MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 609 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 608 | 609 | 610 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 609 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

rob30l

Post #1 Ocena: 0

2015-07-09 19:17:50 (10 lat temu)

rob30l

Mężczyzna

Z nami od: 10-11-2013

saskia wszystko i tak na koncu spada na rodziców.Terapi o jest ttyle ze pozal sie panie boże.Ja tobie polecam terapie dla rodzicow early bird . Moj syn jest w unicie i jednoczesnie chodzi do meinstream na godzinke dziennie.pisze, czyta ,rozmawia po angielsku co najwazniejsze social interaction poprawily sie o niebo:-M].tyle dal unit w poltora roku.pozdro i powodzenia

[ Ostatnio edytowany przez: rob30l 09-07-2015 19:21 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kik1976

Post #2 Ocena: 0

2015-07-09 19:23:07 (10 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

rob, to gratulacje synowi. widac jakos sie ulozylo.

u nas tez terapi, to wlasciwie nei ma, wszystko samemu trzeba robic. dopiero teraz sie zaintereosowali, jak dal wszystkim w kosc i szkola secondary sie zaintereosowala. mam nadziej, tylko ze mlody mi sie nie cofnie ze stresu i nei przepadna cale lata nauki.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2015-07-09 23:33:57 (10 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Kik, udalo sie zlapac swiatelko w tunelu, moze jednak nowa miejscowka bedzie ta, ktorej szukacie, trzymam kciuki.
Bo przy edukacji domowej padniecie ze zmeczenia, a wsparcie zewnetrzne moze byc jeszcze bardziej ograniczone?

Terapie wszelkiego rodzaju, niestety, pozostaja w gestii checi i mozliwosci rodzicow, taka przykra prawda.
Mozna rozejrzec sie za organizowanymi wyjazdami dla rodzin/opiekunow z dziecmi autystycznymi, zajeciami np. na zaglach, basenie, w osrodkach jezdzieckich, zaleta jest dostosowanie do specyfiki problemu i niskie (czesto) ceny.

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #4 Ocena: 0

2015-07-10 16:49:37 (10 lat temu)

kik1976

Kobieta

poki co to cienko to widze, glownei dlatego ze wszytko bedzie zalatwiane na wariata, koniec szkoly za tydz. przez wakacje bedziemy tworzyc chyba nowy ehcp. glowa mi peka.*DONT_KNOW*

Do góry stronyOffline

Saskia

Post #5 Ocena: 0

2015-07-10 21:01:28 (10 lat temu)

Saskia

Kobieta

Z nami od: 01-07-2015

Dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi.Pozdrawiam Rob I nie dziekuje:) zeby nie zapeszyc, oczywiscie.Na Early Bird chcialam wskoczyc ,wydzwanialam,prosilam ale bez diagnozy nie pozwalaja, moze jeszcze raz uderze- jak im mailem puszcze wszystkie reporty ktore mam to nie beda mieli watpliwosci,qrcze.Kik to naprawde brzmi zachecajaco, a juz na pewno lepsze niz caly rok spedzony w domu z daleka od ludzi. No wiadomo to juz jako ostatecznosc...Qrcze tylko gdzie tych terapii szukac...np. Music Therapy ( moja córka uwielbia muzyké tlucze na komputerze I tablecie bez przerwy kazdego dnia, moznaby to wykorzystac a jeszcze przy jej nadwrazliwosci sluchowej to tez by moze dobrze na nia wplynelo) czy to przez jakies organizacje charytatywne czy grzebac w internecie...

