MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Elektryczne ogrzewanie w domu.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 2 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2010-04-22 17:03:03 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

wszystko zależy czy dom jest dobrze izolowany czy nie jak wysokie są pokoje, jak duże okna, czy to jest w bloku flat czy wolno stojący, czy masz możliwość zrobienia w przyszłości własnej elewacji czy jest to osiedle gdzie nie można będzie tego zrobić ze względu na konieczność zachowania jednolitej architektury w tym przypadku nie będziesz mógł ocieplić z zewnątrz tak jak robi się to w Polsce, a tu w nowych budynkach ściany są cieniutkie jak w Polsce działowe, strych i pod posadzką to sobie bez problemu ocieplisz.
jak będziesz miał ciepłe mieszkanie to w sumie wszytko jedno, ew grzejniki dwutaryfowe akumulacyjne to tez oszczędność, a tak to lepiej jednak na gaz, wyższa sprawność.

ja widze u siebie jak mieszkałem w bloku to włączaliśmy w zimie grzanie na 2 godziny po przyjściu z pracy, bo cały dzień było okno balkonowe otwarte cały rok. potem zamykaliśmy grzanie i temp sama utrzymywała się 22C, od sąsiadów :))
a w domu już różnie bywało, ogrzewanie chodziło po kilka kilkanascie godzin na dobe tyle ile jesteśmy w domu, niestety te nowoczesne budynki to wiatrem podszyte plus taki ze rzadko mają grzyba
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

nakajima

Post #2 Ocena: 0

2010-04-22 17:36:37 (15 lat temu)

nakajima

Mężczyzna

Z nami od: 01-12-2008

Właśnie ten podgrzewacz w łazience to może i spoko sprawa ale gdzieś już taki widziałem ciśnienie wody było beznadziejne wiec nie wiem cze to jest takie dobre.

Do góry stronyOffline

Wuwunio

Post #3 Ocena: 0

2010-04-22 17:48:35 (15 lat temu)

Wuwunio

Mężczyzna

Z nami od: 26-03-2009

no my tez mamy tylko prad w domu . Jest spoko rachunek w skali roku to 1000 f takze srednio jakies 80f na miesiac , a przy malym dziecku grzane bylo sporo . Duzym plusem jest termostat 3 dtrefowy jak sie ustawi np 27 st. to jak sie nagrzeje do tej temp to sie wylaczaja . No i jak sie wprowadzalismy to w agencji nam pokazywali ze to z tych takich pomiar najlepesze ogrzewanie w sensie ekonomii

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2010-04-22 17:58:33 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

27C??
co ty w domu afryke robisz?? :)))
przecież mieszkanie w takim upale to robisz jak pomidory ze szklarni szybko się marszczyszą :))

Ok każdy ma jak lubi.
Przepływowy ogrzewacz wody jest super bo to jedno z najbardziej ewfektywnych ogrzewaczy, najmniej ciepła się marnuje.
Ale do tego trzeba jeszcze pompe kupić, koszt około 100-150 funtów.
Przyjżyjcie się jaką średnicą wode doprowadzają tutaj do domów, przeceż to porażka.
w polsce do domu jest 3/4 lub nawet cal, a tu? 14mmm a nawet 10.
kiedyś pojechałem gosciowi wymyć podjazd, mój karcher ma wydajność 700litrów na godzine, i numer był taki że pracowalem po 3 minuty, po prostu tyle ile było w zbiorniku wody to spłukałem a potem stop, nie udało się uzyskać temp 130C!
W starym domu też, jak myłem podwórko to musiałem się wyrobic w 55 minutach, bo zbiornik na strychu był 600-700 litrów.
A tu w tym domu to jak włączy się pralkę i zmywarkę i chcesz wziąć prysznic to już woda ciurka, jak ktoś na dole spuści wodę to już nie ma :)))
normalnie cyrk, ale jak zobaczyłem "główny" zawór wody to nie mogłem uwierzyć ze to jest to.

Do góry stronyOffline

aisuga

Post #5 Ocena: 0

2010-04-22 19:59:58 (15 lat temu)

aisuga

Kobieta

Z nami od: 09-02-2010

1 bedroom ,kaloryfer wlaczany tylko na noc, temp max ok 12-13 stopni, miesiczny rachunek ok L150- ogromne i nieszczelne 'zabytkowe' okna

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-04-22 20:11:36 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

nakajima

Post #7 Ocena: 0

2010-04-23 10:16:00 (15 lat temu)

nakajima

Mężczyzna

Z nami od: 01-12-2008

No 27 stopni to trochę przesada ale 12-13 to już masochizm ;)

Do góry stronyOffline

katarzyna85

Post #8 Ocena: 0

2010-04-23 10:21:55 (15 lat temu)

katarzyna85

Kobieta

Z nami od: 21-05-2009

jejku chcialabym wam wierzyc ze macie wszystko na prad takie malutkie rachunki...sama mieszkalam w domu gdzie wszystko bylo na prad...bojler..ogrzewanie itd..i rachunki wogole nie sa takie nieskie..a mialam maly domek bo 2bed,i wyprowadzilam sie bo rachunki wieksze za prad niz to wszystko warte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-04-23 14:46:49 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2010-04-23 17:51:58 (15 lat temu)

krakn

Mężczyzna

bella, bo malutki zbiornik, jak nagrzejesz zbiornik 80-100l do wrzatku i szybko nalejesz tylko gorące to akurat jak braknie gorącego dolejesz zimne i bedzie w sam raz, a gdy lejesz od poczatku wode w sam raz to cały czas do bojlera napływa zimna tym sposobem zaledwie 2/3 zbiornika jest do użycia.

Zawór główny haha, wody znalazłem w schowku przy wejściu tam gdzie liczniki i smieci się chowa. zwykły mały kranik kulowy 1/2" !! a nawet chyba ma mniej niż 1/2" :( barany.
Też właśnie zmusiło mnie do szukania cieknący prysznic

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,