MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 576 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 575 | 576 | 577 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 576 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

rob30l

Post #1 Ocena: 0

2014-04-11 17:37:40 (11 lat temu)

rob30l

Mężczyzna

Z nami od: 10-11-2013

kik moze sie myleLUB SIE ZAKRECILEM ale jak moze miec statement?Assesment przeciez to ocenA poprzedzajaca statement czyli krotka moiwac pocztkowy proces statementu:-M].Mamadawcia ja mam podobna sytuacje tyle ze mi nie odmowili czekam na statement.Mama dawcia ja tobie poradze tak jesli chcesz apelowac to tylko i wylacznie wspolnie ze szkola {moim zdaniem biora opinie szkoly bardziej niz rodzica} w apelacji musisz sie podeprzec raportami medycznymi napisac jak jego niepelnosprawnosc wplywa na jego nauke w szkole itd radze apelowac wraz ze szkolnym SENCO.Sama diagnoza lekarska niekoniecznie da ci podstawe do przyznania statementu..pozdro*YAHOO*

[ Ostatnio edytowany przez: rob30l 11-04-2014 17:41 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2014-04-11 19:59:49 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

rob30l

Post #3 Ocena: 0

2014-04-11 20:20:29 (11 lat temu)

rob30l

Mężczyzna

Z nami od: 10-11-2013

w poscie napisala ze chcialaby by syn mial szkole z unitem.I ze dostala odmowe tyle wiem..Poza tym w kazdej placowce typu przydszkole jest osoba odpowiedzialna za SEN i z jej pomoca powinna sie odwolywac bo to oni przeciez obserwuja dziecko codziennie pracuja z nim itd widza jak sie zachowuje itd.:-/

Mama Dawcia ja tez czekalem i nic mi to nie dalo kazdy ma centralnie olewajace.Wiec moja rada jest odmienna nie czekac dzialac pisac dzwonic robic wizyty zbierac papiery itd itd.I odwolywac sie jak najszybciej jesl jestes pewna ze twoje dziecko jest bardzo zaburzone ale tu musi byc poparte opinia innych osob np Lekarzy psychologow terapetow itd itp..Sama nic nie zdzialasz*DANCE*

[ Ostatnio edytowany przez: rob30l 11-04-2014 20:30 ]

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #4 Ocena: 0

2014-04-11 20:40:45 (11 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

jesli dziecko ma 3 lata, to dopiero poczatek drogi. nie wiemy czy dziecko ma diagnoze, dlaczego wogole szkola z unitem. w szkolach z unitami tez sa ograniczone miejsca, a szkoly sa podzielone wg kierunkow, ciezko bez papierow poprzec taki wybor, tym bardziej, ze szkola jest obowiazkowa od 5 roku zycia.

juz doczytalam. dziecko ma teraz 4 i pol i chyba chodzi do reception czy nursery? czy dostal diagnoze? bo na jesnieni mial byc diagnozowany? co szkola w tym czasie robila? rozmawialiscie z senco? kto robil ten assesment?

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 11-04-2014 20:51 ]

Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2014-04-12 09:33:13 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

mamadawcia

Post #6 Ocena: 0

2014-04-13 22:27:46 (11 lat temu)

mamadawcia

Kobieta

Z nami od: 28-01-2013

Przepraszam, że tak późno z góry dziękuje za zainteresowanie
Już odpowiadam na wasze pytania
Mój syn ma faktycznie już 4,5 roku ma postawioną diagnozę i chodzi do nursery .
O statement wystąpili oni takie są procedury i to oni dali opinie nie my
Dlaczego unit, bo tak uważamy, że najlepiej będzie na tą chwilę dla syna ze specjalną można poczekać?
Odwołać się chcę jak najszybciej żeby uchronić syna przed tułaczkami z jednej szkoły do drugiej
Mniej więcej wiem, co napisać raportów dawać nie muszę, bo oni mają wszystkie z 2 lat
Chodziło mi o to czy ktoś z was już to przechodził, jakie procedury są czy mogę napisać to swoimi słowami i wysłać czy jakoś inaczej tak oczywiście senco mi pomoże i ona będzie wiedzieć, ale teraz jest wolne i Do 27 jej nie ma.
Statement napisali, że może iść do szkoły normalnej, która może mu pomóc ze środków własnych, bo skoro w norssy jest wszystko dobrze to i w następnej będzie ok. my myślimy inaczej, bo tak naprawdę nic nie jest dobrze
Napisali, że mogą się z nami spotkać 11 maja, w nursery, jeżeli chcemy (tutaj też nie wiemy, co to spotkanie może zmienić) i możemy odwołać się do trybunału, chcemy zrobić jedno i drugie

