MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzice nastolatkow

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 6 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

Str 6 z 32

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

greta

Post #1 Ocena: 0

2010-03-15 15:08:40 (15 lat temu)

greta

Kobieta

Z nami od: 26-05-2007

no potrzebuje porady,wylaczalam prad na noc itp ale on glupi nie jest wie jak wlaczyc.on jest poprostu uzalezniony od grania na xboxie.jak ma kare i nie moze grac to idzie spac bo nie ma"nic ciekawego do roboty"i potrafi wtedy po powrocie ze szkoly pojsc spac i wstac nastepnego dnia rano bo nuuuudyyyy.wiem ze sie latwo mowi zabierz mu wymysl jakies zajecia..ale jego nic nie interesuje,zreszta jego koledzy sa tacy sami graja calymi dniami i gadaja tylko o grach.nie wiem juz co gorsze wychodzenie na party jak wasi synowie czy siedzenie zabunkrowanym w pokoju i granie na xboxie caly dzien.zreszta corka jest tez dobra moze caly dzien z komputerem spedzic jak ma wolny dzien.oczywiscie syn nocuje czasami u kolegow ktorych rodzicow znam i tam o ile wiem graja cala noc.koledzy sa anglikami ale ma tez polskiego kumpla i jest taki sam.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

greta

Post #2 Ocena: 0

2010-03-15 15:14:25 (15 lat temu)

greta

Kobieta

fajnie tak sie pouzalac;p i posluchac ze inne dzieci sa podobne to tak sie lepiej czlowiekowi robi.no moj tez ma pretensje ze go budze zly jest i obrazony na caly swiat.niestety zadne treningi go nie interesuja na ta chwile nic go nie interesuje.nie chce mu sie wychodzic nigdzie nawet z nami jestesmy nudni dla niego.marzy zebysmy my gdzies wyszli i nie"lagowali"mu neta .czyli nie uzywali komputerow bo wtedy wirles wolniej dziala u niego w xboxie.

Do góry stronyOffline

stokrotka1975

Post #3 Ocena: 0

2010-03-15 15:21:06 (15 lat temu)

stokrotka1975

Kobieta

Z nami od: 16-02-2010

oj tak tak ilez razy słyszałam wrzask z pokoju syna abym natychmiast wyłaczyła laptopa bo mu x-box "tnie". Wiesz co Greta ja czekam aż moj się zakocha, wtedy mam nadzieje bedzie siedzial z dziewczyna i patrzyl jej w oczy zamiast grac :) Albo zostane mloda babcia :)

Do góry stronyOffline

stokrotka1975

Post #4 Ocena: 0

2010-03-15 15:26:03 (15 lat temu)

stokrotka1975

Kobieta

A tak wogole to kiedy Wasze dzieci zaczęły wchodzic w zycie seksualne? Litleflower i Ada zauważyłyscie jakieś oznaki u swoich chłopaków? Kiedy zacząć się bać? Mam nadzieję, że fakty, że np. 10-latek zgwałcił 9-latkę to tylko straszny wyjątek a nie reguła. Wiem, że w wieku 14,15 lat to chłopaki o tym myslą ale ciekawi mnie kiedy od myslenia do czynów przechodzą, w jakim wieku. Wiem, ze każdy inaczej ale jakie sa teraz tendencje. Napewno wcześniej inicjacja seksualna ma miejsce u młodzieży teraz niz gdy ja byłam nastolatką

Do góry stronyOffline

greta

Post #5 Ocena: 0

2010-03-15 15:30:01 (15 lat temu)

greta

Kobieta

hehe ja to nie mam planow byc babcia mi sie moj wlasny dzidzius marzy;p.no tak ale patrzac na mojego synka ktory tez byl slodkim chlopczykiem zaczynam miec watpliwosci.juz teraz nie daje sobie rady w wieku 37 lat a co dopiero jak bede starsza i mi wyrosnie jeszcze gorszy typ z tego wymarzonego bobasa.moj syn potrafi byc bardzo mily jak cos chce,ostatnio mial kare na xboxa ale bardzo chcial grac wiec czyscil fugi miedzy kafelkami szczoteczka do zebow zeby tylko zagrac.to musi byc milosc;p.

