MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzice nastolatkow

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 19 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

Str 19 z 32

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2010-03-18 18:03:14 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

KINGMASTERKA

Post #2 Ocena: 0

2010-03-18 18:04:40 (15 lat temu)

KINGMASTERKA

Kobieta

Z nami od: 22-09-2008

Cytat:

2010-03-18 17:49:07, leonka napisał(a):
Cytat:

2010-03-17 23:08:35, KINGMASTERKA napisał(a):
chodzi o to ,zeby mialy dzieciaki jakis respekt ,napewno przy takiej gromadce nie jest latwo ..ale badz stanowcza..i koniec..

powiem Ci,ze moj 15 letni syn tez rozrabial...zlapalismy go na paleniu ,dostal w pysk i potem juz sie bał..

Tzn bal sie zapalic czy dostac po pysku???:-o

Bo gwarantuje ze dostac po pysku - wniosek - pewnie nadal pali ale juz go raczej nie zlapiecie...8-)

To nie respekt ale strach. Nie bycie stanowczym a zastraszanie... Wychowywanie na skroty: zamiast tlumaczyc i wyjasniac - lepiej zakazac i karac...:-o

powiem tak ,ja nie neguje wychowania bezstresowego ,jesli ktos chce proszę bardzo ..kazdy napewno sam sobie uzmyslowi co jest dobre dla jego dzieci..
jak juz wczesniej powiedzialam.wiem wiecej o swoich dzieciach niz im sie wydaje..a to najwazniejsze..takze to ,ze wiecej moj syn nie zapali..wiele tutaj wymagam ,od slownictwa itd..ale tak zostalam wychowana..u mnie w domu sie nie klnelo ,nie palilo i ja na to nie pozwole..mysle ,ze to co teraz sasieje w swoich dzieciach ,moze nawet jesli teraz to nie jest po ich mysli wyjdzie im kiedys na dobre..
powracajac do tematu kary cielesnej ,jesli to przestepstwo ,to moi rodzice powinni niby siedziec..a jednak to ,ze w jakis sposob mnie karali ,nawet dajac lanie ,gdzie moze mi sie to nie podobalo ,teraz uwazam ,ze robili dobrze..
owszem ,ja mialam ojczyma rowniez i czasem moze tez sie mylil ,moze nawet za czesto dostalam lanie..ale biore po takim czasie pod uwage inne aspekty nikt nie jest doskonaly ,ale jestem wdzieczna ,ze jednak mnie wychowywal ..dawal to co potrzebne do zycia ...
widze jednak ,ze osoby ,ktore mialy dostatek a rodzice byli bardziej jak kumple niz rodzice ,bo na wszystko pozwalali .to potem te dzieci ,teraz dorosle osoby ,nie maja takiego szacunku..potrafia odszczekac matce czy ojcu tak ,ze az uszy wiedna..wszystko kwestia wychowania..
jedni wychowuja ,inni choduja..
wazne aby kiedys na starosc ,nasze dzieci nie odwrocily sie od nas plecami..bo chyba wtedy wyjdzie czy nasze wychowanie bylo dobre czy zle..

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2010-03-18 18:11:26 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #4 Ocena: 0

2010-03-18 18:15:34 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Nie ma jedenej recepty na wychowanie , bo kazde dziecko jest inne
a karanie jest takze czescia wychowania.
Moja wychowawczyni w piatej klasie powtorzyla mojemu ojcu "dupa nie szklanka- nie zbije sie"

A takze nie wolno chwalic dzieci za wczasu, ani za nie przysiegac,
Dzis czytalam artykul o chlopcu- mial dwoje mlodszego rodzenstwa, ktore ubostwial ale nie podobal mu sie zwiazek jego matki z ojcem tych dzieci, zrobil wszystko zeby te maluchy uwielbialy go a ojczym wyprowadzil sie, bylo mu malo wiec wymyslil sobie ze podlozy ogien w domu i bohatersko uratuje rodzine, skonczylo sie tym ze jego matka zginela od plomieni- siostra jest kaleka do konca zycia, bez "szwanku" wyszedl tylko mlodszy brat.
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

KINGMASTERKA

Post #5 Ocena: 0

2010-03-18 18:17:12 (15 lat temu)

KINGMASTERKA

Kobieta

widzisz ja tez nie mialam zycie uslane rozami ,ale zawsze w zyciu staralam sie byc obiektywna..a to znaczy ,ze zanim do kogos bede mec pretensje staram sie postawic w sytuacji tej osoby..
z moja mama tez nie mialam takiego kontaktu..bedac mloda dziewczyna ..ale patrze nato tak ,ze tez przeszla w zyciu swoje..ciezko pracowala itd..kazdy szuka szczescia,czasem pada ofiara swojej wlasnej naiwnosci..moze tak bylo z Twoja mama..nie wiem ,nie chce oceniac..ale czasem warto popatrzec i dostrzec to co dobre a nie tylko co zle..ja tak staram sie patrzec i uczyc tego dzieci ...

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2010-03-18 18:18:22 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Z calym szcunkiem ale Ty bylas wychowana w Polsce, gdzie wlasnie odrzucono do poprawki ustawe, ktora miala w okreslony sposob zabezpieczyc dzieci. Nie wiem jak polskim prawie, zapewne tez jest przepis o tym. Poza moralna kwestia, teraz mieszkasz w UK, nie jest argumentem, ze skoro rodzice nie sidzieli za bicie Ciebie w Polsce, to ty tez mozesz tak samo tutaj postepowac. Jest wiele rodzicow, ktorzy nie siedza za gorsze czyny, bo nikt tego nie zglosil, co nie jest argumentem, ze takie czyny powinny byc akceptowane.

