![:-M] :-M]](modules/Forum/images/smiles/devil.gif )
![:-M] :-M]](modules/Forum/images/smiles/devil.gif )
[ Ostatnio edytowany przez: rob30l 15-06-2014 10:59 ]
Str 587 z 623 |
|
---|---|
rob30l | Post #1 Ocena: 0 2014-06-15 10:38:50 (11 lat temu) |
Z nami od: 10-11-2013 Skąd: gillingam dorset |
tu bym polemizowal mi pomogla i to bardzo malo tego dowiedzialem sie dokladnie jak moje dziecko zachowuje sie w szkole .Niewiem u jakich lekarzy za kase opinie kupujesz..?aLE POWINNAS ZGLOSIC DO DO PRUKARATURY jesli wiesz za za kase wystawiaja co chcesz.Szkola wziela pod uwage w moim przypadku opinie prywatnego terapeuty wystepujac o statement i wpisala to w request do local authority .Wiec sie mylisz KIK.Dowodem na to jest to iz mam statemnt i to bardzo dobry!!Takze Afryka kazdy papier jest wazny i kazda opinia i jest karta przetargowa w twoim przypadku poniewaz z tego co piszesz to wykluczają choroba i unywaja rece.
![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: rob30l 15-06-2014 10:59 ] |
aga__d | Post #2 Ocena: 0 2014-06-15 11:08:29 (11 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2014 Skąd: Newhaven |
To może ja sie wtrace. Doswiadczenie mam niewielkie bo moj syn skonczyl dopiero co 3 lata ale powiem po krotce jak to z nami. poszlam do GP w lipcu ubieglego roku z konkretnymi problemami juz sama wiedzialam ze to ASD GP przereferowal do szpitala gdzie robia diagnoze i zasugerowal wizyte HV. Umowlam wizyte powiedzialam o co chodzi przyszla ogarnieta kobieta z konkretnymi radami itp i to ona pierwsza zasugerowala czy jezdze czesto do polski lub mam mozliwosc zrobienia prywatnie diagnozy bo czas oczekiwania jest 12 miesiecy na pierwsza wizyte !!! w moim rejonie co zreszta sie potwierdzilo bo na dniach dostalam list ze szpitala. wyjasnila ze diagnoza nie jest wiazaca ale pomocna. umowilam serie wizyt na poczatek pazdziernika w jednej z warszawkich osrodkow kosztowalo mnie to 500 zl plus dojazdy z lodzi w sumie 8 wizyt (4 z dzieckiem) tyle bo zrobilam rowniez diagnoze Integracji sensorycznej. dalam przetlumaczone papiery (zwykly tlumaczenie ale profesjonalne) do HV ktora rozeslala tam gdzie trzeba (szpital, logopeda, GP)jakos to byla polowa listopada.Dostalam po 2 tyg telefon ze jest miejsce w szpitalu na koniec grudnia. pani dr po 2 godzinnej obserwacji wywiadzie stwierdzila ze niestety musi sie zgodzic z polskimi lekarzami i dala diagnoze. rozwazalam zrobienie diagnozy prywatnej w uk koszt 1300 funtow. ale za te pieniadze zrobialam diagnoze w pl ktora pomoglami mi nie tylko w uzyskaniu diagnozy w uk ale co wazniejsze ja wiem gdzie moje dziecko ma braki jak mam z nim cwiczyc co uwazam za wazniejsze i pojechalismy w lutym na 2 tyg turnus rehabilitacyjny skierowany dla naszych dzieci ktory okazal sie baarrdzo przydatny. Ja rozumiem ze moze komus prywatna diagnoza nie pomogla ale mnie bardzo nie wiem od czego to zalezy.
|
rob30l | Post #3 Ocena: 0 2014-06-15 11:10:27 (11 lat temu) |
Afryka moim zdaniem jesli niewiesz co dokladnie jest corce na 100 proc bo tam wykluczaja przeciez autyzm ?.Musisz miec assesment{ocene na papierze} od kilku lekarzy psychiatrow psychologow itd BY SIE PRZEKONAC czy camhs nie zamiata pod dywan i tu nie wazne ze pl cz uk generalnie dobrych lekarzy specjalistow. wiem ze to koszta ogromne KILKU TYSIECY FUNTOWW.Jesli corka jest chora niema czasu bo pisalas ze ma 10 lat.
[ Ostatnio edytowany przez: rob30l 15-06-2014 11:12 ] |
rob30l | Post #4 Ocena: 0 2014-06-15 11:15:38 (11 lat temu) |
AGA D kAZDY PAPIER JEST WAZNY NAWET PRYWATNY niewazne czy to pl czy uk.Tu wlasnie trafilas w sedno jesl ijakis prywatny lekarz juz podpisal sie iz np.ktos ma autyzm jest to wi.azace malo tego podobnie jak u mnie wskazal ci droge jak pracowac z dzieckiem o co sie dalej starac itd..pozdrawiam
[ Ostatnio edytowany przez: rob30l 15-06-2014 11:26 ] |
kik1976 | Post #5 Ocena: 0 2014-06-15 22:15:46 (11 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
rob, chodzilo mi o to, ze jak idziesz robic diagnoze prywatnie, to za taka usluge sie placi....chybaze gdzies jest eldorado i prywatne szpitale robia za darmo. diagnoza w uk kosztuje od 400 do 1000f. oczywiscie nie jestem wstanie przewidziec co bedzie rezultatem koncowym, ale nhs wychodzi z zalozenia, mniej wiecej jak wczesniej pisalam.
