Str 581 z 623 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Adacymru |
Post #1 Ocena: 0 2014-05-11 12:33:13 (11 lat temu) |
Konto usunięte |
Informacja o kinach i seansach przystosowanych dla autystykow- autism-friendly-screenings
What's on at Cineworld?
Cineworld host an Autism Friendly Film at 11:00am on the 1st Sunday of every month, at over 50 participating cinemas across the UK. autism-friendly-screenings-at-cineworld
What's on at Showcase?
Showcase Cinemas and Cinemas De Luxe host Autism Friendly Screenings at 10:00am every 2nd Sunday of the month, at all their cinemas across the UK. showcase-autism-friendly-screenings
What's on at ODEON?
ODEON Cinemas host an Autism Friendly Screening 11:30am each month, at over 90 ODEON cinemas across the UK. ODEON autism-friendly-screenings
What's on at Vue?
Vue Cinemas will host an Autism Friendly Film at 10:00am on the last Sunday of every month, at 78 cinemas nationwide. VUE autism-friendly-screenings
Cytat:
What makes the screenings autism friendly?
The lights will be on low
The volume will be turned down
There will be no trailers at the beginning of the film
You'll be able to take your own food and drinks
You'll be able to move around the cinema if you like
Ada
|

|
 |
|
|
|
Post #2 Ocena: 0 2014-05-11 14:15:01 (11 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
kik1976 |
Post #3 Ocena: 0 2014-05-11 17:12:03 (11 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
zgadzam sie z maya. ciut kiepsko to jest pomyslane. moj na takim seansie z aktrakcjami szalu by dostal, bo on z tych lubiacych spokj. chodze na normalne seanse , jesli juz. mlody jest bojazliwy i czasem nawet na bajkach konczy ogladanie w polowie filmu i siedze z nim na korytarzy, gdy reszta sobie oglada. ostatnio bylam na lego i byli zachwyceni. natomiast film przygodowy juz odpada. w domu, gdy ogladamy, to mlody biega w te i sportotem, albo ucieka, gdy cos ma sie zdarzyc. czesciej wybieramy wyprawy na lono natury. Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|

|
 |
|
kik1976 |
Post #4 Ocena: 0 2014-05-13 12:02:34 (11 lat temu) |
mlody ma coraz wiecej sily. osattnio cos mu nei pasuje w szkole i cala droge ladnei smiga na hulajnodze, a jak tylko zobaczy drzwi szkoly, to w druga strone. mowi, ze im nie ufa i dzieci mu przeszkadzaja. dzisiaj mialam pod szkola zapasy, plus 2 nauczycielki, a 3 wziela najmlodszego zaprowadzila do jego oddzialu. wrocilam zrypana , jak kon po westernie.
w koncu przyszedl senco i jakos mlody wszedl. posiedzialam z nim kolo 10 min, az mu cienienie zeszlo i poszedl do klasy.
po takich akcjach, jak mysle o secondary, to az mne ciarki przechodza. Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|

|
 |
|
kik1976 |
Post #5 Ocena: 0 2014-05-13 16:57:19 (11 lat temu) |
po szkole mialam rozmowe z zastepca dyrektora. mowi, ze rozmawiala z mlodym, co sie dzieje itd. mlody nawet powiedzial , w koncu. i szkola postara sie dostosowac, zeby ulatwic mu zycie. bedzie chodzil na klub komputerowy. w koncu zadowolony, ze ktos go posluchal. poki co ocenia szkole najwyzej ze wszystkich w ktorych byl. w szkole z unitem ocenia najnizej. mowi, ze wogole go i mnei nei sluchali, tylko kazali mu robic, co mu przeszkadzalo.
az mi lezka sie zakrecila w oku, ze ktos probuje mu ulatwic zycie. ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )  [ Ostatnio edytowany przez: kik1976 13-05-2014 16:58 ] Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|

|
 |
|
|
Urszula12 |
Post #6 Ocena: 0 2014-05-18 01:08:36 (11 lat temu) |
Z nami od: 18-05-2014 Skąd: Londyn |
Dziewczyny - przepraszam, że tak bezpośrednio-
ale chciałabym skontaktować się z "lamiee"...
Czy któraś z Was ma z nią może kontakt?
Z góry dziękuję...
|

|
 |
|
Nataniel |
Post #7 Ocena: 0 2014-05-19 21:57:30 (11 lat temu) |
Z nami od: 28-11-2013 Skąd: Northampton |
Witajcie  Dawno mnie tutaj nie było i mam spore zaległości w czytaniu,ale nadrobię  Mam pytanie odnośnie szczepień dziecka. Czy w UK są obowiązkowe? Czy są jakieś kary jeśli się dziecka nie zaszczepi? Postanowiłam juz więcej dzieciaków nie szczepić,jeden syn jest zwolniony ze szczepień a drugiego z autyzmem po prostu obawiam się doszczepiać. Proszę o Wasze odpowiedzi. Pozdrawiam.
|

|
 |
|
karjo1 |
Post #8 Ocena: 0 2014-05-19 22:03:25 (11 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Szczepienia sa dobrowolne. Jednak nalezy uprzedzic przedszkole/szkole o takiej decyzji.
|

|
 |
|
Nataniel |
Post #9 Ocena: 0 2014-05-20 20:33:31 (11 lat temu) |
Z nami od: 28-11-2013 Skąd: Northampton |
no i taka informacja jest dla mie dobra,dzięki karjo
|

|
 |
|
Natija |
Post #10 Ocena: 0 2014-05-21 16:51:07 (11 lat temu) |
Z nami od: 02-02-2012 Skąd: London |
Witajcie..ja tez stoję przed wyborem szkoły dla mojego syna.W tej chwili jest w reception i mamy Proposed Statement of SEN.Obserwowany w kierunku asperger i ADD.Ogólnie jest bardzo inteligentny,ma problemy emocjonalne,z socjalizacja,bardzo ubogą koncentrację,problemy z motoryką-nie potrafi pisać.Zaproponowano nam trzy szkoły specjalne 1.complex learning difficulties and autism 2.Severe,profound and multiple learning difficulties, 3.Social,emotional,behavioural difficulties.4. Autism. Następnie 3 szkoły Z unitem z tego dwie autism unit,jedna development centre. Moze tez zostac w obecnej szkole jednak nauczyciele przekonuja mnie ze to nie jest dla niego najlepsze wyjscie.Czy to nie jest tak że jeżeli zostanie w obecnej szkole to musza mu dac pomoc? O to walczyłam,SEN ma,wiec w czym problem żeby został? Z pewnych wzgledow wolałabym,syn nie jest zaburzony poznawczo,komunikuje się,ma drobne problemy językowe.Przekonuja mnie ze przez rok dwa lata w specjalnej szkole sie podciagnie a potem moze wrocic. Co się polepszy, to się popieprzy, co się zbuduje, to się zrujnuje, co się ustali, to się obali, Polak musi mieć łeb i dupę ze stali.
|

|
 |
|