MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Przemoc domowa! - uderz dziwkę.

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

RavenSoul

Post #1 Ocena: 0

2009-11-19 00:21:42 (16 lat temu)

RavenSoul

Mężczyzna

Z nami od: 13-11-2008

Witam wszystkich gorąco

Dziś wygrzebałem w sieci artykuł o bardzo nietypowym sposobie Duńskich specjalistów od kampanii społecznej na walkę i przybliżenie ludziom problemu znęcania się w rodzinie...
Chodzi o interaktywną grę na przeglądarkę w której bijemy kobietę, której jedyną bronią są ostre słowa i wyzwiska pod naszym adresem.
po każdym ciosie stajemy się mniej pussy a bardziej gangsta.... po osiągnięciu 100% "cool" gangsta :-? (zazwyczaj 3-5 ciosów w zależności jak się zamachniemy wirtualną łapą) jest finish i morał.....:-o

Cóż, muszę przyznać,że osobiście jestem wstrząśnięty do głębi :-? i jednocześnie uważam pomysł za znakomity. O ile nasze polskie: "bo zupa była za słona", raczej wzbudzają śmiech niż refleksję (słyszałem też o jednym przypadku w PL gdy maltretowana kobieta udała się na komendę Policji zgłosić pobicie, to głupie psy (tu celowo nie użyłem słowa: policjanci) wypalili z śmiechem : "co się stało? zupa była za słona?"

Jednak to co innego... :-o bosiu, jak zdzieliłem tą kobietę parę razy... masakra... serio aż się rozkleiłem :-[

Potem przemyślałem sprawę, jak poważnym problemem jest przemoc domowa, w kręgu rodziny, co według mnie strasznie się rożni od napadu na ulicy. Dom to ostoja i bezpieczna przestrzeń, gdzie uciekamy od brutalnego świata i powinniśmy się móc zrelaksować, pewni, że nic nam nie grozi. Takie sytuacje nie powinny mieć miejsca między czterema ścianami, wobec słabszych bliskich którzy w pewnym sensie oddają się pod naszą opiekę. Bezradna ofiara przemocy bez wsparcia, bez ucieczki, bo nawet sąsiedzi się nie wtrącają bo "rodzina niech załatwia takie sprawy między sobą". :-?

Nie bądźcie na takie coś obojętni! Pokonajcie "znieczulicę", jeśli podejrzewacie lub słyszycie że takie coś dzieje się wokół was za waszymi ścianami zawiadomcie (chociażby anonimowo) odpowiednie służby, bo ktoś cierpi, a najbliższa osoba zamiast wsparciem jest katem :-Y

I moja osobista refleksja : Nigdy nie uderzyłem kobiety. (czy kogoś słabszego - nie liczę tu samoobrony przed kilkoma słabszymi wyrostkami w PL) Jednak palił mnie tak głęboki żal, bo skatowaniu tej "wirtualnej" kobiety" jak pod koniec.... ( nie będę tu psuł efektu) że jestem pewny, że gdyby mnie kiedyś poniosło z jakiegokolwiek fantastycznego powodu i zrobił bym takie coś mojej ukochanej osobie, a potem zobaczył ją w takim stanie.... od razu przepraszam, i idę się powieść, bo nie jestem człowiekiem i nie zasługuję by żyć (wiem, to drastyczne i wiem są inne sposoby, ale ja już po prostu taki "miętki" jestem i po prostu nie mógł bym z tym żyć.) :-o :-[

Zapraszam do próby bycia "mężczyzną" i "prawdziwym twardzielem" :-?:-|
I liczę na dyskusję w postaci refleksji, zarówno mężczyzn, jak i kobiet.

Ahh, taki rada, po osiągnięciu 100% i morału poczekajcie chwilę i oglądajcie...

Link do "gry"
uderz dziwkę!

EDIT: Od rana gra/kampania stała się bardzo popularna, więc u niektórych dość długo może się ładować, ale uzbroicie się w cierpliwość

Edit 2 : Z powodu wielkiego zainteresowania tą kontrowersyjną kampanią, i zbyt dużego ruchu na stronie, prezentacja została zablokowana dla użytkowników spoza Danii. jeśli jednak ktoś chce zobaczyć co i jak to zamieszczam filmik z Youtube

Pozdrawiam

[ Ostatnio edytowany przez: RavenSoul 19-11-2009 14:31 ]

Uwaga moderatora: temat przeniesiony przez moderatora, do odpowiedniejszego dzialu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2009-11-19 03:40:44 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2009-11-19 07:22:02 (16 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Nie korzystalam z "zabawy" z linka, przemoc domowa, to przemoc domowa, ja przynajmniej nie potrzebuje dodatkowych wyjasnien, ani pseudozabawy.

Podobnie jak nie trzeba koniecznie wejsc na strony o przemocy seksualnej wobec dzieci, zeby miec rozeznanie w temacie (nawiasem mowiac "accidental" i "research" to najbardziej popularne wymowki).

Ada

Do góry stronyOffline

kasik62

Post #4 Ocena: 0

2009-11-19 08:27:40 (16 lat temu)

kasik62

Kobieta

Z nami od: 24-09-2008

Szok, poruszenie, przerażenie. Myślę, że bardziej działa niż "bo zupa..."

