MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 403 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 402 | 403 | 404 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 403 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sonia25

Post #1 Ocena: 0

2013-09-12 11:20:27 (12 lat temu)

sonia25

Kobieta

Z nami od: 01-10-2009

Witajcie dziewczyny potrzebuje waszej porady.
Otoz syn zaczal wlasnie Reception,w nowej szkole,nie w tej gdzie chodzil do nursery.
Dzisiaj maz jak zaprowadzil syna so szkoly to mial zebranie na ktorym,byla menagerka obecnej szkoly i menagerka z poprzedniej szkoly.
Ta z poprzedniej szkoly upiera sie dalej przy wyslaniu syna na 2 dni do szkoly specialnej.
Zdenerwowalam sie tym bardzo ,poniewaz w obecnej szkole w zeszlym roku bylo 10% dzieci ze statmentem,wiec mysle ze szkola ma odpowiednie mozliwosci dla takich dzieci.
I chcialam sie was poradzic co mam zrobic zeby wkoncu ktos sie nim zajal,a nie jak do tej pory tylko go obserwuja i kombinuja gdzie dalej go wypchnac.
On ma juz od marca diagnoze i ciagle robia statment.
Mysle zeby napisac jakies pismo w ktorym napisze ze chce aby syn Reception kontynowal w tej szkole.
I czy to prawda ze przysluguje mu nauczyciel 1:1,jezeli tak to jak to napisac.
Ja nie mam nic przeciwko szkole specjalnej,ale chce zeby mu najpierw sprobowali pomoc w tej szkole.tymbardziej ze nauczycielka jak byla w domu mowila ze miala w tamtym roku w grupie dzieci autystyczne i dobrze sobie radzily.
On jest bystrym dzieckiem,zna caly alfabet,liczy do 100, coraz lepiej mowi.jedyne z czym ma problem to z usiedzeniem w miejscu, ale nie jest ani agresywny ,raczej spokojny i wesoly.
Juz mi sil brakuje i poprostu chce wkoncu o niego zawalczyc.zeby sie nim naprawde zajeli.
Doradzcie co ja mam zrobic napisac pismo czy umowic sie z ta menagerka?

[ Ostatnio edytowany przez: sonia25 12-09-2013 11:22 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kik1976

Post #2 Ocena: 0

2013-09-12 11:47:33 (12 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

prawde mowiac, to nie wiem po co wogole ta z poprzedniej skzoly sie jeszcze odzywa, teraz ta nowa ma sie tym zajac. moga sugerowac sie stanem z poprzedniej, ale nie musza. moze maja warunki i inne podejscie.
poszukaj parent partnership w swoim miescie, powinni pomoc, bo tym sie zajmuja.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

sonia25

Post #3 Ocena: 0

2013-09-12 13:25:16 (12 lat temu)

sonia25

Kobieta

Dziekuje kik zaraz poszukam ich w internecie.wlasnie ja tez sie zdziwilam dlaczego tamta dalej decyzje podejmuje.dziecko tydzien czasu chodzi,nie dadza mu czasu zeby nauczycielka z tej szkoly sie wypowiedziala tylko menagerka ktora go obserwowala w przedszkolu mowi w obecnej szkole co maja robic dalej.
Wkurzylam sie bo jak jego nauczycielka byla w domu na wizycie,to sama uspokajala,ze pracowala juz w tamtym roku z dziecmi autystycznymi,ze klasy sa integracyjne,ze szkola ma mozliwosci dla dzieci niepelnosprawnych i nie powinnien miec problemu syn.
Zreszta nawet na ich stronie wyczytalam ze ok. 50 dzieci w tej szkole ma statement.
Dlatego tak sie zdenerwowalam bo nie rozumiem dlaczego on jeden ma byc ciagle gdzies przepychany.
Dlaczego nie moze normalnie jak inne dzieci sprobowac...
Sprobuje znalezc partnership tak jak pisalas i sie z nimi skontaktowac.
Dziekuje za pomoc

[ Ostatnio edytowany przez: sonia25 12-09-2013 13:34 ]

Do góry stronyOffline

sonia25

Post #4 Ocena: 0

2013-09-12 13:30:25 (12 lat temu)

sonia25

Kobieta

No wlasnie najwazniejszego nie napisalam,w poprzedniej szkole oni dlatego sugerowali te dni w szkole specjalnej,dlatego ze tam nie bylo podobno pieniedzy na klasy integracyjne.on tam jeden byl dzieckiem niepelnosprawnym.
Dlatego cieszylam sie wlasnie ze do tej szkoly nowej idzie,a jeszcze bardziej sie cieszylam gdy maly sie tak szybko przyzwyczail do nowego miejsca i juz po pierwszym dniu nauczycielka mowila ze byl szczesliwy,a tutaj teraz takie jaja.