Kary cielesne nie sa tez zadna gwarancja zawiezlych kontakotw rodzinnych.
Ada

Do góry stronyOffline

KINGMASTERKA

Post #7 Ocena: 0

2010-03-18 18:25:04 (15 lat temu)

KINGMASTERKA

Kobieta

ja nie powiedzialam ,ze kary cielesne sa gwarancja,ale tez nie uznaje wychowania dzieci bez karania ,rowniez cielesnego ..kiedy byly male byly to jakies klapsy itd..teraz oczywiscie sa naprawde sporadyczne sytuacje..jak ta ktora opisalam..bo poprostu nic juz nie dzialalo..
bo przeciez nie bede prac pasem 16latka ,ktory jest juz wiekszy ode mnie..
a to ze tu mieszkam ,nie zmusza mnie do wychowywania dzieci po angielsku ..mylisz maltretowanie dziecka od kary cielesnej ..
jesli chodzi o Polske ,nie wiem czy slyszalas wypowiedzi poslów ,ktorzy nie chcieli aby ta ustawa weszla bo obawiali sie ,ze zostanie opacznie zrozumiana przez spoleczenstwo ,jak wiele innych ustaw i beda pewne naduzycia..
czyli ,ze jesli zabroni sie nastolatce pojsc na dyskoteke ,i zrobi sie jej szlaban ,to juz dzieciak moglby zglosic ,ze rodzice sie nad nim znecaja..takie obawy mieli ludzie ,ktory sa rodzicami ..a tutaj w Anglii ,wiele artykułow mowi ,ze sami Anglicy nie sa za tym ,bo ich dzieci nie maja ani poszanowania dla nich jak i do nauczycieli czy ludzi postronnych ...

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #8 Ocena: 0

2010-03-18 18:30:50 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

,,Komunikowanie się rodziców z nastoletnimi dziećmi jest w wielkim kryzysie. Mechanizm tego kryzysu jest taki, że kiedy dzieci dorastają, to wyczerpuje się jakiś dotychczasowy, sprawdzony i wygodny dla rodziców model kontaktu z nimi, gdzie jest się albo autorytetem, albo kontrolerem, albo jednym i drugim. A także kimś, z kim dziecko spontanicznie szuka kontaktu. Bo małe dzieci zazwyczaj nieustannie dążą do rozmów z rodzicem, chcą się czegoś dowiedzieć, czymś pochwalić, o coś zapytać. A my się szybko do tego przyzwyczajamy i wydaje nam się, że tak będzie zawsze, bo to przecież nasze dziecko ''

Wojciech Eichelberger

I cos w tym jest, ja w synach wciaz widze dzieci , ale one dorastaja i jesli widza ze my mamy przed nimi sekrety , bo przeciez nie mowimy dziecku o wszystkim - to i ono chce miec te sekrety tez

"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2010-03-18 18:33:41 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Nie moglo byc to bardziej na czasie...wczoraj w sadzie wlasnie byla pierwsza sprawa rodzicow. Ojciec odpowiada za uderzenie w twarz 13 letniego syna, i 6 letniej corki. Matka odpowiada nie za uderzenie, ale za to ze na takie traktowanie pozwolila.

Sa odpowiednie przepisy odnoszace sie do molestowania, i odpowiednie odnoszace sie do jednorazowego urzycia przemocy wobec dziecka.

Nie wiem co masz na mysli wychowac nie po angielsku, bo wiele moich angielskich znajomych wychowuje dzieci na sposob w zaden nie odbiegajacy ode mnie.
Ada

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #10 Ocena: 0

2010-03-18 18:38:13 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

To jest email , jako dostalam od kolezanki z ktora wczesniej pracowalam, teraz wrocila do Polski dokonczyc studia prawnicze,
""""Czesc miska
Moze w koncu bys sie odezwala??!!!!!!!!
Napisz co u ciebie slychac jak dzieciaczki??????
Ja wkuwam do egzaminow z pracy dyplomowej, i mam juz serdecznie dosyc, bokiem wychodzi mi juz ta nauka. Ola rosnie, biega, wspina sie na meble, psoci. Jednym slowe wszystko z nia ok.
Pamietam jak urodzilam ja dalas mi kilka rad(o porze na sen, jedzenie) i wszystko to co mowilas sprawdzilo sie.Kladlam ja jak przykazalas po 6 miesiacu w poludnie na dwie godziny i to juz zostalo norma, wieczorem kaszka i o 19 spac to to tez sie przyjelo, jak i wiele innych rzeczy o ktorych mi mowilas.Dzieki tobie mam z nia niewiele problemow.Wielkie dzieki za to.
Napisz co u was slychac.
Pozdrawim serdecznie, ucaluj dzieciaki.pa. """"

Az 5 cm do gory uroslam

i chcialabym aby ktos tu wkrotce napisal cos w tym stylu, ze dzieki radzie przeczytanej tutaj , udalo mu sie uniknac problemu/konfliktu, czy ustrzec dziecko przed czyms zlym.

Do góry stronyOffline

Strona 19 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 18 | 19 | 20 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,