Do góry stronyOffline

madagaskar3

Post #5 Ocena: 0

2009-11-19 09:14:08 (16 lat temu)

madagaskar3

Kobieta

Z nami od: 01-02-2009

Nastepna gra dla zboczencow,sadystow.
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

kaarroollcciiaa

Post #6 Ocena: 0

2009-11-19 09:17:22 (16 lat temu)

kaarroollcciiaa

Kobieta

Z nami od: 25-01-2009

Z ciekawości zagrałam w to i muszę powiedzieć, że to przesada z ta grą;/;;/ Niestety znając ludzi zrobią z tego rozrywkę;/;/
Kocha się za nic. Nie istnieje żaden powód do miłości

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

krakn

Post #7 Ocena: 0

2009-11-19 09:26:32 (16 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

lipa gra, a gdzie różowe puchowe kajdanki itp? ;)
skóry pejcze? jak się bawić to się bawić na całego,
może w następnej wersji, a piszą tam czy planowany jest Sequel? :)

kaarroollcciiaa, ci co na prawdę gnębią swoich partnerów, i nie mówię tu tylko o mężczyznach bo kobiety też potrafią nieźle dać popalić, tyle że bardziej psychicznie niż fizycznie.
To i bez bez gier się będzie działo, bo internetu nie było a takie przypadki były i będą
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2009-11-19 09:43:47 (16 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Dziwny temat,hmm...
Ja sobie nawet nie potrafie wyobrazic,jak bym zareagowala w takiej sytuacji(tzn.gdyby facet podniosl na mnie reke).Nie biore takiej mozliwosci pod uwage.Wychowna w rodzinie,gdzie ojciec i brat byli "rycerzami" (czytaj szlachetni w kazdym calu obroncy slabszych i pokrzywdzonych),za meza wybralam sobie faceta,ktory wpisuje sie w taki wlasnie wzorzec zachowan.
Skoro wiec ludzie powielaja schematy wyniesione z domu, jest to zapewne bardzo trudne zadanie, taka pomoc ofiarom przemocy domowej. Jak inaczej wytlumaczyc kobiete,ktora zostaje przy mezu/chlopaku pomimo takiego traktowania,jesli nie tym ,ze swiat po prostu tak wlasnie dla niej wyglada.Nie zna,czy nie wierzy w to,ze zycie moze wygladac inaczej.Przynajmniej ja sie z takim przypadkiem kiedys zetknelam.
Byc moze akceptacja/przyzwolenie na okreslone zachowanie ma zwiazek ze srodowiskiem w ktorym sie obracamy.
Swiat gier komputerowych to jak wiesz nie moja dzialka,tak wiec nie mam pojecia po co ktos mialby po cos takiego siegac.

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 19-11-2009 09:44 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Milusia

Post #9 Ocena: 0

2009-11-19 10:56:18 (16 lat temu)

Milusia

Kobieta

Z nami od: 07-11-2007

No coz, gra sie nie otwiera, u mnie pojawia sie informacja: Due to an extremely high amount of traffic "Hit the Bitch" has been limited to only allow users from Denmark. Ale moze to i lepiej.

Moge sobie tylko wyobrazic (albo i nie) i zastanawiam sie jaki skutek przyniesie taka gra. Bo w sumie ciagle sie slyszy o przemocy w grach komputerowych i o pozniejszym przenoszeniu tej agresji do swiata realnego. Wiec jak jeden lub drugi psychol naoglada sie takiej gierki to moze potem zapragnie przylozyc glupiej babie w realu, zeby sie przekonac jak to jest naprawde. Chociaz jak ktos ma zryta psyche to pewnie i gra mu nie potrzebna zeby wpasc na taki pomysl.

Ja osobiscie raz w zyciu, zupelnie przypadkiem bylam swiadkiem sytuacji gdy maz tlukl zone, moja znajoma. I to tlukt w doslownym tego slowa znaczeniu. Pamietam tylko ze na poczatku wroslam w ziemie i balam sie nawet oddychac. Czlowiek zupelnie glupieje w sytuacji gdy facet ciagnie kobiete za wlosy po dywanie i kopie gdzie popadnie. Nawet nie do konca pamietam jak udalo nam sie wywalic go z mieszkania i zadzwonic po policje. Dopiero potem dowiedzialam sie, ze znajoma miala juz w domu niezla kolekcje dokumentow z wczesniejszych obdukcji... Ech dluga historia...

Ja tak jak galadriel od zawsze bylam otoczona cudownymi mezczyznami, ojciec, brat, no i oczywiscie moj malzonek, ktory jest aniolem i wyprowadzony z rownowagi co nawyzej odburknie cos w nerwach. Ale nie wszystkie kobiety maja tyle szczescia.

Ps. Jak dla mnie w grze powinno byc troche inaczej, po kazdym zadanym ciosie proponuje less men, more pussy...

jewelleryjunction co uk

Do góry stronyOffline

Strona WWWNumer Skype

Post #10 Ocena: 0

2009-11-19 11:22:19 (16 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony