Str 3 z 19 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2010-03-03 14:29:10 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2010-03-03 14:30:19 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #3 Ocena: 0 2010-03-03 14:36:04 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
WinstonSmith | Post #4 Ocena: 0 2010-03-03 14:37:47 (15 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 01-12-2009 Skąd: aa |
Cytat: 2010-03-03 14:16:21, Severance napisał(a): Cytat: 2010-03-03 13:31:44, WinstonSmith napisał(a): Przednik będzie mógł odebrać rodzinie dziecko bez decyzji sadu. Czy normalnym, dorosłym ludziom trzeba cokolwiek więcej tłumaczyć? Może jednak postaraj się wytłumaczyć- nie demonizuj, tylko wyjaśnij dlaczego widzisz tylko to co chcesz zobaczyć? Czyli: dlaczego państwo miałoby nagle (po wejściu w zycie takiej ustawy, której tylko ułamek Cię zainteresował), zacząć- wręcz masowo- odbierać rodzinom dzieci?! PS: przy okazji, możesz założyć, że nie jestem "normalna", więc spokojnie tlumacz jak krowie na miedzy! ![]() Severance, nie twierdze ze państwo nagle zacznie odbierać dzieci rodzicom, uważam ze urzędnicy nie powinni mieć prawa odebrania dziecka bez decyzji sądu decyzje w takich przypadkach powinien zawsze podejmować sędzia w proponowanej ustawie wspomina się bardzo niekonkretnie o "powiadomieniu sądu" dokładnie tak samo jestem przeciwny prawu do aresztowania osoby bez decyzji sadu. wytłumaczyłem?, to teraz ja poproszę uprzejmie o wytłumaczenie, na czym polegają formy przemocy wymienione zdawkowo jako?: zawstydzanie, krytykowanie, krytykowanie zachowań seksualnych, przemoc ekonomiczna Ihr Präsident, unser Premierminister,
Ваш премьер-министр, наш президент,
czy m
|
Post #5 Ocena: 0 2010-03-03 14:42:56 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
WinstonSmith | Post #6 Ocena: 0 2010-03-03 14:46:07 (15 lat temu) |
Cytat: 2010-03-03 14:30:19, krissotrent napisał(a): A po co decyzja sadu gdy urzednicy odkryja, ze przykladny tatus wykopal w piwnicy dziuple dla swojej pociechy, gdzie bez przeszkod wprowadza ja w tajniki macierzynstwa? Albo gdy popierajacy wolnosc (wasza i nasza) rodzice przywioza niemowle na izbe przyjec, uparcie twierdzac, ze te stluczenia, siniaki i polamane raczki to wina wysokiego tapczanu... Osobiscie uwazam, ze to wlasnie jakikolwiek brak kontroli panstwa nad niektorymi rodzinami (zwlaszcza biednymi i patologicznymi), przy sasiedzkiej zmowie milczenia prowadzi do wynaturzen typu kiszenie dzieci w beczkach. I jesli monitoring biednej, wielodzietnej rodziny, gdzie rodzice w imie slow ,,bo swiat na trzezwo jest nie do przyjecia'' maja gdzies, co maluchy robia nazwiesz przejawem zbrodniczego socjalizmu to zycze, by twoja formacja skonstruowala wreszcie wehikul czasu i na czele z szefem WiP-u zdematerializowala sie w XVIII wiek, wiek wolnosci, dobrobytu, praworzadnosci.... zapisz się do ORMO, tam pełno było takich jak ty, właśnie chodzi mi o to aby przygłupiasty, niedorozwinięty chcący się wykazać ormowiec nie miał takich uprawnien. od tego jest sąd, sędzia, dyżurny sędzia. Ihr Präsident, unser Premierminister,
czy m
|
Post #7 Ocena: 0 2010-03-03 14:51:20 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #8 Ocena: 0 2010-03-03 14:55:21 (15 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