Do góry stronyOffline

jolkam03

Post #5 Ocena: 0

2013-09-12 14:00:10 (12 lat temu)

jolkam03

Kobieta

Z nami od: 21-11-2010

Sonia, myślę, ze nie mogą nic zrobić bez Twojej zgody, wiec jeśli uwazasz, ze to odpowiednia szkoła dla synka to walcz o to. Ja jestem ze Szkocji, wiec nie wiem, czy tak samo jest w Anglii, ale mój syn miał w zwykłej szkole asystenta 1:1, z tego co pamiętam, to chyba musi być w statmencie określone, ile i jakiej pomocy dziecko potrzebuje, a tym zajmuje się szkoła i psycholog edukacyjny.

Do góry stronyOffline

sonia25

Post #6 Ocena: 0

2013-09-12 14:38:18 (12 lat temu)

sonia25

Kobieta

No ja wlasnie mam taka nadzieje ze bez naszej zgody nie moga nic zrobic i wlasnie dlatego nie zamierzam sie na to zgadzac.
A ile mniej wiecej trwa robienie takiego statmentu,bo u nas zaczeli ten statment jakos w maju i caly czas to trwa.
W sumie naleze raczej do spokojnych osob,ale wkoncu musze zaczac walczyc dla mojego dziecka.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2013-09-12 16:15:28 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

sonia25

Post #8 Ocena: 0

2013-09-12 18:36:35 (12 lat temu)

sonia25

Kobieta

Dobrze to Maya okreslilas,ja naprawde zawsze ugodowo nastawiona do wszystkiego i wszystkich,zeby tylko bylo dobrze,wkoncu mam dosc i nastawiam sie na walke jesli trzeba bedzie.
Przykladem sa dla mnie wlasnie inne mamy z tego forum,ktore tak swietnie sobie radza.
Mnie troche do tej pory powstrzymywalo to,ze myslalam ze ludzie ze szkoly wiedza lepiej co moze mu pomoc,ale teraz juz nie rozumiem,skoro szkola tak dobrze nastawiona do problemu naszego syna,nauczycielki pelne optymizmu,to dlaczego kobieta ktora juz nim sie nie bedzie zajmowala ma decydowac tak naprawde o calym jego zyciu,bo przeciez od szkoly tak naprawde sie zaczyna.
A powiedz Maya czemu myslisz o asberger?
Nigdy nikt o tym nam nie wspominal ale musze poczytac na ten temat

Do góry stronyOffline

inka75

Post #9 Ocena: 0

2013-09-12 19:57:58 (12 lat temu)

inka75

Kobieta

Z nami od: 13-04-2012

Dzięki dziewczyny :)

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #10 Ocena: 0

2013-09-13 19:22:58 (12 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

mlody w nowej szkole, zainteresowal sie stronka matematyczna..... i tu zaczynaja sie schody. wiedzialam, ze nic z matmy nie kuma, ale w skzole poprzedniej twierdzili, ze robi postepy i jest jakby na poziomie klasy 2.
teraz widze, ze jest na poziomie klasy 1, a nie drugiej,albo i reception*DONT_KNOW* dodawanie liczb prostych do 10 czy 20 jeszcze jakos idzie, ale odejmowanie to czarna magia i im wyzsze liczby tym gorzej. nie wiem gdzie oni widzieli postepy:-o
w poniedzialek poprosze nauczyciela zeby zrobim mlodemu test, niech sprawdza na jakim wlasciwie jest poziomie.
poprostu jeszcze troche i dostane z nimi zawalu. przez poltora roku nic nie poszedl do przodu.:-[
mam dola, rece opadaja... rozumiem, ze nie wszyscy lubia matme, ale zeby chociaz nauczyl sie liczyc do 100, zeby go w sklepie nie okantowali.

musze znowu przyszpilic wszystkich po kolei.
pierwszego dnia nalozylam mlodemu spodnie zapinane na guzik.... jak go odbieralam, to mowi, zenie mogl ich odpiac i clay dzien nei robil siku. potem jeszcze raz wzielam inne spodnie tez z guzikiem...mlody nie umie rozpiac, ani zapiac guzika w spodniach, wiec chodzi w dresach.
w spodniach od mundurka byl guzik, ale mialy tez gumke i mlody mogl je poprostu sciagnac. jak chce siku, to poprostu sciag spodnie do kolan, nie umie jak inni chlopcy. probuje go uczyc, ale mota sie i zaczyna sie wkurzac, ze nei wychodzi i na tym koniec cwiczen.
jakbym to powiedzial komus z biku, to by mnei wysmial, ze bzdury opowiadam.
jesli jest cos prostego do ubrania, to jeszcze jakos wlozy normalnie, ale i nei zawsze. czasem ze szkoly wychodzil w spodniach z zamkiem z tylu, koszulka na lewa strone, skarpety to samo i jeszcze pieta do gory, albo dociagnie do polowy i tak wklada buty. nie mam pojecia jak on moze tak chodzic.
mam dola:-[

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 13-09-2013 19:29 ]

Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Strona 403 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 402 | 403 | 404 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,