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2014-04-14 02:54:09 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #8 Ocena: 0

2014-04-14 08:51:05 (11 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

ja w skrocie mialam tak: dostalam pierwszy probny statment , liste szkol i m-ca na zastanowienie sie czy bede szkole zmieniac czy nie. zalezy co bylo w statmencie, to taka szkole moglam sobie wybrac , czy to zwykla, czy z unitem. u mnie szkola specjalna nie wchodzila w gre. wiec z ta lista pojezdzilam i pozwiedzalam szkoly, oczywiscie wczesniej trzeba umowic sie z senco danej szkoly i wybralam, swoj wybor wpisalam na odpowiedni zalaczony formularz i zawiozlam do biura, po 2 tyg dostalam wiadomosc,z e szkola wybrana jest gotowa, a po m-c dostalam wlasciwy statment z wpisana wybrana szkola. potem ze zmiana szkoly nie ma raczej problemu.
duzo zalezy co jest w statmencie.
kiedys pisalam nie raz, zeby kontaktowac sie z parent partnershiop, bo oni maja wiedze i ludzi do takich spraw. miedyz innymi oni siedli ze mna i dokladnie punkt po punkcie wytlumaczyli co moge z tego statmentu wycisnac i osoba od nich reprezentowala mnie i wyklucala sie na posiedzeniu LA.

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 14-04-2014 08:52 ]

Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

mamadawcia

Post #9 Ocena: 0

2014-04-14 09:59:32 (11 lat temu)

mamadawcia

Kobieta

Assessment dostałam odmowny piszą, że syn ma iść do normalnej szkoły i tam dostanie pomoc
kik1976 powiedz mi coś więce na temat partnershiop co to jest za instytucja gdzie ich mogę znaleźć, w czym pomagają z góry dziękuje

Do góry stronyOffline

mamadawcia

Post #10 Ocena: 0

2014-04-14 10:03:44 (11 lat temu)

mamadawcia

Kobieta

To jest kopia tego listu

As you know, the Local Authority (LA) has received a request from Dawid’s school for a Statutory Assessment of his special educational needs. Having reviewed all of the evidence carefully, the LA has concluded that it is not required to undertake a statutory assessment. I have enclosed a copy of a letter sent to the school explaining the Local Authority’s reasons for this decision.

The Local Authority’s decision not to carry out a Statutory Assessment was based on the evidence made available to the Moderation Group. However, from past experience, I am aware that sometimes the situation in school is more complex than the written evidence suggests. For this reason, I would be happy to come into school to meet with you and relevant staff to listen to any concerns you may have. I am available to meet with you on 6th May at 11am. Please will you let me know if you would like to meet with me by telephoning the above number.

As Dawid’s parents, you may be aware that you have a right of appeal to the SEN and Disability Tribunal (SENDIST) against this decision and a booklet on how to appeal is available from this office on request. Alternatively the address of the Tribunal is SENDIST, SEN Appeals, Mowden Hall, Staindrop Road, Darlington, DL3 9BG or telephone 01325 392760. Appeals must normally be made within two months of the date of this letter.

Parents also have the right to access a Dispute Resolution Service. This is an independent mediation service, which will listen to both sides of any dispute or disagreement and attempt to resolve some or all of the issues. If you wish to access the Dispute Resolution Service, this will not affect your right of appeal to the SEN and Disability Tribunal.

Do góry stronyOffline

Strona 576 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 575 | 576 | 577 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,