WinstonSmith | Post #9 Ocena: 0 2010-03-03 14:58:14 (15 lat temu) |
Cytat: 2010-03-03 14:51:20, Bea111 napisał(a): Znam ludzi prowadzący rodzinne domy dziecka. I wiem - z ich opowiadań - jak długo się czeka na pewne decyzje sądów. Czasami decyzje przychodzą zbyt późno... Niestety [ Ostatnio edytowany przez: <i>Bea111</i> 03-03-2010 14:51 ] Zgoda, dlatego należy doinwestować i naprawić sadownictwo a nie marnować pieniędzy na tysiące nowych urzędników z uprawnieniami sędziów. Już to przerabialiśmy w czasach stalinowskich. Ihr Präsident, unser Premierminister,
czy m
|
WinstonSmith | Post #10 Ocena: 0 2010-03-03 15:02:37 (15 lat temu) |
Cytat: 2010-03-03 14:55:21, krissotrent napisał(a): Cytat: 2010-03-03 14:46:07, WinstonSmith napisał(a): zapisz się do ORMO, tam pełno było takich jak ty, właśnie chodzi mi o to aby przygłupiasty, niedorozwinięty chcący się wykazać ormowiec nie miał takich uprawnien. od tego jest sąd, sędzia, dyżurny sędzia. Zapisz sie do Samoobrony, tam pelno takich ja ty, A wiec - urzednik puka do drzwi, otwiera nagrzana jak NRD-owska spawarka mamusia z wytrawnym jabolem w reku. Przez drzwi urzednik widzi lezace na lozeczku dziecko, ktore urzednikowi przypomina te widziane w ostatnim dokumencie o Auschwitz. Przejety cala sytuacja biegnie do sadu, a tam sedzia zakopany po uszy sprawami alimenciarzy, pijanych rowerzystow i reklamacji mandatow mowi, ze zajmie sie sprawa niebawem. W nastepnym miesiacu (czyli niebawem) wyslal list polecony z wezwaniem mamusi przed swoje oblicze. Jakiez bylo zdziwienie nieomylnego sadu, ze mamusia stawic sie nie raczyla bo akurat konkubent po nocnym demontazu przewodow miedzianych przyniosl do domu kilka alpag... Czy dalej urzednik (przynajmniej do wydania decyzji sadu) nie ma prawa zabrac dziecka w miejsce, gdzie od tygodni zobaczy pierwszy cieply posilek (a nawet zje?). co ty pitolisz?, jakoś sędziowie z wnioskami o areszt sobie radzą, dlaczego z tym ma być inaczej Scena 5: (przy drodze) [Milicjant zatrzymuje kierowcę do kontroli] Kierowca: Wczoraj jechałem tędy. Tych domów jeszcze nie było ! Szczupak: Tak mówicie !? A gdyby tutaj staruszka przechodziła do domu starców, a tego domu wczoraj by jeszcze nie było, a dzisiaj już by był. To wy byście staruszkę przejechali, tak ?!! A to być może wasza matka !!!! Kierowca: Jak ja mogę przejechać matkę, jak moja matka siedzi z tyłu ?!! Szczupak (do mikrofonu): Halo, tu brzoza !! Tu brzoza !! Źle cię słyszę ! Powtarzam, powiedział, że matka siedzi z tyłu. ... “Matka siedzi z tyłu !!!” Tak powiedział !!!! Scena 6: (w sztabie milicji) [Włodarczyk rozmawia z szefem milicji] Włodarczyk: Przede wszystkim nie popadajcie w panikę. Jakiś lepszy cwaniak. Matkę po szosie wozi, staruszkę, żeby nas tylko wrobić ! Komisarz: Tak ! To nam wskazuje na to ..., że życie stawia przed nami ciągle coś nowego. I to jest raz. A po drugie ! Musimy mieć jednak różne warianty. I to jest dwa ! I dlatego proponuje wariant następujący. A gdyby tu było nagle przedszkole. W przyszłości ! Scena 6: (przy drodze) [Milicjant czyta poradnik] Szczupak: A gdyby tu było przedszkole w przyszłości ... i wasz synek mały przechodził ... w przyszłości. A gdyby tu było nagle przedszkole w przyszłości i wasz synek mały tędy przechodził w przyszłości, którego jeszcze nie macie. Więc nie mówcie mi, że siedzi z tyłu !!! Ihr Präsident, unser Premierminister,
czy m
|