MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 614 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 613 | 614 | 615 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 614 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kik1976

Post #1 Ocena: 0

2015-12-09 06:49:40 (10 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

nie wiem czy w okolicach stoke jest polski logopeda. a bylas u tutejszych?
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

honius

Post #2 Ocena: 0

2015-12-09 15:21:37 (10 lat temu)

honius

Kobieta

Z nami od: 08-12-2015

Nie byłam tu jeszcze u nikogo . Syn rozumie tylko po polsku , a do logopedy angielskiego nie wiem czy ma sens iść. Pediatra powiedział , że dopiero w marcu będzie mókł iść do niego . Ja nie chce tak długo czekać i wolałabym teraz iść do kogoś . nawet nie było by problemu dojechać gdzieś dalej .

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #3 Ocena: 0

2015-12-10 06:22:31 (10 lat temu)

kik1976

Kobieta

a ile dziecko ma lat?
najblizej to chyab manchester. w bham nie wiem czy ktos jest.

Do góry stronyOffline

honius

Post #4 Ocena: 0

2015-12-12 21:36:49 (10 lat temu)

honius

Kobieta

Mój synek ma niecałe 2 latka . w manchester to wiem , ze jest , a myślałam ze może gdzieś tu tez w okolicy jest.

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #5 Ocena: 0

2015-12-13 09:47:12 (10 lat temu)

kik1976

Kobieta

No to jeszcze male dziecko. Ma czas na mowienie. Nie kazde zaczyna mowic jako niemowle. Moze poczytaj o makatonie.

Do góry stronyOffline

honius

Post #6 Ocena: 0

2015-12-13 22:08:29 (10 lat temu)

honius

Kobieta

Wiem , że jeszcze ma czas na poprawne mówienie . Mój synek ma zalecenia od polskiego logopedy w Polsce i dlatego poszukuje tu kogoś na miejscu aby wspomógł trochę moja pracę z nim.

Do góry stronyOffline

alexandra1988

Post #7 Ocena: 0

2015-12-20 10:12:55 (10 lat temu)

alexandra1988

Kobieta

Z nami od: 20-12-2015

Witam niewiem czy ktos z panstwa jeszcze tu zaglada...ale potrzebuje pomocy poniewaz rodzina twierdzi ze wymyslam i doszukuje sie na sile u dziecka choroby. Synek ma obecnie dwa latka i 10miesiecy. Od jakiegos poltora roku niepokoi mnie jego zachowanie tzn bardzo pozno zaczal wskazywac paluszkiem cos okolo 18mies zycia ...dlugo nie nasladowal zwierzatek, nie robil papa i ogolnie te wszystkie gesty okresu niemowlecego pojawily sie z opoznieniem od przecietnego malca o jakies 4 mies. Obecnie synek bardzo duzo powtarza zaczal zadawac pytanie typu co to jest? Co robisz? Jego mowa jest na etapie znanych krotkich wzrotow ktore coraz czesciej sklada w trzy wyrazowe zdania... Jak np ja Alan skacze lub ty mama idz tam itp komunikuje sie typu daj mi to lub to jesli nie zna nazwy prawidlowo wskaze paluszkiem. Od malego byl dzieckiem kontaktowym swietnie bawi sie z dziecmi tzn jego wszystkie zabawy polegaja raczej na byciu w ciaglym ruchu ale zawsze wspolnie z rowiesnikami. Jak synek mial 21mies to diagnozowalam go w pl przez psychiatre pedagoga i logopede i autyzm zostal wykluczony ang logopeda tez wykluczyl autyzm...a ja jednak ciagle mam w podswiadomosci ze cos jest nie tak. Synek nie lubi nic malowac bardzo ciezko zachecic go do tego typu zabaw z klockow buduje tylko wieze ukladanek nie chce ukladac mowi mama nie chce i tyle i ucieka. Od jakis dwoch miesiecy sika do nocnika. Wie jak ma na imie i ile ma lat. Na pytanie np jak bylo w przedszkolu nie odpowiada. Jak sppytam fajnie bylo w przedszkolu odpowie fajnie. Odpowiada na pytania tak nie. Proste pytania. Wykonuje proste polecenia typu wyrzuc do smieci przynies buty kurtke itp wysmarkaj noska itp. Niepokoi mnie nadpobudliwosc synka uwielbia biegac czasem w ta i spowrotem i rzuca sie np na kolana i z usmiechem patrzy na nas i mowi alan wygral. Synek nie znosi sprzeciwow wpada czesto w histerie np mowi mama daj mus przynisze mus a on nie nie chce wiec zabieram i on znow mama moj mus daj daje znowu a on zaczyna tym rzucac i plakac bez powodu i rzucac sie na ziemie. Niepokoi mnie brak checi do rysowania i puzzli ataki histeri z tylko jemu znanych powodow. Uwielbia pociagi ciuchcie zna nazwy bajek probuje cos spiewac. Wola czesto do zabawy ale tak jak on chce. Sama niewiem czy ja wymyslam mu chorobe czy cos jest z nim nie tak??? Blagam dajcie mi jakies wskazowki. Dodam ze w domu u nas od jakiegos czasu jest stresujaca atmosfera poniewaz moja mama jest w fazie terminalnej raka wiec ja czesto placze, czesto dla chwili spokoju daje synkowi tableta z ktorym spedza duzo czasu lub przed bajkami...jesli chce z nim pimalowac poukladac cos on krzyczy ze nie chce i ja sie poddaje. Jest bardzo aktywnym towarzyskim i kontaktowym dzieckiem. Prosze o jakies wskazowki gdyz jestem z tym sama a wszyscy w rodzinie twierdza ze wymyslam.