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2015-07-15 22:56:38 (10 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

ITV 1/episode-1-girls-with-autism
Ada

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #7 Ocena: 0

2015-07-16 06:44:13 (10 lat temu)

kik1976

Kobieta

u nas na koniec roku szkolnego wariatkowo, ale neidlugo wakacje.
mlody nei chodzi do szkoly od 3 tyg wlasciwie,ale wszyscy zostali poinformowani, szkola , council. bylismy we wtorek w centrum dla dzieci. poki co mlody zadowolony i nastepne spotkanie we wrzesniu na umowienie wszelkich szczegolow typu: program nauczania, ewentualne terapie itp. na swoim roku y7 bedzie mial 2 dzieci, tzn on plus jeszcze jeden chlopiec. spokojnie , cicho. co prawda mowi, ze male podworko do beigania, ale moze przezyje.
po meetingu z secondary, okazalo sie, ze jak lokalne la chce, to moze naprawde duzo i rzeczy ktore do tej pory byly niby nie do ruszenia, mozna ruszyc*ROFL* i tak np od nowa bedzie assesment na drugi juz z kolei ehcp, bo pierwszy nadaje sie do smietnika. jesli chca, to moga dziecko oddelegowac do szkoly czy osrodka poza regionem juryzdykcji, czego wczesniej wszyscy lacznie z psychologami sie wypierali...

a teraz o malym: wziela sie za niego nowa pani ep i moze w koncu cos sie ruszy. porobila testy i wychodzi, ze mimo iz maly mowi dobrze , zrozumiale itp, zostal zdyczardzowany z logopedii, to jego jezyk jest na najnizszym z mozliwych poziomow. czekamy na raport z ot. ciezko to pojac, ale byc moze to jest podstawa wszelkich probelmow z nauka, tylko teraz jeszcze trzeba dojsc co jest tego przyczyna. narazie wyglada jakby, z tego co mowila, sa problemy miedzy komunikacja polkol muzgowych, ze razem dzialaja, ale jak maja pracowac osobno, to jakby nei przekazywaly danych. dostalismy cwiczenia do domu na wakacje i sprawdzimy z zadzialaja.

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 16-07-2015 06:49 ]

Do góry stronyOffline

Saskia

Post #8 Ocena: 0

2015-07-16 23:24:07 (10 lat temu)

Saskia

Kobieta

Widze jakis film, boje sie go obejrzec ale nie wytrzymam I sprobuje...
Tak jest KIK wiedza to potega. Dlatego tak wspaniale sa fora jak to! Tak naprawde to powinnam Wam wszystkim podziekowac, bo prawda jest taka ze podgladalam Was juz duzo wczesniej I bez Was dluuugo nie zrobilabym zadnego kroku. To forum to naprawde mega kopalnia wiedzy I doswiadczenia I wspaniale ze cos takiego powstalo! Wiec dziekuje za to ze jestescie!:)I za to ze ja moge byc z Wami!

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2015-07-16 23:34:26 (10 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Ogladalam program, ciekawy, rozumiem jednak obawy. Przez pierwsza czesc krazyly po glowie mysli (czarne tez) jak bedzie sobie radzil moj wnuczek jak bedzie starszy. Narazie zaczynaja sie pojedyncze sparcia w szkole, widac po paru jego zachowaniach ktorych nie wyniosl z domu, ze radzi sobie "lokciami" w pewnych sytuacjach. Wolalam troche, jak to co robia i demonstruja inni nie interesowalo go, bo wtedy nie ranilo go to. Teraz staje sie bardziej czuly na negatuwne sytuacje.
Ada

Do góry stronyOffline

Saskia

Post #10 Ocena: 0

2015-07-17 00:57:13 (10 lat temu)

Saskia

Kobieta

WOW! Niesamowity film! Te dziewczyny sa wspaniale. Az mi sie usmiech pojawil na wspomnienie jak sama bylam nastolatka:) Wspaniale dziewczyny, bardzo wrazliwe I kazda wyjatkowa na swoj sposob.Trudnosci masa pewnie,ale mnie to nieprawdopodobnie fascynuje.Dla mnie owszem to trudne ale tez takie piekne I zniewalajace.

Do góry stronyOffline

Strona 609 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 608 | 609 | 610 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,