MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Polskie małżeństwo, Rozwód w UK

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 3 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Edina1212

Post #1 Ocena: 0

2010-02-15 02:09:43 (15 lat temu)

Edina1212

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 07-02-2010

O Legal Aid akurat , tak mi sie wydaje trzeba, bo to nie dotyczy zapewne tylko tej pani i tej sprawy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Edina1212

Post #2 Ocena: 0

2010-02-15 02:24:25 (15 lat temu)

Edina1212

Kobieta

Konto zablokowane

I skad wiesz, ze ona nie kwalifikuje sie do Legal Aid?Przy rozwodzie, chca skorzystac z Legal Aid przedw wszystkim trzeba podac konkretny powod, tutaj pani ma wystarczajacy.
http://www.communitylegaladvice.org.uk/calculators/eligiCalc?execution=e1s1 tutaj masz calculator skorzystaj.

Do góry stronyOffline

Lonsdale

Post #3 Ocena: 0

2010-02-15 12:19:24 (15 lat temu)

Lonsdale

Kobieta

Z nami od: 31-03-2009

Witam.
Wg. kalkulatora, nie kwalifikuję się do Legal Aid, za dużo zarabiam.
Pójdę, to się dowiem czy aby na pewno, powiedziano mi, że przy rozmowie z prawnikiem wszystkiego się dowiem, czy będzie odpłatne czy nie. Bo skoro będę opłacać wszystko sama, na utrzymaniu dziecko, to tych pieniędzy nie zostanie dużo. Poczekam - zobaczę
Pozdrawiam.

Do góry stronyOffline

Edina1212

Post #4 Ocena: 0

2010-02-15 12:46:56 (15 lat temu)

Edina1212

Kobieta

Konto zablokowane

Lonsdale wszystko zalezy od tego, czy twoja sprawa bedzie kwalifikowac sie pod domestic abuse-tu nie chodzi o rekoczyny, tylko zwykle znecanie sie psychiczne nad toba, presja.Wedlug mnie bedzie, bo nie sadze, zeby jego zachowanie odbywalo sie bez awantur, nie odbijalo sie to na twojej kieszeni, jego poczynania zagrazaja waszemu bytowi-twojemu i dziecka, ty nie mozesz podejmowac zadnych decyzji, z tym zwiazanych.O tym wlasnie powie ci prawnik.Legal Aid to latwy zarobek dla kancelarii..., wiec glowa do gory.

Do góry stronyOffline

mala902100

Post #5 Ocena: 0

2010-02-15 13:37:40 (15 lat temu)

mala902100

Kobieta

Z nami od: 11-06-2009

hmmm...wszystko zalezy od sadu ja skladalam wniosek o rozwod w kwietniu a w maju mialam pierwsza sprawe na ktorej odrazu dostalam rozwod poniewaz byly maz byl karany za skladanie falszywych zeznan...

Do góry stronyOffline

Edina1212

Post #6 Ocena: 0

2010-02-15 14:13:52 (15 lat temu)

Edina1212

Kobieta

Konto zablokowane

Wszystko zalezy od prawnika, bo to on zlozy wniosek o Legal Aid.To on wie, jak przedstawic sytuacje, by jego klient nie ponosil kosztow.Sad podejmuje decyzje, ale na podstawie dowodow, ktore przedlozy prawnik.Takimi dowodami sa tutaj zeznania tej Pani i odpowiednia ich interpretacja przed sadem, nie przez nia, ale prawnika.

Do góry stronyOffline

Edina1212

Post #7 Ocena: 0

2010-02-15 14:19:22 (15 lat temu)

Edina1212

Kobieta

Konto zablokowane

Kazda sprawa rozwodowa jest inna, bo inne sa relacje, powody, stan majatkowy i chec porozumienia.Moja przyjaciolka rozwodzi sie drugi rok, rowniez dzieki pomocy z Legal Aid.W jej przypadku maz robi problemy, od ustalenia opieki(nawet Children's Hearing nie pomogl, bo on sie odwoluje od kazdej decyzji, bo ma prawo), po podzial majatku.Nie chce rozwodu na podstawie separacji.I tak dziewczyna meczy sie, bo jemu sie tak podoba.

Do góry stronyOffline

Lonsdale

Post #8 Ocena: 0

2010-02-15 17:52:34 (15 lat temu)

Lonsdale

Kobieta

Z nami od: 31-03-2009

Na dzień dzisiejszy nie będę gdybać, pójdę porozmawiam z prawnikiem to się dowiem, wolę się mile zaskoczyć niż rozczarować. Tym bardziej, że w obecnej sytuacji jestem zdana tylko na siebie i na własne dochody. Mój mąż zarabia tak mało, że nie stać go nawet na wynajem pokoju, że już nie wspomnę o racie kredytu kiedy się wyprowadzi. Nie mój biznes, skoro nie jestem w żaden sposób odpowiedzialna za jego pożyczkę, to niech facet radzi sobie sam. Co prawda ubolewam nad tym, że budżet rodzinny, jak rent i inne rachunki pójdą z mojej kieszeni, ale mam dobrze płatną pracę, więc na dzień dzisiejszy się nie martwię o utrzymanie siebie i dziecka.

Do góry stronyOffline

reivilo

Post #9 Ocena: 0

2010-02-15 19:59:56 (15 lat temu)

reivilo

Kobieta

Z nami od: 09-09-2007

Cytat:

2010-02-14 22:38:08, kasienka73 napisał(a):
przepraszam,że wtrące swój wątek ale też często myślę o rozwodzie i czy nie lepiej by mi było wnies pozew o rozwód w polsce?Pytam bo niebawem będę na dłużej w polsce....A już mam dosyć walki o małżeństwo...(;-((

w polsce o wlasciwosci rozpatrywania spraw decyduje miejsce zamieszkania......

a inna sprawa ze zmienily sie przepisy i mozna uzyskac rozwod joz na pierwszej sprawie .....oczywiscie decyduja okolicznosci ...:-]
Ludzie myślcie ....to nie boli !!

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #10 Ocena: 0

2011-03-06 16:57:50 (14 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Czytalam juz sporo o rozwodzie - w sumie wiem od czego zaczac itp
Pozostaje mi tylko sie dowiedziec- co bedzie jezeli po zlozeniu przezemnie wniosku, sad odsyla go do mego wkrotce-ex a on
A- nie wyraza zgody, wolalabym za porozumieniem niz "prac brudy" czy ciagnac przyjaciol na swiadkow
B- on wogole ignoruje podpisanie dokumentow czy odeslanie ich do sadu- co wtedy?

I jeszcze jedno, gdyby sie uparl i nie dal zgody, czy wtedy moge powiedziec ze z mojej winy. Nie chce tej sprawy wlec przez dlugi czas, nie chce placic prawnikom, ani stresowac siebie czy dzieci wiecej niz to potrzebne.
I czy ma to roznice w ktorym sadzie zglosze wniosek, jesli mieszkamy w innych miastach?
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,