MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzice nastolatkow

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 15 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

Str 15 z 32

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

littleflower

Post #1 Ocena: 0

2010-03-16 23:19:24 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Co do klamania - to i moi nie lepsi, czasem staram sie sprawdzic to co mowia , jesli moge,
ale bylo tak ze moj sredni poszedl na wagary, szkola zadzwonila , ja bylam w pracy a dzwonili na domowy, ten pewny ze mu sie upieklo powtorzyl to , tym razem szkola zadzwonila tez na komorke i zostawila wiadomosc, odzwonilam na drugi dzien z synem do szkoly , nie krylam go , syn zostal ukarany do tego poinformowany o skutkach wagarow na przyszlosc , i wie ze w tej materii mnie juz nie oklamie, nawet jak czasem w szkole jest wolne z powodu jakies awarii, to wie ze nauczyciel mnie o tym wczesniej powiadomi , takze jak bedzie sle zle czul, to zanim puszcza go do domu ja mam tel , mimo ze on ma juz 16 lat,

I cieszy mnie to ze tutaj obowiazek nauki wszedl do 18 roku zycia, wiem ze moich to jeszcze nie objelo ale obejmnie moje corki, niech siedza w tych szkolach jak najdluzej, tym bardziej ze z przyswajaniem wiedzy nie maja problemow
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

rostan

Post #2 Ocena: 0

2010-03-16 23:30:45 (15 lat temu)

rostan

Kobieta

Z nami od: 08-02-2008

Cytat:

2010-03-16 22:25:41, fiona20041 napisał(a):
A moja córka zaczęła kłamac :-Y i to w "żywe oczy".
Przyłapałam ja raz na kłamstwie , za karę nie dostała telefonu ,który kupiłam na ebay 2 dni wcześniej.Powiedziałam,że jak się poprawi i zapracuje na ten telefon to go dostanie.Po niecałym tygodniu znowu kłamstwo:-Y ,takie w "żywe oczy".

niestety to chyba problem 11 latków, moja córka także zaczeła kłamać i to w bardzo błahych sprawach.Nawet jak złapie ją na kłamstwie to się wypiera.Własnie od dziś ma szlaban na TV za kłamstwo i pyskówki,a najgorsze są jej histerie które potrafią trwać z godzine po czym przychodzi jak gdyby nigdy i przeprasza.Ale wydaje mi sie ze przeprasza tylko po to abym dała jej spokój.Od jakiegoś pól roku jesteśmy konsekwentni co do kar bo wcześniej różnie bywało.Ale czasami wydaje mi się ze ona ma w nosie co do niej mówie,potrafie jej 3 razy powtarzać codziennie, aby po szkole torby nie zostawiała na przedpokoju , a na następny dzień to samo , normalnie rece opadają.Do tego jej twierdzenie ze wolimy młodszą córke bardziej , a ona jest ta gorsza,jak dotrzeć ze ona ma 11 lat i powinna byc bardziej samodzielna, a niemowlakowi nie powiem aby po sobie posprzatał.Czasami normalnie bym wzieła pasa i w dupe dała.:-[

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #3 Ocena: 0

2010-03-16 23:47:40 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

moi synowie teraz nie tyle klamstwem co komplementami i zartami probuja cos wymuszac- i czasem im sie to udaje, ale jeszcze klamac tez im sie zdaza choc nigdy w powaznych rzeczach , najczesciej chodzi o porzadki, mowia ze zrobili to czy to a nie zrobili lub zrobili niedbale.
Gorzej jest tez jesli mowie wroc o tej i tej a wraca pozniej, kara chwila poprawy i znowu to samo,
Raz jedno ucieczki z domu probowalo- poszlo do mojego brata ktory zrobi wszystko zeby mi tylko na zlosc zrobic, daje im papierosy, pozwolic spac u siebie i tak dalej, ale od kiedy moj brat z swoja partnerka zaczeli pozwalac sobie na duzo wiecej w obrazaniu mnie, zniechecili tym moich chlopakow do siebie skutecznie, nawet nie musialam id dawac zakazu odwiedzania wujka
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2010-03-16 23:53:39 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Jak moje chlopaki narzekali, ze mlodszemu mniej dawalismy "zlecen", to im mowilam, ze jak chca byc traktowani jak mlodszy brat, to na calej lini, nie tylko w obowiazkach, ale np z chodzeniem spac o tej porze co mlodszy; po paru takich przykladach w praktyce, odechcialo im sie takich porownywan, chociaz nie raz tam cos napomkneli, ale wracac sie do "dziecinnego" traktowania nie chcieli.

A mnie dzisiaj rozbawil najmlodszy syn. Dzwoni, zeby mu zasilic portfel "do pierwszego", na wspomnienie, ze mu sie to juz ktorys raz zdarza, on mi mowi, ze teraz kryzys. Ja szybka riposta, ze kryzys wszystkich objal, nie tylko jego. A on mi na to, ze mnie powinno byc lepiej, bo ja nie mam teraz trzech synow na utrzymaniu, rozbawila mnie jego logika.....

