Str 4 z 32 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
littleflower |
Post #1 Ocena: 0 2010-03-15 09:43:24 (15 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Wiem ze to troszke glupio i egoistycznie zabrzmi ale troszke mi ulzylo ze nie tylko ja mam niesforne dzieci.
Mysle ze teraz jest o wiele trudniej wychowac dziecko- wiele rzeczy jest za latwo dostepnych dla nich a i wiedza skad to wziasc tez.
Dla mnie slowo narkotyk to bylo cos nierealne- o czym tylko w filmie sie slyszalo. Tak samo internet, Pierwszy komputer Comandore to mialam jak juz mezatka bylam . Wiedza tylko z gazet, ksiazek, szkoly, byla zdobywana. "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|

|

|
|
|
|
Post #2 Ocena: 0 2010-03-15 11:27:17 (15 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
littleflower |
Post #3 Ocena: 0 2010-03-15 11:28:43 (15 lat temu) |
Bea a my bylysmy ,,rowne w tym wieku,, ??? "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|

|

|
|
rostan |
Post #4 Ocena: 0 2010-03-15 12:00:23 (15 lat temu) |
Z nami od: 08-02-2008 |
To i ja sie przyłacze, co prawda jeszcze nie mam nastolatki ale moja córka w tym roku skończy 11 lat.I jak czytalam wypowiedz Finy to jak bym widziala swoja corke.Tyle ze prosze ja czasami o to aby zajela sie siostra 6 miesieczna to jest wiecej jeku niz to warte,i stale ze wolimy siostre niz ja bo jej nic nie wolno.Odkad jestesmy tu w ąngli juz 4 lata zrobila sie strasznie leniwa i te pyskowki ktore wyprowadzaja mnie z rownowagi.Prawde mowiac nie wiem jak na to ragowac bo krzykiem nic nie pomaga a nawet jest gorzej.Strach pomyslec co bedzie jak skonczy 15 lat i juz sie tego boje.Ciesze sie ze powstal ten watek , bede miała skąd czerpać wiedzę hi hi
|

|
 |
|
rostan |
Post #5 Ocena: 0 2010-03-15 12:05:03 (15 lat temu) |
Witam to i ja się dołączę ,co prawda mam córkę która dopiero w tym roku skończy 11 lat, ale jak czytałam wypowiedz Fiony to jak bym widziała swoją corke ,jest leniwa, i pyskówki ktore mnie strasznie denerwują.Jak ma sie czasami zająć swoją 6 miesieczną siostrą to jest awantura, bo ja wykorzystujemy, czasami rece opadają mi z bezsilności.Az strach pomysleć jak bedzie miała 16 lat.Ciesze sie ze założono taki wątek bynajmniej bedę miała skąd czerpać wiedze jak wychować nastolatka i go nie zamordować hi hi
|

|
 |
|
|
rostan |
Post #6 Ocena: 0 2010-03-15 12:06:12 (15 lat temu) |
sorki za podwójnego posta komp mi wariuje
|

|
 |
|
littleflower |
Post #7 Ocena: 0 2010-03-15 12:49:45 (15 lat temu) |
a czy nie czujecie czasrm tak ze sie obawiacie dziecka
ja jak ktores moje zapyskuje mam ochote wzorem mojego ojca podejsc i po prostu strzelic w twarz, obawiam sie jednak ze moje dzieciaki w trymiga by zglosily w szkole ze sie znecam
choc z doswiadczenia wiem ze jak raz zapyskowalam mamie to byl moj ostatni raz, tak mnie scierka wtedy przysolila, i az do jej i ojczyma smierci nigdy nie zapyskowalam, nawet juz jak bylam mezatka
i nie tylko ze stracvhu ale w duzej mierze z respektu do starszej osoby
i tego respektu brakuje dzis mlodziezy, oni zahowuja sie do straszych ludzi czesto jak do kolegow w ich wieku , "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|

|

|
|
sylwia76_2008 |
Post #8 Ocena: 0 2010-03-15 14:20:28 (15 lat temu) |
Z nami od: 13-06-2009 Skąd: Londyn |
Wtam  i ja sie dolaczam do tematu , moja corka skonczy tym roku 13 lat i mam z nia te same problemy co i wy .....balagan pokoju, lenistwo, pyskowki.
Raz mnie poslucha i posprzata a za drugim razem juz nie. Ja bym tez strzelila nie raz ale jakos nie robie tego - agresja budzi agresje- ponoc :D
Kobieta nigdy nie wie, czego chce, ale nie spocznie, dopóki celu nie osiągnie... 
|

|
 |
|
stokrotka1975 |
Post #9 Ocena: 0 2010-03-15 14:21:40 (15 lat temu) |
Z nami od: 16-02-2010 Skąd: londyn |
Witajcie, fajnie, że przyłączyło sie wiecej osób  Litleflower masz rację dzisiejszej młodzieży brakuje respektu i szacunku dla starszych. Chociażby ustapienie miejsca w metrze czy autobusie. W polsce to była normalka, że młodszy stoi a starszy siedzi. Tutaj siedzi ten kto pierwszy zajmie miejsce. całe szczęście, ze mój syn ma wpojone do głowy inne zasady i ustepuje miejsca. Sam szacunek chłopców dla dziewczyn tutaj jest niezauważalny. Mójsynio ostatnio strzelił hasło, że jak go dziewczyna sprowokuje to ją uderzy bo jest równouprawnienie. Normalnie szok, mam nadzieję, że pogadanka poskutkowała. jeżeli chodzi o pyskowanie to pamietam jak dzisiaj, że dzień przed moim ślubem musiałam być w domu o 22 bo tak kazał tata i pedziłam do domu jak szalona bo bałam sie, że go zawiodę. jeżeli chodzi o sprzątanie pokoju to ponoc najlepiej nie zmuszać dziecka do tego aby na siłę trzymało porzadek, sam bedzie sie wstydził jak koledzy nagle przyjdą a w pokoju bajzel. tak niby radzi "super niania" (jeżeli wiecie o kim mówie.) Ale mi sie flaki przewracają jak widzę ten bałagan. Mojego syna ciężko zmusić aby brudne skarpetki do kosza z bielizną zaniósł. Leń się zrobił masakra.
|

|
 |
|
|
Post #10 Ocena: 0 2010-03-15 14:22:13 (15 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |