autor. moj obecnie chodzi co centrum dla dzieci, cos pomedzy szkola normalna, a specjalna. bo do specjalnej za wysoko akademicko, a do normalnej psychicznie wysiadal. teraz zaczal y7, najpierw mial 2 godziny po poludniu, teraz ma 2h rano i powoli beda skladac caly dzien.
pozatym mozliwe jest nauczanie w domu.
na tym spotkaniu powinni wam powiedziec jakie macie mozliwosci. wez ze soba kogos z jakiejs organizacji do pomocy rodzicom. bo wierz mi, ze jak chca to council czy camhs moze naprawde duzo, ale czesto jest tak , ze jada po najmniejszej lini oporu.
u nas w primary nei bylo najgorzej, ale ostatni rok, to prawie codziennie siedzialam rano w szkole. a gdzy przyszlo do transferu do y7 mlody nie wytrzymal i jak sie okazalo maja srodki i mozliwosci o ktorych wczesniej nie wspmnieli, albo sie zapierali, ze nie da sie.
Portsmouth Parent Partnership Service
Education
Address: Frank Sorrell Centre, Prince Albert Rd, Southsea PO4 9HR
Phone:023 9273 2542
oni zajmuja sie suportem rodzicow w sprawach zwiazanych ze szkola.
co do spraw ogolnych :
https://www.mencap.org.uk/findaservice/england/south-east-england/portsmouth
moj gdy np wogole w szkole z nikim nie rozmawial o sobie, chyba ze mial na to ochote. zazwyczaj bylo tak, ze mowil mi, a ja rozmawialam ze szkola. niestety szkola olewala i tak budowla sie niufnosci wobec szkoly. teraz niewierzy nikomu, wiec obecny osrodek ma spory orzech do zgryzienia zeby od podstaw zbudowac to zaufanie...
no ale tu u mnei to czarna dziura... mam nadzieje, ze u ciebei pojdzie to sprawniej. moga mu robic assesment na asd czyli autism spectrum. zalezy od jego spoleczno socjalnych zachowan.
[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 02-10-2015 06:50 ]
Actus hominis non dignitas iudicentur ..