Do góry stronyOffline

greta

Post #6 Ocena: 0

2010-03-15 15:36:06 (15 lat temu)

greta

Kobieta

ja mysle ze na to nie ma reguly.moj moze mysli ale do czynow to jeszcze droga daleka w jego przypadku chyba nie wierzy ze ktoras by go chciala.wiesz przejsc do czynow moga jednak szybko jesli trafia na jakas odwazniejsza angielska kolezanke.nie sadze ze teraz dzieci szybciej zaczynaja te sprawy kazdy jest inny ale wydaje mi sie ze dziewczyny sa szybsze w tych sprawach niz chlopcy tu w anglii.moje dzieci na wszelki wypadek sa juz pouczone poinformowane o antykoncepcji i hiv.nie ma co zwlekac w tych sprawach

[ Ostatnio edytowany przez: greta 15-03-2010 15:37 ]

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #7 Ocena: 0

2010-03-15 15:37:57 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

starszy dzies w wieku 16 lat, byly to przelotne milostki, teraz ma dziewczyne niepelne 16 lat i jak twierdzi za bardzo ja szanuje zeby ja tknac, chca z tym poczekac az podrosnie , sa razem juz blisko rok. Niestety mlodszy to bedzie sie rzucal co tylko na drzewo nie ucieknie i to wysoko, i to predzej od niego wnuka sie doczekam chyba, on sie nawet cieszyl ze zmiany szkoly bo to nowych 1000 panienek czyli 3 na dzien !!!!!!!!!! Po kim to taki temperament ma to niewiem , za to uswiadomilam im, co to bezpieczny sex, na moim przykladzie wiedza ze wc zesne macierzynstwo tez istnieje, tak samo jak choroby weneryczne,
Mlodszy 13-latek jeszcze jest dziecinny na szczescie
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

littleflower

Post #8 Ocena: 0

2010-03-15 15:45:34 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Ja mysle ze chlopcy tu tez wczesniej zaczynaja choc pozniej niz dziewczeta- 13 latka- niedziewica nie jest tutaj juz czyms nadzwyczajnym tak samo jak 15-16 latek wsrod chlopakow.
W high school u mojego syna jest juz 2 tatusiow ze nie wspomne o kilku mamusiach, acha ja uczulam dzieci na aborcje,
Ja jestem przeciwna i im tez chce to wpoic- na zasadzie zrobiles to baw, nie zabijaj, i moze dlatego tez im truje o antykoncepcji ze to nie tylko sprawa dziewczyn ale on rowniez musi i koniec nawet jak dziewczyna twierdzi ze nie trzeba. Ale temat aborcji to taka moja prywatna sprawa, po prostu nie popieram i juz
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

greta

Post #9 Ocena: 0

2010-03-15 15:55:20 (15 lat temu)

greta

Kobieta

no ja rowniez uczulam na tym punkcie.wiadomo chlopak w ciazy nie bedzie i decyzja co z ciaza zalezy od dziewczyny albo od jej rodzicow.oczywiscie chlopak tez poniesie konsekwencje ale dziewczyna wieksze niestety.ale to nie tylko o ciaze chodzi.tutaj w angli bardzo latwo zlapac chorobe weneryczna,a przeciez jeszcze jest HIV.ciaza to jest problem ale ich nie zabije natomiast HIV tak na to uczulam przedewszystkim tak samo mowie o alkoholu i narkotykach po ktorych latwo popelnic blad przespac sie z byle kim i miec zmarnowane zycie.

[ Ostatnio edytowany przez: greta 15-03-2010 15:57 ]

Do góry stronyOffline

stokrotka1975

Post #10 Ocena: 0

2010-03-15 15:57:55 (15 lat temu)

stokrotka1975

Kobieta

Macie rację, ja też przerobiłam z synek antykoncepcje, choroby różne i aborcje. I tutaj zgadzam się z Tobą litleflower, wolę byc młodą babcią niż dopuścic aby mój syn namawiał kiedykolwiek dziewczynę na aborcje. Równiez jestem wrogiem aborcji. Z drugiej strony nigdy nic niewiadomo, mam koleżanke, której 16-letnia corcia urodziła synka pare miesiecy temu. A tak była dobrze wychowana niby, uświadomiona. Swietne podejscie do tych rzeczy ma Twój 16-latek, obu wszyscy nasi tak mądrze myśleli.

Do góry stronyOffline

Strona 6 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,