MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 586 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 585 | 586 | 587 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 586 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2014-06-05 15:31:23 (11 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Problem w tym, ze takich zartow bedzie coraz wiecej, docinkow, taki 'urok' dzieci i nastolatkow, zreszta wsrod doroslych tez roznie bywa i pozostaje kwestia znalezienia sposobu radzenia sobie w takich sytuacjach.
Kik, sprawa wyglada niefajnie, myslalas nad psychiatra dzieciecym, brzmi tak sobie, ale udaje sie trafic na madrych ludzi...
Poszukac w Pl, skoro tu sie nie kwapia, ewentualnie opcja prywatnej wizyty wchodzi w gre ?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kik1976

Post #2 Ocena: 0

2014-06-05 16:12:33 (11 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

psycholog z pl, to nie wchodzi w gre, prywatny chce 100 za h, a wlosy to maly pikus w porownaniu z reszta.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #3 Ocena: 0

2014-06-09 17:17:36 (11 lat temu)

kik1976

Kobieta

dzisiaj mialam dwu godzinne spotkanie: ja, senco, ep, pani z LA, zastepca dyrektora, 2 nauczycielki. pierwszy raz poczulam, ze ktos zainteresowal sie moim dzieckiem. szkola w pol roku zauwazyla rzeczy, ktore wczesniejsze szkoly omijaly szerokim lukiem. ep poobseruje mlodego w szkole, mam miec wizyte w domu i nawet moge go zabrac na rozmowe z secondary. pani z la zbierala fakty, chca zrobic jeszcze raz review statmentu, ktory dwa ostatnie lata nie byl zmieniany. chyba go pszerza o nowe wiadomosci, a do tego senco ma sie kontaktowac ze szkola dla autystykow, czy ktos od nich by przez jakis czas nie przyjezdzal do szkoly do mlodego i zobacza co dalej. jeszcze raz gp ma wystapic o OT, bo potrzebuja bierzacych danych. ep wystapi o panel diagnoztyczny na asd. szkola ma dostosowac zajecia, zwlaszcza popoludniowe , tak zeby mlody sobei poradzil. wystawili mu jakby ocene, tzn na jakim poziomie z nauka jest w tej chwili i tak : czytanie 3b, pisanie 2b, matma 3b.

obudzila sie we mnei nadzieja. i jeszcze mam spotkac sie znowu z pps i bedziemy ogladac szkoly secondary. a jakby dostal diagnoze na asd, to nawet beda sie zastanawiac nad specjalna, bo ma ogromne problemy z integracja z dziecmi , nauczycielka mowila, ze czesto ze stresu trzesie sie jak lisc i odrazu starsznie sie poci, nie lubi szybkich zmian topikow i nei lubi pracowac w grupie, a jak sie denerwuje, to chowa sie w kat i kuli, a ze ma dlugie wlosy, to wyglada jak jasna kulka. duzo tych problemow wymienili, az przyznam, ze zatkalo mnie, ze zauwazyli.

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 09-06-2014 17:21 ]

Do góry stronyOffline

anja25238

Post #4 Ocena: 0

2014-06-09 21:22:08 (11 lat temu)

anja25238

Kobieta

Z nami od: 25-12-2013

hej kik.

no to super ze w koncu ktos cos ruszyl i zainteresowal sie glebiej potrzebami twojego dziecka. oby tak dalej. sczerze ci zycze zeby wyszlo z tego cos pozytywnego.
trzymam kciuki.

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #5 Ocena: 0

2014-06-12 13:37:08 (11 lat temu)

kik1976

Kobieta

Wczoraj kupilam mlodemu w tkmaxx pilke sensoryczna , wygląda jak jez, i 4 mniejsze. Wlasciwie mialy byc dla malego do ćwiczenia stop, ale mlodemu bardzo podpasowaly i bawi sie nimi jak roczne dziecko. Wiedzialam, ze jest sensoryczny, ale myslalam, ze z wiekiem moze to zmaleje, a tu jest odwrotnie.

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #6 Ocena: 0

2014-06-12 14:53:36 (11 lat temu)

kik1976

Kobieta

aha, te pileczki sa firmy edushape ( to nie reklama) po 10f, a teraz sprawdzalam, to sklepach czy ebay powyzej 20 do 30f. widzialam , ze uzywaja ich do cwiczen sensorycznych .