w pl to wyglada jeszcze inaczej, zalezy gdzie sie mieszka i ile lata sie po specjalistach. diagnoz e wystawia panstwowa komisja i tez nie zawsze chca brac pod uwage opinie prywatnych lekarzy. oczywiscie mozesz isc prywatnie po porady, terapie itd...koszta, jak wspomniales ogromne i tyle. [ Ostatnio edytowany przez: kik1976 15-06-2014 22:22 ] Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
|
|
rob30l | Post #6 Ocena: 0 2014-06-16 20:29:26 (11 lat temu) |
nie zgadzam sie! prywatni tarepuci duzo bardziej pomogą czesto niz ci panstwowi NHS CZY NFZ, i ich opinie sa czesto sto prawdziwsze i wiążące I BARDZO CZESTO WSKAZUJĄ DROGE JAKĄ NALEZY OBRAC W WARTO ZARYZYKOWAC I INWESTOWAC BY POMÓC DZIECKU.Jesli sie czeka na panstwowych i na zbawienie i dziala sie z opoznionym zaplonem cierpi dziecko niestety.Kik LOCAL AUTHORIty ,DLA ,BIERZE POD UWAGE TAKZE OPINIE PRYWATNE ,BO O NIE PYTA.Wiec logiczne jest ze sa takze wazne.
|
kik1976 | Post #7 Ocena: 0 2014-06-16 21:40:30 (11 lat temu) |
rob, chyba wogole sie nie rozumiemy, ja pisze o A , a ty o B.
![]() co do czekania, to ja na nic nie czekam( jesli to bylo do mnie) robie swoje i widac rezultaty. [ Ostatnio edytowany przez: kik1976 16-06-2014 21:43 ] Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
rob30l | Post #8 Ocena: 0 2014-06-16 22:02:50 (11 lat temu) |
Kik popatrz co pisalas wczesniej napisalas ze" za kasa dostaniesz co chcesz" pisalas to apropo lekarzy prywatnych itp bo o tym watek przeciez byl.Koszta ogromne prawda ale to nie "tyle".Czesto to "tyle" pomocne jest bardziej niz myslisz zobacz kolezance u gory sie oplacilo zainwestowac prywatnie i mnie tez.I powtornie napisze ze warto zbierac takie papierki bo pomagają wszedzie i w np.urzedach i samym rodzicom w terapiach.
[ Ostatnio edytowany przez: rob30l 16-06-2014 22:06 ] |
kik1976 | Post #9 Ocena: 0 2014-06-16 22:07:41 (11 lat temu) |
rob, ale pisalam, ze specjalisci z nhs maja takie podejscie. nie ja.....
jak chcem cos dostac, co jest w moim zasiegu, to dostane, czy to prywatnie czy na nhs, ale sa sytuacje, kiedy ciezko gore przeskoczyc jednym susem. pisalam tez nie jednokrotnie, ze mozna robic tutaj w uk diagnoz e prywatnie, ale nhs moze jej nie uznac. a kolezanka chyba w pl biegala po lekarzach, to jest inna bajka. aha, przypomnialo mi sie, afryka pisala o wymowce, ze maja dzieci autodestruktywne i agreywne...u mnie w klinice psychologi bylo to samo, ze te dzieci maja pierwszenstwo. nie wiem ile ich bylo, ale byl moment , ze wstrzymali przyjecia wogole. [ Ostatnio edytowany przez: kik1976 16-06-2014 22:16 ] Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
aga__d | Post #10 Ocena: 0 2014-06-16 22:44:29 (11 lat temu) |
Z nami od: 19-01-2014 Skąd: Newhaven |
Traktuje to forum jako miejsce wymiany doswiadczen, w moim przypadku bardzo wazne i mimo ze jestem biernym forumowiczem to jestem tutaj przynajmniej raz dziennie od roku.
Uwazam ze nalezy pisac o wlasnych doswiadczeniach a kazdy jest dorosly, ma dostep do internetu jak widac czy telefonu, jest w stanie porownac, i zdecydowac co jest dla niego, a wlasciwie dla dziecka w danym momencie wazne. Ja sie nie porywam na stwierdzenie "robcie diagnoze w pl bo to ulatwia" ale tez nie napisalabym ze "nie robcie prywatnie ani w pl bo to nic nie da" no chyba zebym to zrobila i opisala konkretna sytuacje. forum, to ani zadne inne nie jest miejscem do diagnozowania dzieci tylko wskazaniem wielu drog, wybor nalezy do rodzica Poniwaz wiem ze czyta nas wiele osob tylko tak chcialam napisac ze istnieja w pl osrodki dokonujace kompleksowej diagnozy i wystarczy sie umowic na taki cykl spotkan w jednym miejscu ja wybralam wawe (sa w innych duzych miastach) bo w lodzi nie pasowaly mi terminy a dojazd jest prosty wiec po lekarzach nie musialam biegac. pozdrawiam |