MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzice nastolatkow

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 28 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

Str 28 z 32

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-03-23 15:10:03 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

anna69

Post #2 Ocena: 0

2010-03-23 15:22:12 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

ja nie mowie ze nie zdaza mi sie upic....to sie zdaz chyba kazdemu....ale raz na na prawde russssskkikiiii rok....mamy mojej nigdy w zyciu pijanej nie widzialam, a tete raz po jego 40stce - i pamietam ze byla starsznie smieszny a przepraszal mnie za to ze go takim widzialm chyba jeszcze 3 miesiace.....

Ale mowie - oni mi poklazali ze alkochol to nie tylko burdy pijackie, ale mily akcent....i ze tak mozna sie bawic....i to samo bede chicla moim dzieciom przekazac....

A co do papieorsow - to moi rodzice nie pala, a ja popalam - teraz tydzien temu sie dowiedzialm ze moaja mama tez popapala - nidy przenigdy jej z papieosem nie widzialam....wiec tego z domu nie wynioslam....bo u mojego miska rodzice pala a on nie....to chyba zalezy juz do czlowieka.....

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #3 Ocena: 0

2010-03-23 15:45:42 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

ja upilam sie raz, kilka miesiecy temu u Cieszy na kawie :-) uczucie wstretnev tym bardziej 2 godz jazda do domu i nastepny dzien, a juz do 40 mi niedaleko
ja napatrzylam sie w domu i to za bardzo, przez 10 lat juz jako mezatka wogole nie tknelam grama alkoholu, inaczej to dzialalo w moich u moich braci- oboje naduzywaja alkoholu i to w duzych ilosciach, ja jestem sparzona z takimi genami i rodzinka wiec na swoje dmucham i chucham no i wlasnie boje sie ze tez moge przesadzic w druga strone, tym bardziej ze moj za kolnierz nie wylewa,
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2010-03-23 17:09:01 (15 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Cytat:

2010-03-23 10:52:46, Aniczka napisał(a):
Ja jestem za dość stanowczym i konsekwentnym wychowywaniem dzieci,i podanie corce 15 letniej alkoholu to dla mnie jakaś kpina.A będzie jak będę miały po 18 lat,będą sypiać z chłopakami w naszym domu????

No i warto pomyslec, jak sie konczy zamiatanie tematu (jakiegokolwiek) pod dywan, lepiej nic nie widziec, nic nie slyszec, nic nie wiedziec?
Jak daleka jestem od przyzwolenia na uzywki typu papierosy/alkohol na codzien, tym bardziej specjalne zakupy 'pod dziecko', tak zupelnie nie rozumiem takiego podejscia.
Jakos wole pokazac ten owoc zakazany, jako cos normalnego, ilosci jakie sie pija, wole pozwolic, by kochanie sie z partnerem bylo dla mojego dziecka czyms wyjatkowym, a wiec przede wszystkim z poczuciem komfortu i bezpieczenistwa, a ze w naszym domu... Przeciez ten dom jest wspolny... Nigdy nie rozumiem rodzicow stawiajacych na ostrzu noza.

Ktos zauwazyl, jakie spustoszenie robi alkohol w organizmie :-].
Akurat jest to zwiazek wlasciwie stale obecny w organizmach od najmlodszego, jako normalny produkt przemiany materii, troche trudno by bylo go wyeliminowac zupelnie.

Znajomej 17-letni dzieciak poprosil o kupno szampana na Sylwestra, bo reszta rodzicow nie wyrazila na to zgody. Znajoma wyszla z zalozenia, ze i tka kupia i tak kupia, wiec razem poszly do sklepu, uzgodnily, ze dla kazdego po malej butelce wina mususjacego (takie moze z 200ml), do wypicia na raz, by nie kusic przypadkowych zdarzen (chocby z tabletka gwaltu). Dzieciaki przeszczesliwe poszly, wrocily i wszystkie zazdroscily madrych rodzicow...

Do góry stronyOffline

KINGMASTERKA

Post #5 Ocena: 0

2010-03-23 17:16:08 (15 lat temu)

KINGMASTERKA

Kobieta

Z nami od: 22-09-2008

a ja uwazam ,ze to nie jest zamiatanie tematu ,jak uwazasz ...ale na wszystko jest odpowiendi czas..
uwazam ..ze jak najdluzej trzeba sie starac aby nasze dzieci stronily od uzywek ..ja rozumiem ,ze czasem mozna pozwolic nastolatkowi na lampke szampana..ale wszystko w granicach jakiegos rozsadku ..bo to ze bedziemy czestowac dziecko alkoholem ,,to nie znaczy ,ze sie tym przeje i nie wezmie od kolegow..wrecz przeciwnie ,bedzie moglo sie pochwalic ,ze ma w tym niezle doswiadczenie ..i co to nie pilo..

jesli chodzi o sex..jedni uwazaja ,ze jak corce kupja tabletki antykoncepcyjne ,to juz sprawa zalatwiona ,bo dziecko zabezpieczone przed niechchana ciaza..ja natomiast uwazam ,ze taki zakup ,to w pewien sposob przyzwolenie ..moze nie zajdzie ale poglad moralny napewno bedzie mialo bardzo plytki..

