Bo chyba mama to sie nigdy nie przestaje byc, nawet gdy juz sie wnuki bawi to i tak sie czlowiek martwi o dziecko
Str 3 z 32 |
|
---|---|
littleflower | Post #1 Ocena: 0 2010-03-15 00:24:30 (15 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Adamycru czy teraz jak masz juz dorosle dzieci- jestes spokojniejsza czy mam sie nastawic na inne problemy?
Bo chyba mama to sie nigdy nie przestaje byc, nawet gdy juz sie wnuki bawi to i tak sie czlowiek martwi o dziecko "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
Adacymru | Post #2 Ocena: 0 2010-03-15 00:27:46 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Co do tych zasad, to nie ma sie co tak sugerowac tym co mowia dzieci, co ich koledzy moga.
Po pierwsze, jak padalo stwierdzenie, ze w domu koplegi mozna to i to, to odpowiedz byla taka, ze u kolegi nie mieszka, wiec zasady z domu kolegi nie musza obowiazywac u nas. Inna sprawa, ze jakby tak zapytac rodzicow tych dzieci, to oni pewnie to samo slysza od swoich, ze nasze moga o wiele wiecej etc etc. Pamietam jak chlopaki chcieli na jakas impreze raz isc, w ostatniej chwili zawiadomienie, i nie dostali pozwolenia. Reakcja byla, bo "wszyscy tam beda". Jak to wszyscy, przyjecie na 100 dzieci jakie mieszkalo w naszej miejscowosci? Napewno nie, wiec odpowiedz byla dalej taka sama. Cichy wieczor to byl pamietam. A za pare dni nowiny o tej imprezie zaczely przenikac, ze prawie nikogo z ich towarzystwa nie b ylo, bo rodzice zareagowali tak samo. Z "wszyscy ida" okazalo sie, ze zjawilo sie tylko pare osob, i to wlasnie tych, ktorzy nie sa zbytnio kontrolowani przez rodzicow. Impreza byla do kitu, chlopaki musieli przyznac, ze na imprezach to ja sie znam.
Ada
|
littleflower | Post #3 Ocena: 0 2010-03-15 00:39:14 (15 lat temu) |
To u mnie tak jest z paleniem, teraz slysze mamo mialas racje , a starszy na NK ostrzeba tych co nie pala by nigdy nawet nie probowali.
Mialam w Polsce za sasiadke kobiete pokaznej wagi , okolo120-130 kg, miala 3 synow, same idealy, chodzila i wszystkim opowiadala jaka to ona dobra mamusia - najstarszy syn wzorowe dziecko i uczen , czerwone paski na swiadectwach az do ukonczenia liceum, dostal sie bez problemu na studia , i na pierwszym roku sprobowal narkotyku- pol roku pozniej nie zyl- zmarl na zawal serca po przedwakowaniu , zostawiajac w ciazy dziewczyne, tez cpunke, ta kobieta przez ostatnie miesiace jego zycia schudla ogromnie, po prostu wrak kobiety, dlugo unikala sasiadow, ich wzroku. Dzis wychowuje wnuka i ciagle mi powtarzala - nigdy nie przechwalaj swojego dziecka, Inny przypadek to spotkalam kiedys pewnego pana-jechal do syna do kryminalu, opowiadal ze ciagle sie zastanawia z zona dlaczego jego syn tam jest, gdzie zrobil blad ? Marze by uniknac takiego losu , Bede szczesliwa , nawet jak nie pokoncza szkol, nie zdobeda cudownej pracy, byle byli dobrymi ludzmi i nie krzywdzili nikogo naokolo "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
littleflower | Post #4 Ocena: 0 2010-03-15 00:41:15 (15 lat temu) |
Co do imprez tutaj, niedawno kolezanka wyslala mi linka jak dziewczyna z klasy jej syba tanczy lap dance- filmik pokazany jest na you tube- ona ma 14 lat, jest w katolickiej szkole i z tak zwanej dobrej rodziny.
