MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 593 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 592 | 593 | 594 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 593 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mamadawcia

Post #1 Ocena: 0

2014-09-16 14:42:47 (11 lat temu)

mamadawcia

Kobieta

Z nami od: 28-01-2013

Witam wszystkich mam pytanie szukam kogoś, kto coś może mi powiedzieć na temat szkoły Richmond Hill School w Luton ( Chcę przenieś tam syna) Może jest jakaś mama z Luton lub okolic, które dziecko tam chodzi i może mi cos powiedzieć, byłam bym wdzięczna za informacje dziękuje

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kik1976

Post #2 Ocena: 0

2014-09-17 17:47:48 (11 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

Dzisiaj miałam spotkanie ze specjalista ze szkoły dla autystykow. Pierwszy raz trafiłam na kogoś kto widzi bez pokazywania mu palcem i wie o co chodzi. Za dwa tyg znowu przyjdzie. Mowil ze masę ciężkiej pracy nas czeka. Sprobuje razem z obecna szkola żeby młody poszedł do konkretnej szkoly a nie wybranej losowo przez council. Potdierdzil tez ze trzeba będzie dobrze skonstruować ten nowy health plan żeby w secondsry misl jak najlepsza opiekę. Mówi ze na szkole specjalna jest zbyt dobrze rozwniety i zdziwil by się gdyby do nich trafil. Nie ma jednak szkoly secondary z unitem wiec trzeba będzie sie gimnastykować. Ciezki rok mnie czeka.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

kasia070283

Post #3 Ocena: 0

2014-09-25 22:22:55 (11 lat temu)

kasia070283

Kobieta

Z nami od: 29-07-2009

MamoDawcia ja mieszkam w Luton i orientuje sie w sytuacji .... jesli chcesz odezwij sie. podaje moj nr tel. 07440455938.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

kik1976

Post #4 Ocena: 0

2014-10-03 10:39:39 (11 lat temu)

kik1976

Kobieta

ja znowu mam pod gorke, normalnei ryczec sie chce. mialam normalnego ep, to dzisiaj sie dowiaduje, ze go wlasnie wymieniaja. statment w proszku, panel diagnostyczny tez, a oni sie wymieniaja. do tego musze wybrac secondary. poprostu pieknie.

Do góry stronyOffline

Abbeyka

Post #5 Ocena: 0

2014-10-03 13:11:09 (11 lat temu)

Abbeyka

Kobieta

Z nami od: 02-09-2013

Kik, ja dopiero sie tak bujam od roku wiec w porownaniu do Twoich bojow to nic, ale powiem Ci, ze tez czuje, a raczej wiem, ze to bedzie walka z wiatrakami:( od roku obiecuja panel(termin na luty, ale jedziemy po koniec pazdziernika na diagnose do PL)EHPlan w powijakach a corka sie snuje....niby problemow w reception nie sparawia I mysle ze tym gorzej, bo inaczej to by szybciej cos zaproponowali, a dzis na przyklad chlopiec usmiechniety wolal moja mala I machal a ona nic, zero reakcji, smutno mi bo wiem, ze za chwile dzieci przestana probowac jak zobacza ze nie ma checi kontaktu, bardzo to przykre. I to nie pierwszy raz tak sie zdazylo...
Przepraszam, ale pomyslalam, ze jak sie wyzale to pomoze....nie bardzo niestety:(
Trzynaj sie.
A

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #6 Ocena: 0

2014-10-07 10:57:30 (11 lat temu)

kik1976

Kobieta

znowu sie zaczyna, co bylo pod koneic zeszlego roku szkolnego. dzisiaj spedzilam 2h w szkole, bo mody uciekal i nie hcail zostac w szkole. w koncu dyrektorki wziely go do siebei, ja wyszlam , a one stanely na drzwiach, zeby nie wyszedl.
straszne to , patrzec na niego. moemntami ma taki starch i panike w oczach jakbym zostawiala go miedzy dinozaurami, ktore chca go pozrec*SORRY*

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2014-10-07 11:43:31 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Przykre, smutne, najgorsze, ze nie wiadomo, co jest powodem, jak zmienic sytuacje.

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #8 Ocena: 0

2014-10-10 12:44:32 (11 lat temu)

kik1976

Kobieta

bylam wczoraj w szkole secondary, do ktorej bysmy probowali mlodego przeniesc. jednak gdy senco zobaczyla statment, odrazu stwierdzila, ze z takimi wymaganiami bedzie ciezko dla mlodego. jednak w tym samym budynku, tylko inne skrzydlo jest szkola specjalna i dzieci maja mozliwosc przyhcodzenia do normalnej na zajecia. niektore nawet zdaly egzaminy gcse. i wg nich ta opcja byla by chyba nalepsza z takikim statmentem. do tego dochodzi problem , ze sa dwa rozpoczete procesy hcp i panel diagnozstyny i w rezultacie wogole nei wiadomo jakie beda tego rezultaty. wiadomo tyle, ze pewnie final bedzie w przyszlym roku. a szkoly trzeba teraz wybrac. sadze, ze ten health plan bedzie mozno sie roznil od obecnego statmentu.
bylam ostatnio na szkoleniu o tym health and care plan. sa i plusy i minusy. najwiekszy minus, ze trzeba bedzie bic sie councilem o kazdego pensa. troche mnie to przeraza. na szczescie mam znowu pomoc z pps i 2 innych organizacji. tylko ciekawe co z tego wyjdzie.

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #9 Ocena: 0

2014-10-31 13:13:38 (11 lat temu)

kik1976

Kobieta

mamy zaliczonego pierwszego specjaliste z listy w panelu diagnostycznym. mlody pokazal co potrafi. specjalista byla pani logopeda. orzekla, ze mody jak chce to nie ma zadnego problemu z komunikacja, co jest prawda. 10 listopada jest meeting panelu i bedzie naciskac, zeby zobaczyl go mniedzyinnymi psycholog kliniczny, pediatra o ktorego wogole nei moge sie doprosic.

co do ehcp to pod koniec listopada bedzie meeting z councilem, ja jako wsparcie bede miala pania z independet support. bedziemy dopisywac nowe rzeczy i musimy zaznaczyc szkole. wraz z obecna szkola bedziemy naciskac, zeby wyslali go do tej , ktora chcemy, co w pozniejszym okresie moze pomoc, jesli zdecyduja o specjalnej. mysle, ze forma mieszana specjalna i normalna byla by dobrym wyjsciem i tak tez bedziemy probowac.

Do góry stronyOffline

Nataniel

Post #10 Ocena: 0

2014-11-01 14:16:42 (11 lat temu)

Nataniel

Kobieta

Z nami od: 28-11-2013

Witajcie. Dawno nie zaglądałam na MW. Z nowości u nas od poniedziałku zaczynamy szkołe-specjalną. Nie było wyboru ponieważ jest tylko jedna u nas taka szkoła. Zobaczymy jak bedzie ale zachecająco dla mnie nie wygląda,moze nie tyle ze wzgledu na synka z autyzmam a ze wzgledu na jego bliźniaka z MPDz(leżący,niewidomy,wodogłowie,padaczka itd) Krótko mówiąc standarty czystosci ,higieny itd daleko odbiegaja od norm przyjetych w np Polsce...no ale zobaczymy. Druga nowość - tu juz pocisnęli na maksa-odmówiono mi DLA dla chopców czyli zyć nie umierać. Pozdrawiam wszystkich.

Do góry stronyOffline

Strona 593 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 592 | 593 | 594 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,