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Post #6 Ocena: 0

2010-03-23 17:17:10 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2010-03-23 18:29:30 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #8 Ocena: 0

2010-03-23 19:09:32 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Cytat:

2010-03-23 17:17:10, ie2ox4 napisał(a):
Cytat:

2010-03-23 15:45:42, littleflower napisał(a):
"...ja upilam sie raz, kilka miesiecy temu u Cieszy na kawie uczucie wstretnev tym bardziej 2 godz jazda do domu i nastepny dzien..."

a co z prawkiem, przecież to jawne przyznanie się do grzchu, a jak życie znam i MW, to TU przebaczania nie ma... może jednak przedawnienie?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>ie2ox4</i> 23-03-2010 17:19 ]

hola hola- ja nie prowadzilam auta wtedy- zreszta mam dopiero provisional wiec o jezdzie nie ma mowy, tym bardziej po alkoholu i na autostradzie - nawet gdybym chciala prowadzic nie wiem czy bym wyjechala z ulicy wtedy

Co do tabletek , jesli corka mi powie nawet w wieku 16 lat ze wspolzyje sama ja chyba do tych tabletek zmusze- wole to niz gdyby miala zajsc w ciaze z kim popadnie,
moze to i ciche pozwolenie na sex, ale ma to robic bez zabezpieczen to ja juz wole jej kupic pigulki, zreszta tak naprawde teraz tylko rozmyslam ale co zrobie bede wiedziec za lat xx kiedy to moje podrosna
W kazdym razie chlopcom wbijalam do glow ze bez gumki nie ma zabawy i pilnuja sie- moze za szybko zaczeli w moim mniemaniu ale sa teraz inne czasy- teraz sex juz nie jest taka wartoscia i swietoscia jak kiedys, pamietam jak mi babcia opowiadala ze w jej czasach dziewczyna 18-latka panna to juz byl wstyd dla rodzicow , a teraz ktora z nas chcialaby widziec swoja corke przed oltarzem prze jej 18-tka? Chyba zadna mama.
A dziewczyny wczesniej tutaj zaczynaja te przygode, zreszta w Polsce tez niestety
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #9 Ocena: 0

2010-03-23 19:21:27 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Cytat:

2010-03-23 18:29:30, ie2ox4 napisał(a):
a co Wy na to

Trudno wytłumaczyć, jakimi pobudkami kierowała się bohaterka filmu. Hipotezy można snuć różne: że był to incydent jednorazowy, związany z klasową modą, rywalizacją wśród dziewcząt, seksualnym eksperymentowaniem. :-o

sex z psem to ma byc teraz klasowa moda czy rywalizacja ?????
:-Y:-Y

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2010-03-23 19:58:56 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2010-03-23 17:16:08, KINGMASTERKA napisał(a):
to ze bedziemy czestowac dziecko alkoholem ,,to nie znaczy ,ze sie tym przeje i nie wezmie od kolegow..wrecz przeciwnie ,bedzie moglo sie pochwalic ,ze ma w tym niezle doswiadczenie ..i co to nie pilo..

Moze jak sie dziecko samo siebie nie szanuje to tak postapi. Moje dzieci nie byly idealne, ale do pijakow i wandali im bardzo daleko. Szanuja siebie i swoje zdanie, bo tego ich nauczylam. Nie dlatego, ze sie boja, ze dostana lanie za to. Nie musza sie przechwalac, co oni w domu mogli, bo nic nadzwyczajnego w domu nie mieli. Przechalac sie i imponowac glupota lubia dzieci, ktore czuja sie niedocenione, i szukaja aprobaty u innych.

Cytat:
jesli chodzi o sex..jedni uwazaja ,ze jak corce kupja tabletki antykoncepcyjne ,to juz sprawa zalatwiona ,bo dziecko zabezpieczone przed niechchana ciaza..ja natomiast uwazam ,ze taki zakup ,to w pewien sposob przyzwolenie ..moze nie zajdzie ale poglad moralny napewno bedzie mialo bardzo plytki..

Chyba przesadzilas troche, nie znasz ani moich dzieci ani dzieci innych ktorzy wypowiadaja sie w tym temacie. Nie wiem jak smiesz powiedziec komus, ze moralnosc ich dzieci (corki czy synowie) ktorych rodzice nie traktuja seksu jako temat tabu, siega dna. Wypraszam sobie, i nie sadze, ze jestem odosobniona w tych uczuciach!!! Masz ochote powiedziec mi, ze moje sposoby wychowania sa niewlasciwe, mozesz swoja opinie wyrazic, ale nikt nie dal ci prawa wypowiadac sie zle o dzieciach, ktorych nie znasz.

Ciekawe czy zdjecia twojej corki w galerii maja na celu poprawienia jej nauki wzorow matematycznych, czy tez jako mloda kobieta probuje podkeslic swoja kobiecosc wlasnie, jak kazda inna rozwijajca sie dziewczyna. Ty mozesz wsadzic glowe w piasek, i udawac, ze seks to jest jak odlegla planeta dla niej, gdzies tam jest, ale ani ja ziebi, ani grzeje. Ja przynajmniej za jej proby odnalezienia siebie i swoich uczuc, nie osadzalabym jej jako moralnie upadlej.
Ada

Do góry stronyOffline

Strona 28 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,