wilgoci, ale jakoś nikt rachunku za prąd nam już pokryć nie chce ;)

A co do zmywania, to faktycznie wybielacz i środek antygrzybiczny polycella są najlepsze (wybielacz do zmycia, polycell do konserwcji). A jak ktoś ma ten problem w kuchni czy łazience, to specjalna farbka też nie zaszkodzi.

Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2010-04-29 16:22:53 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

na dluższą mete i jak jest wieksza wilgoć to jednak warto kupić elektryczny osuszacz, działa na zasadzie lodówki czy też klimatyzacji.

kiedyś chyba pisałem byłem w mieszkaniu w nowym budynku, 6 miesięcy wcześniej skończyli budowę i juz był grzyb!
Cieńskie przemarzające ściany, brak izolacji od gruntu i od zewnątrz, często brak piwnic, idiotyczny przepis że podjazd czy chodnik ma być tak wyprofilowany by woda płyneła na posesje/ pod dom a nie na ulice!!!
I jeszcze inne brakoróbstwo.

Jedyna rada, Grzać wietrzyć nie zamykać drzwi na dzień w całym mieszkaniu by był ruch powietrza.

wiecie co, kiedyś byłem w dokmku też nie stary, na 2 dzien dzwoni klient że ma mokre wykładziny i śmierdzi, pojechałem okazuje się że
-smierdzi bo karpet śmierdzi moczem, ale faktycznie nadal mokry, ponownie rozpocząłem czyszczenie parą, i zauważyłem że para unosi się jak mgła mimo że wszystkie okna i drzwi są otwarte! zero ruchu powietrza nie wiem jakim cudem w piętrowym domu to możliwe a jednak.
pomogło ustawienie specjalnej dmuchawy na 1 piętrze i nagle wszytko wyschło w ciągu kilku godzin. po prostu mistrzostwo świata w braku przeciągów :))))
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 2 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,