MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 411 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 410 | 411 | 412 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 411 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2013-09-22 21:47:42 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jolkam03

Post #2 Ocena: 0

2013-09-22 22:01:09 (12 lat temu)

jolkam03

Kobieta

Z nami od: 21-11-2010

Dla dzieci, które maja problem z koncentracja czy siedzeniem przez dluzszy czas przy stoliku można spróbowac na przykład klepsydry albo zwykłego timera, która wyznacza czas danej aktywności (klepsydra jest fajna, bo dziecko widzi w piasku upływajacy czas i jest cicha). Pomocne mogą też być obrazki czyli plany aktywnosci, zeby dziecko wiedziało, co będzie robiło po kolei, że teraz jest np. praca przy stoliczku, a potem bedzie zabawa czy cos innego, co dziecko lubi, można zacząć od bardzo krótkiego czasu przy stoliku, np. 5 minut i stopniowo go wydłużać.

Jesli chodzi o zdrowe odzywianie to jak najbardziej, warto wyeliminowac wszelkie sztuczne barwniki, konserwanty, jakieś dodatki, mieszanki przypraw typu wegeta, ja zawsze czytam skład produktów, które kupuje, bo na przykład w sokach niby dla dzieci jest często cukier i barwniki, które nie sa tam wcale potrzebne. Co do diety to warto by bylo najpierw zrobic badania zamiast wprowadzac w ciemno, czy dziecko w ogóle ma nietolerancje glutenu i kazeiny. Mleko usuwane jest z organizmu po około tygodniu, więc efekty mogą być widoczne dośc szybko, natomiast gluten może pozostawac w organizmie nawet kilka miesiecy albo dłużej po wprowadzeniu diety bezglutenowej, więc efekty mogą nie być tak od razu widoczne. Ja przymierzałam sie do diety bezglutenowej 2 lata, choc Kamilowi wyszla nietolerancja obu produktów, teraz stosujemy już prawie 4 miesiace, jakichś wielkich zmian nie widzę, ale mam wrażenie, że Kamil jest trochę spokojniejszy, lepiej śpi i poprawiła sie mu praca układu pokarmowego, co widac po jakości i ilości stolców, myslę więc, że u nas ta dieta ma sens. Ale nie zawsze i nie u każdego dziecka dieta będzie działała.
W najbliższym czasie mam zamiar powtórzyc badania i zobaczymy, jakie będa wyniki.

[ Ostatnio edytowany przez: jolkam03 22-09-2013 22:02 ]

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-09-22 22:31:38 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2013-09-22 23:30:17 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2013-09-22 23:34:00 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

sonia25

Post #6 Ocena: 0

2013-09-23 08:47:33 (12 lat temu)

sonia25

Kobieta

Z nami od: 01-10-2009

Maya Ja tez gratuluje!u nas bylo tak,ze jak poszlam z nim ok.2 lata temu to zamiast w basenie sie bawic to on wokol basenu biegal i pozniej dalam z basen mu spokoj,bo myslalam,ze to nie dla niego.
A w tym roku w wakacje poszlismy na basen,to nie moglam uwierzyc jaka z niego "ryba" :-)
Juz nie mowiac,ze po basenie taki szczesliwy i zrelaksowany wychodzi i ja tez.
Z ta klepsydra sprobuje bo tez juz o tym czytalam.
Milego dnia mamuski

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #7 Ocena: 0

2013-09-23 14:06:39 (12 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Z nami od: 03-10-2012

Maya, super!

Dziewczyny, bylam u gp poprosic o list, ze synek jest na diecie, on stwierdzil, ze wg niego badania, ktore robil na celiakie, iga itd wyszly prawidlowo, wiec nie sadzi, ze synek ma byc na diecie. Wiec super, albo bedzie tylko jadl zimne kanapki w szkole, albo zrezygnuje z diety. co byscie zrobily w mojej sytuacji, czy lepiej wierzyc gp, ktory twierdzi, ze dziecko moze jesc gluten bo badanie na celiakie wyszlo ok. To jest jakies wielkie nieporozumienie.... czy wasze dzieci jedza posilki w szkole? pomozcie, bo mam metlik, a co z cukrem? jak udowodnic, ze szkodzi?

Do góry stronyOffline

jolkam03

Post #8 Ocena: 0

2013-09-23 15:16:47 (12 lat temu)

jolkam03

Kobieta

Z nami od: 21-11-2010

Passionfruit, chyba trudno będzie przekonać GP, oni biora pod uwagę tylko badania zrobione w ramach Nhs, mi tez szkoła kazała przynieść takie zaświadczenie od GP, ale nawet tam nie byłam, sama przygotowuje Kamilowi lunch, u nas jest łatwiej, bo Kamil i tak niczego by nie zjadł poza domem, no chyba ze serwowali by McDonalda :-) Szkoła wie o diecie i widzę, ze starają się przestrzegać nawet bez zaświadczenia, jak było robienie pizzy, to kupili blaty bezglutenowe, na święta wielkanocne Kamil dostał jajko czekoladowe bez mleczne, wiec są naprawdę w porządku. Pogadaj ze szkoła, może moglabys Ty sama przygotować synkowi ciepły lunch, a oni by mu go tylko podgrzali, to chyba nie byłby duży problem.

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #9 Ocena: 0

2013-09-23 15:59:04 (12 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Z nami od: 03-10-2012

Dzieki Jola za sugestie, tak z nimi nie wygra, a chyba jeszcze za wczesnie, zeby przestac diety. Wstawka jest za wysoka...

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2013-09-23 16:17:20 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 411 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 410 | 411 | 412 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,