Do góry stronyOffline

stara_gruszka

Post #8 Ocena: 0

2015-12-20 11:10:14 (10 lat temu)

stara_gruszka

Kobieta

Z nami od: 09-09-2013

Masz fajnego synka ,którego bardzo kochasz.Na forum nikt nie postawi Ci prawidłwej diagnozy,od tego sa lekarze,mały człowiek tak jak dorosły ma swój charakter ,osobowosc i i może tez miec nietypowe zachowania,które nie musza wskazywac na konbkretne zaburzenia.Współczuję Ci sytuacji z Mamąmusi ci byc wystarczająco cięzko,nie dodawaj sobie winy ,że niewystarczająco zajmujesz sie małym,po opisie jego zachowan widać ,że jestes bardzo dobra mamą,zyczę dużo siły w tych trudnych dla Ciebie chwilach i ciesz sie ma cierzyństwem,tym ze lubi chodzic do przedszkola,korzysta z nocnika i daj mu sie czasami troche wyszalec-wszak jestes mama małego wojownika;)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2015-12-20 12:45:51 (10 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Jeszcze bunt dwulatka doszedl do kompletu instniejacych problemow...

Sprobowac mozesz sama bawic sie farbkami, udajac ze zuplenie nie zwracasz na niego uwagi, tak dla wlasnej niby przyjemnosci. Moze nie zwroci uwagi raz czy drugi, ale moze po pewnym czasie bedzie chcial sie wlaczyc, szczegolnie jak zobaczy ze sprawia ci radosc takie zajecie. Malowanie pedzelkiem moze byc niewygodne dla dziecka, moze najpierw zabawa malowania palcem, gabka etc, zeby wygladalo bardziej na zabawe w blocie niz zajecie...

Podobnie z ukladankami, ukladaj sama, czasem udajac ze nie umiesz sobie z elementem poradzic, czasem smiejac sie z siebie samej ze "zle" dopasowalas fragment. Dzieci sa ciekawskie co inni robia i co im sprawia przyjemnosc.

Same braki zainteresowania tymi zajeciami nie wskazuja na ASD jeszcze, chaotyczne zachowania moga byc reakcja na problemy w domu, emocje jakie sie dziecku udzielaja, a nie rozumie ich, proba zwrocenia na siebie uwagi, odwrocenia uwagi od czegos co go denerwuje, czego sie obawia.

Pytalas w przedszkolu czy zauwazyli jakies niepokojace, nietypowe dla dwulatka, czy rutynowe zachowania?
Ada

Do góry stronyOffline

alexandra1988

Post #10 Ocena: 0

2015-12-20 15:37:39 (10 lat temu)

alexandra1988

Kobieta

Z nami od: 20-12-2015

Witam. Bardzo dziekuje Wam za odpowiedzi. W przedszkolu jedyne nad czym kaza nam pracowac to na dalszym rozwoju mowy,ktora tak naprawde rozwija sie od 5 mies ale synek z dnia na dzien zna coraz wiecej slow...laczy je w pary. Reszta w przedszkolu nie budzi ich obaw. A ja ciagle sie czegos doszukuje koze dlatego ze zawsze lekarze mowili mi ze nie bede mogla miec dzieci,nie mniej jednak jak patrze na dzoeci ktore usiada z rodzicami przy stoliku i no maluja farbkami itp to az zazdroszcze bo moj syn to prawdziwy wulkan rnergi najlepsza zabawa to ganianie go i np zabawa w chowanego wszystko co jest w ruchu...czasem nawet takie bezsensowne bieganie z pokoju do pokoju. Dodam ze synek absolutnie sie nie zawiesza zawsze zawolany swoim imieniem odrazu reaguje. Martwi mnie ta wzmozona aktywnosc i ataki histeri z tylko jemu znanych powodow. Wczesniej martwil mnie brak wskazywania palcem zaczal to robic ale pozniej pozniej zamartwialam sie z powodu braku mowy mowa zaczela sie rozwijac a te ataki histeri sa od jakiegos miesiaca. Obiecalam sobie wyeliminowanie tableta i telewizora do minimum...boje sie ze przes stan mojej mamy gdzies popelnilam blad...nawet nie wiecie ile wasze rady znacza dla mnie...synek jest dzieckiem ktorego bardzo trudno zacheci do jakiejs zabawy ktora mu sie nie podoba.

Do góry stronyOffline

Strona 614 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 613 | 614 | 615 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,