MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzice nastolatkow

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 22 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 21 | 22 | 23 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

Str 22 z 32

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2010-03-18 20:12:43 (15 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

ie2ox4, ladnie napisane i zgadzam sie pod kazdym wzgledem.
Dlatego bylam tak zszokowana, ze wymagac sie, wymaga, a jednoczesnie jak latwo przychodzi lekcewazenie i rzucenie zlym slowem.
Wybaczcie, nawet o psie nie mowie, ze ma "pysk", a co dopiero o dziecku. do tego uderzenie i polaczenie w calosc pt "dobre wychowanie".
I absolutnie sie nie zgadzam, ze wszyscy rodzice, dziadkowie, prapradziadkowie bili i byli bici, a to dopiero dawalo pozytywne efekty.
W naszym przypadku jedynie ojciec podniosl reke, za dlugo nie zabawil w domu, a we wszystkich domownikach zostala reakcja na taki typ zachowan...tak, by bijacemu odeszla chec na to na dlugo.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

littleflower

Post #2 Ocena: 0

2010-03-18 20:16:20 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Wlasnie zapytalam mojego 18-latka jakie bledy wychowawcze robie
odpowiedz
za malo wynagradzam, za bardzo karze, i nie chodzi o to ze kary za wysokie tylko ze jak on stwiedzil ze ja za bardzo staram sie ich wychowac na idealow, ze ciagle porownuje ich dziecinstwo do swojego, ze oni sobie zdaja z tego sprawe ale ja tez powinnam zrozumiec ze to ze czasem zbroja nie zrobi z nich od razu kryminalisty,

Innych zarzutow nie mial, przyznal ze staram sie jak moge i on ma o wiele lepiej niz coniektorzy jego koledzy bo zawsze mial wszystko co potrzebne do szkoly, wszystkie wycieczki, nie musial sie wsydzic za moje zachowanie czy za to ile zrobilam dla ratowania ich oczu,
Na koniec dodal ze moglabym mu dawac wiecej pieniedzy (ale tylko jemu), ale to byl tylko zart.
Na moje pytanie to co powinnam zrobic kiedy nabroicie, nie umial odpowiedziec , twierdzi tylko ze na marchewke lepiej chowac niz na kij

[ Ostatnio edytowany przez: littleflower 18-03-2010 20:19 ]

"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

KINGMASTERKA

Post #3 Ocena: 0

2010-03-18 20:20:34 (15 lat temu)

KINGMASTERKA

Kobieta

Z nami od: 22-09-2008

wiesz ,to normalne ,ze dzieciaki beda wolaly mniej kar i wiecej udogodnien...to tak jakby nas zapytano jaka prace bysmy chcieli ,normalne ,ze nie meczaco i dobrze platna..
powracajac co dziewczyny pisaly wczesniej ..
nie wiem w jakim wieku maja dzieci ale to co napisaly ,owszem ,fajnie by bylo gdyby takie cos bylo mozliwe..ale prawda jest taka ,ze nie jest ..
bo czas musisz poswiecic pracy ,mezowi ,jak masz wiecej dzieci ,to podzielic go na dwoje czy troje czy jeszcze wiecej a przeciez tez musimy miec dla siebie..
wiec w takim przypadku albo bym musiala sie sklonowac..albo byc cyborgiem..

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Post #4 Ocena: 0

2010-03-18 20:22:32 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

KINGMASTERKA

Post #5 Ocena: 0

2010-03-18 20:26:39 (15 lat temu)

KINGMASTERKA

Kobieta

dziewczyno ,tak myslalam..
widzisz ,majac nastolentnie dzieci ,,to nie jest takie latwe..jak ci sie wydaje..bo w pewnym momencie nie jestes tylko Ty "CYBER MATKA" ,ale towarzystwo Twoich dzieci ,ktore ma wiekszy autorytet u nich ..I to ,co Ty powiesz ma mniejsze znaczenie..
dlatego jest to w pewien sposob walka nie tylk oz Twoim dzieckiem ale rowniez z innymi dziecmi ,ktore potrafia z aniołka zrobic potworka..-:))
jak przejdziesz etap dojrzewania ,dorastania ,to moze wtedy to zrozumiesz...

Do góry stronyOffline

KINGMASTERKA

Post #6 Ocena: 0

2010-03-18 20:27:51 (15 lat temu)

KINGMASTERKA

Kobieta

jak sobie przypomne moje dzieci to do 8 roku zycia byly to anioły ..poprostu Anioły..

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2010-03-18 20:37:30 (15 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Akurat staram sie dosc duzo wykorzystac z wlasnych wspomnien i akurat brak bicia nie wplynal na stoczenie sie moje, rodziny, przyjaciol i znajomych, moze akurat takie "porzadne" domy sie dobraly.
Stad odwoluje sie do wlasnych wspomnien i doswiadczen, ze bardziej dotkliwe jest utracenie zaufania, co za tym idzie - ograniczenie swobody, powrot do traktowania jak male dziecko. A obrazanie, lekcewazenie nie zdarzaly sie w domu od ladnych kilku pokolen.
Przynajmniej w odczuciu tych "wychowywanych".
A wiec moze jednak sie da?

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2010-03-18 20:43:06 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-03-18 20:46:33 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #10 Ocena: 0

2010-03-18 20:52:49 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

trochye prawdy w tym jest ze w zyciu dziecka pierwszym autorytetem jest mama/tata
potem pani w przedszkolu/ mlodszych klasach nstepnie kolega/kolezanka i na koncu maz/zona
kazde dziecko na poczatku maluje laurki , wypytuje mame " a co to? dlaczego? czemu?" potem jest " a pani tak powiedziala, a moja pani to " pozniej " bo ona moze, jemu rodzicie pozwlaja, to bez sensu , ona super wyglada , ja tez tak chce" i na koncu ile nas sie sprzeciwilo i poslubilo kogos mimo ze rodzicom wybrana przez nas osoba nie za bardzo odpowiadala, ile razy my stawalismy po stronie partnera w konflikcie z rodzicami
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Strona 22 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 21 | 22 | 23 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,