MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzice nastolatkow

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 16 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

Str 16 z 32

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

doritos

Post #1 Ocena: 0

2010-03-17 22:38:20 (15 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

No wlasnie,masz racje,to one maja tego pilnowac bo potem,w doroslym zyciu bardzo sie im to przyda;)
Ciezko jest byc rodzicem ale w sumie to nikt nie mowil ze bedzie lekko;)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

littleflower

Post #2 Ocena: 0

2010-03-17 22:51:30 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

A co zrobic z dzieckiem ktore nie reaguje na kary po prostu nie stosuje sie do nich, przeciez i takie sa.
Dasz szlaban a i tak wyjdzie z domu, zabierzesz psp/xbox pojdzie do kolegi grac
Dzis bylam wezwana do szkoly bo moj 16-latek w piatek postanowil sobie w szatni potanczyc tyle ze w samych stringach i krawacie,
on to wzial za zart, jego znajomi tez, nawet mu fan-club na facebook otworzyli, szkola jednak nie, dyrektorka jasno okreslila ze gdyby jeden rodzic lub dziecko zlozylo skarge ze ,, he showed his backside,, sprawa moglaby sie skonczyc na policji,
Syn ma szlaban, wiem ze poslucha, ale dzis dzwoni do niego kolezanka namawia na wyjscie, ten tlumaczy ze nie moze bo ma kare , a ona do niego ,,a czego Ty sie starej boisz? co Ci zrobi jak wyjdziesz? przeciez nie uderzy bo zglosisz i pojdzie siedziec ,,
szlag mnie o malo nie trafil ,
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

KINGMASTERKA

Post #3 Ocena: 0

2010-03-17 22:57:35 (15 lat temu)

KINGMASTERKA

Kobieta

Z nami od: 22-09-2008

Cytat:

2010-03-17 22:51:30, littleflower napisał(a):
A co zrobic z dzieckiem ktore nie reaguje na kary po prostu nie stosuje sie do nich, przeciez i takie sa.
Dasz szlaban a i tak wyjdzie z domu, zabierzesz psp/xbox pojdzie do kolegi grac
Dzis bylam wezwana do szkoly bo moj 16-latek w piatek postanowil sobie w szatni potanczyc tyle ze w samych stringach i krawacie,
on to wzial za zart, jego znajomi tez, nawet mu fan-club na facebook otworzyli, szkola jednak nie, dyrektorka jasno okreslila ze gdyby jeden rodzic lub dziecko zlozylo skarge ze ,, he showed his backside,, sprawa moglaby sie skonczyc na policji,
Syn ma szlaban, wiem ze poslucha, ale dzis dzwoni do niego kolezanka namawia na wyjscie, ten tlumaczy ze nie moze bo ma kare , a ona do niego ,,a czego Ty sie starej boisz? co Ci zrobi jak wyjdziesz? przeciez nie uderzy bo zglosisz i pojdzie siedziec ,,
szlag mnie o malo nie trafil ,

a powiedz mi ,sama wychowujesz syna?

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

doritos

Post #4 Ocena: 0

2010-03-17 22:58:15 (15 lat temu)

doritos

Kobieta

O kurde,ale jazda Littleflower i jeszcze kumpel ktory przeciwstawia przeciwko Tobie.Ale postawa Twojego syna super!Przyjal do wiadomosci ze nie moze i juz a moja corka na litosc by blagala o wyjscie i nieraz jej ta kare zamienialam np.na pomoc w domu

Do góry stronyOffline

Strona WWW

littleflower

Post #5 Ocena: 0

2010-03-17 23:02:16 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

nie sama i nie jednego ale 3 synow i dwie corki,
ale dzieci rozbrykane sa i w takich rodzinach i w innych, nie ma reguly na to
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #6 Ocena: 0

2010-03-17 23:07:46 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Doritos , moj tez probuje mnie przekupic i tez czasem zamieniam cos za cos,
Wiem ze czasem sama w gniewie dam tej kary za duzo i potem jak ochlone to zmienie i przyznam sie tez do bledu,

Do góry stronyOffline

KINGMASTERKA

Post #7 Ocena: 0

2010-03-17 23:08:35 (15 lat temu)

KINGMASTERKA

Kobieta

Z nami od: 22-09-2008

chodzi mi o to ,ze my matki zazwyczaj jestesmy tymi uleglymi a jednak ojciec musi tutaj troszke trzymac dyscypline ,bynajmniej u mnie tak jest bo inaczej to nie wiem jakby bylo ..
chodzi o to ,zeby mialy dzieciaki jakis respekt ,napewno przy takiej gromadce nie jest latwo ..ale badz stanowcza..i koniec..

powiem Ci,ze moj 15 letni syn tez rozrabial...zlapalismy go na paleniu ,dostal w pysk i potem juz sie bał..

czasem moje dzieciaki ,szczegolnie corka jak ma dostac kare czy ma cos zrobic ,to zaczyna sie dyskusja,,ja to zazwyczaj urywam i mowie ,bez dyskusji ...i poprostu nie wdaje sie w jakies sprzeczki dlaczego to ona miala to czy tamto zrobic czy ma taka a nie inna kare..raz ,ze nie konczy sie to wtedy awantura a po drugie ,wie ,ze mnie nie moze zmiekczyc ..

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

littleflower

Post #8 Ocena: 0

2010-03-17 23:16:21 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Kingmasterka moje dzieciaki to mnie sie bardziej boja niz ojca- o ojcu to juz wiedza ze pogada, pokrzyczy, pogrozi i na tym sie skonczy,
z tym ze maz nie neguje moich kar, i chociaz tyle dobrego,
moi synowie dalej pala ale nigdy w domu i nigdy przy mnie i nigdy nie zawolali o pieniadze na papierosy, teraz to jest mamo pomoz rzucic , i sami tlumacza najmlodszemu zeby nawet nie probowal,
Jedno co jestem z nich bardzo dumna ze jedno za drugim by w ogien skoczylo, moga sie klocic miedzy soba, dac szturchanca ale sa za soba strasznie i za mlodszymi siostrami tez, a one ich uwielbiaja,

Do góry stronyOffline

doritos

Post #9 Ocena: 0

2010-03-17 23:23:52 (15 lat temu)

doritos

Kobieta

Moj maz nalezy do lagodnych osob wiec w domu rzadze ja ale przyznam ze konsekwencji czasem mi brakuje,poprostu zal mi sie robi i juz.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Adacymru

Post #10 Ocena: 0

2010-03-17 23:26:35 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
zlapalismy go na paleniu ,dostal w pysk i potem juz sie bał..

Czy ty zdajesz sobie sprawe, ze to przestepstwo? Dokladnie section 39 Assault; oprocz tego, jesli stalo sie to w obecnosci drugiego rodzica, to ten rowniez jest odpowiedzialny (Child neglect; The Children and Young Persons Act 1933, section 1, jak sie nie myle).

Ja wiem, ze czasem rece czlowiekowi opadaja z braku pomyslow, swoich siwych wslosow nie nabawilam sie od pilowania paznokci, ale nie wyobrazam sobie jak wytlumaczyc dziecku, ze uderzenie w twarz jest ok, jesli druga strona nie chce przyjac do wiadomosci mojego argumentu?

Ada

Do góry stronyOffline

Strona 16 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15 | 16 | 17 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,