[ Ostatnio edytowany przez: Adacymru 16-03-2010 23:55 ]

Ada

Do góry stronyOffline

KINGMASTERKA

Post #5 Ocena: 0

2010-03-17 00:21:29 (15 lat temu)

KINGMASTERKA

Kobieta

Z nami od: 22-09-2008

widze ,ze nie tylko ja mam takie problemy ..na szczescie jakos na razie daje rade ale moja corka rowniez konczy za pare dni 16 lat ,oczywscie od jakiegos czasu tylko slyszalam ,ze jeszcze troszke i sie wyprowadzi ..bo wiadomo w domu nie ma luzu..nie pozwalam jej chodzic na imprezy ,domowki,lazic nie wiadomo gdzie ,kontroluje towarzystwo itd.. ale po takich tekstach ,kiedy cos chciala ,mowilam ,kochanie nie dlugo idziesz na swoje ,wiec nie bede w ciebie inwestowac ..coz..w koncu narozrabiala..miala kare ..zabrany tel,zero neta ,i oczywiscie dostepu do towarzystwa ..po dwoch dniach stwierdzila ..ku mojemu zdziwieniu ,ze teraz kiedy ma kare to docenia jacy jestesmy dla niej dobrzy ..ustalilismy pewne reguly ,zasady ,i minal temat wyprowadzki ..przyznam ,ze takie myslenie przychodzi wlasnie od takich dzieciakow ,ktorym matki pozwalaja na wszystko ..bo ja nie ywobrazam swojej corki na przyklad poscic na caly wekend gdzies tam na domowe imprezy ..czy balety..
teraz naprawde ciezko jest wychowac dzieciaki na porzadnych ludzi ,gdzie wszedzie tylko liczy sie kasa i brak szacunku do innych ludzi ..
czesto slyszalam jak kazalam dzieciakom sprzatac w domu czy nawet sprzatnac swoj pokoj ,to inni ,kolezanki czy koledzy mowili ,ze oni tego nie robili od lat..
zrozumialam jednak ,ze konsekwencja w karaniu daje naprawde rezultaty ,najpierw jest bunt ale po kilku dniach warto pogadac z takim gagatkiem i moze cos dotrze..
a taka sugestia do nas rodzicow ,chcielibysmy aby nasze dzieci byly idealne ale ile czasu im poswiecamy ,czy razem gdzies wychodzimy ..warto nad tym popracowac..pozdrawiam was wszystkich..

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer gadu-gadu

KINGMASTERKA

Post #6 Ocena: 0

2010-03-17 00:23:46 (15 lat temu)

KINGMASTERKA

Kobieta

w celach bezpieczenstwa radze wam wejsc na stronke childlocate , kiedy zarejstrujecie tam tel swoich pociech ,mozecie je zlokalizowac ,gdzie sie znajduja (najlepiej aby o tym nie wiedzialy)..ale roznie bywa ,,wiadomo ,ze wiele niebezpieczenstw czycha na nie w UK

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #7 Ocena: 0

2010-03-17 00:25:56 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

dzieki Kingmasterka- na pewno skorzystam z tej stronki

Do góry stronyOffline

doritos

Post #8 Ocena: 0

2010-03-17 08:23:51 (15 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Ja tez,dzieki wielkie;)
A jak ukarac za 15-30minut spoznienia?Czy to wogole wymaga kary?
Ja jestem punktualna i tego samego wymagam od reszty a jak sie spozniam to dzwonie a moja corka za pierona nie moze sie tego nauczuc,co zrobic?
Probowalam juz "odbierac" jej te 15minut z nastepnego wyjscia,czyli mialaby wrocic o ten czas wczesniej ale nie dziala...

[ Ostatnio edytowany przez: doritos 17-03-2010 08:24 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

littleflower

Post #9 Ocena: 0

2010-03-17 09:26:26 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

ja wynajduje dodatkowe prace domowe do zrobienia, nie zrobi zero wyjscia kolejny raz

Do góry stronyOffline

KINGMASTERKA

Post #10 Ocena: 0

2010-03-17 09:41:16 (15 lat temu)

KINGMASTERKA

Kobieta

kazdy zna swoje dziecko i wie gdzie uderzyc aby odczulo kare , bo chyba o to w tym chodzi.. jesli chodzi o punktualnosc , najwazniejsze ze sama dajesz tym przyklad ...
moje dzieciaki tez mialy z tym problem ale jak za 5 min spoznienia mialy 5 dni szlabanu to nauczylo ich punktualnosci .. jak maja sie nawet spoznic 5 min to dzwonia badz pisza smsa ze juz jada do domu ze beda te 5 min .. chodzi o to , zebysmy nie my tego pilnowali ale oni ..

Do góry stronyOffline

Strona 15 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,