Do góry stronyOffline

Afryka28

Post #7 Ocena: 0

2014-06-13 18:08:47 (11 lat temu)

Afryka28

Kobieta

Z nami od: 09-02-2014

Witam ponownie :)
Jestesmy z córką po dwóch sesjach w CAMHS. Z córką rozmawiali łącznie 30 minut w dodatku z psychoterapeutką, a nie psychologiem chociazby. Corka na tych sesjach nie powiedziała ani słowa prawdy, ale z nami nikt tego nie konsultował. Skierowanie od GP wyslane w grudniu, pierwsza wizyta w marcu, druga w maju. Dzisiaj bylismy na spotkaniu w CAMHS dowiedzieć sie o co chodzi, bo raport odnośnie diagnozy, przypuszczeń itp. mielismy dostać miesiąc temu. Ale pomijając dowiedzieliśmy się dzisiaj, że wykluczyli u corki autyzm, poniewaz szkoła nie zauważyła problemów w kontaktach społecznych (nie wiem ktora, bo aktualnie już wszyscy dyrektorzy i dyrektorki wiedzą, że problemy ma z tym spore). W kazdym bądź razie spytałam, czy jeżeli nie pasuje im z tego powodu autyzm, to czy może myśleli i PDD - stwierdzili, że oni PDD nie diagnozują. Czy orientuje się ktoś, kto w takim razie jest odpowiedzialny za taką diagnozę? Gdzie jeszcze możemy się udać? Jestesmy w kropce, bo z córką coraz gorzej, a nawet CAMHS ma nas gdzieś. Dzisiaj podaczas rozmowy odnioslam wrażenie, że do nich dopiero teraz zaczęło docierac, że mamy problem, bo kiedy zapytaliśmy, kiedy mozemy sie spodziewać kolejnej sesji, odpowiedzieli, że nie wiedzą, bo mają dzieci,ktore sie okaleczają i stanowią niebezpieczeństwo dla innych i one mają pierwszeństwo. Mówię, że przecież moja córka już pięć razy próbowała zabic swojego brata, spalić dom, nie mowiąc już o tym ile razy o mały włos nie została potrącona przez samochód, bo nie zdążyłam dobiec - zobili wielkie oczy i rzekli "a my myśleliśmy, że to było przypadkiem" chociaż opisałam dokładnie te sytuacje wcześniej i teraz również, ale dopiero teraz stwierdzili, że no faktycznie skoro to nie był przypadek... to oni muszą jeszcze pomyśleć. Trwa to wszystko od października, a nie ustalili jeszcze zupelnie nic. Odnosimy wrażenie, że rozmawiamy ze ścianą :/ Poradźcie, może lepiej będzie jednak do Polski jechac po diagnozę..? Corka ma 10 lat..

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2014-06-14 07:26:58 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

rob30l

Post #9 Ocena: 0

2014-06-14 20:05:02 (11 lat temu)

rob30l

Mężczyzna

Z nami od: 10-11-2013

witam po czasie.Afryka wspulczuje uwazam ze masz dobry pomysl .Jesli zlewają musisz koniecznie miec kontr diagnoze czy to z polski czy to od prywaciarzy w uk najlepiej miec tych opini kilka.Moze i NHS ich nie uznaje,a jednak prawnie prywatnie lekarze maja dokladnie takie samo prawo wystawiac diagnozy wiec lepiej taki papier w reku posiadac zawsze to jakas "karta przetargowa"gdy juz ja masz na tej podstawie uderzasz do lekarza gp i do pediatry no i wtedy juz po trupach .Kolejna moja rada skontaktuj sie prywatnym psychologiem edukacyjnym?Nochyba ze uwazasz ze szkola ma racje.Ja uwazam ze niemozna wykluczyc autyzmu na podstawie kontaktow spolecznych!Przeszedlem kurs early bird i uwierz mi autyzm ma rozne twarze.pozdrawiam i zycze powodzenia:-M]

[ Ostatnio edytowany przez: rob30l 14-06-2014 20:09 ]

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #10 Ocena: 0

2014-06-15 09:21:37 (11 lat temu)

kik1976

Kobieta

prywatna diagnoza nie jest zadna karta przetargowa. ani nawet opinia. glownie dlatego, ze za pieniadze dosatniesz wszystko co chcesz. chyba juz lepsza bylaby diagnoza z pl.
to, ze autyzm ma rozne twarze, to nei wiadomo od dzisiaj czy wczoraj, swietnie to widac chociazby na opisywanych tu na forum problemach, kazde dziecko jest inne a laczy je to samo. od panelu mozna sie odwolac i wtedy moga zaczynac wszystko od paczatku.

Do góry stronyOffline

Strona 586 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 585 | 586 | 587 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,