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
Adacymru | Post #5 Ocena: 0 2010-03-15 00:43:20 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2010-03-15 00:24:30, littleflower napisał(a): Adamycru czy teraz jak masz juz dorosle dzieci- jestes spokojniejsza czy mam sie nastawic na inne problemy? Bo chyba mama to sie nigdy nie przestaje byc, nawet gdy juz sie wnuki bawi to i tak sie czlowiek martwi o dziecko Oj, jak male dzieci, maly problem, jak duze dzieci to duzy problem, a jak dorosle dzieci to dalej czlowiek siwieje. Nie da sie nie martwic o nawet dorosle dzieci. Hej, zostalam babcia ponad rok temu, wiec nie mozna sie tak przed wszystkim ustrzec. Nie bede udawac, ze to byla planowana sytuacja. Wnuczka kocham oczywiscie, ale nie raz myslalam, ze wolalabym, zeby w ten wieczor pare piw wypil, zamiast spedzac romantyczny wieczor z dziewczyna. ![]() Cieszy mnie, ze pomimo mlodego wieku, swietnie sie wywiazuja z roli rodzicow, godzenie wychowania dziecka i pracy z kontynuacja nauki w zamian za planowane studia, ktore musialy zejsc na plan dalszy narazie. Syn ma 21 lat, a dla mnie z jednej strony to dalej dziecko, a z drugiej to juz dorosly czlowiek, staram sie pamietac, co mmnie denerwowalo w podejsciu moich rodzicow w tym wieku. Dwaj pozostali, hmm, dalej czlowiek sie martwi, czy to o prace, zeby nie zostali bez, najstarszy ma zamiar po przerwie isc na studia, najmlodszy, to sie bardzo niczym nie przejmuje, ma rodzicow od przejmowania, niby zawsze na prosta wyjdzie, ale nie sposob sie nie martwic. Sprawy takie jak alkohol, czy narkotyki, czy jakies inne problemy, pomimo wlozonej pracy, czlowiek dalej sie martwi, i to nie chodzi o zaufanie, bo wierze, ze maja dobre serce, i dobrze w glowach poukladane, ale z pracy mam tez okazje widziec wiele osob, ktore niekoniecznie musialy miec problemy w dziecinstwie, zeby sie w tarapaty wpakowac.
Ada
|
|
|
littleflower | Post #6 Ocena: 0 2010-03-15 00:50:43 (15 lat temu) |
Moj syn tez ,,zmadrzal,, i ma zamiar wrocic do nauki, jednak stwierdzil ze pracowanie na samego siebie wtedy jeszcze wieku 17 lat to jednak nie taka frajda a i utrzymac sie samemu nie tak latwo
Szkoda mi bo ma rok zawalony ale z drugiej strony on ma nauczke a i mlodsi tez gdyby i im przyszlo do glowy isc na swoje zanim sie dojrzeje do tego. Od malego im wbijalam do glowy ze na moim garnuszku sa tylko do kiedy ucza sie na caly etat, nie ma nauki prosze do pracy. Syn przekonal sie na wlasnej skorze ze nie zartuje, a zycie nie nalezy do tanich , a takze ze college nie jest jeszcze najgorsza strata czasu "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
Adacymru | Post #7 Ocena: 0 2010-03-15 00:53:17 (15 lat temu) |
Konto usunięte |
Mam nadzieje, ze temat sie rozwinie, bo bardzo lubie czytac o podejsciu innych osob do takich spraw. Ja nigdy nie uwazalam sie za eksperta w dziedzinie, czesto wymienialam sie pomyslami jak reagowac z kolezankami. Czesto pozwolily takie wymiany na ominiecie blednych rozwiazan.
Ada
|
littleflower | Post #8 Ocena: 0 2010-03-15 06:49:28 (15 lat temu) |
Dziendoberek
I ja mam nadzieje ze wiecej osob sie przylaczy i mnie sie uda uniknac jakiegos bledu , "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
Post #9 Ocena: 0 2010-03-15 08:34:20 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Fachowiec67 | Post #10 Ocena: 0 2010-03-15 08:35:11 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 12-03-2010 Skąd: Leeds |
Ja się przyłączam, jako ekspert, ale od słuchania hi hi hi
|