MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 401 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 400 | 401 | 402 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 401 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Abbeyka

Post #1 Ocena: 0

2013-09-09 16:39:17 (12 lat temu)

Abbeyka

Kobieta

Z nami od: 02-09-2013

Hej,

Mysle, ze po prostu teraz musze obserwowac corke czy cos sie zmieni jak rozpocznie nursery, jesli faktycznie okaze sie ze poki co angielski sluzy jej lepiej do komunikcji to oczywiscie skorzystany z tego z radoscia!! To nie jest tak, ze zalezy nam na tym zeby mowila po polsku tu i teraz, jak zreszta pisalam, zycie weryfikuje czasem bardzo bolesnie nasze plany i czesto trzeba polubic to co sie ma! My zreszta bardzo sie cieszymy z kazdego slowka, a nawet i pol-slowka o ile widzimy ze to pozwala przekazac nam cos o czym teraz coreczka mysli badz potrzebuje.
A poki co rozpoczal sie u nas bardzo intensywny okres, tamtem tydzien stal pod znakiem poczatkow przedszkola(coreczce tak sie podobalo, ze maz musial jak przekabacac lodami oby stamtad wyszla;)a w tym tygodniu i poczatek przyszlego zapowiada sie stresujaca - przed nami badanie EEG a potem wizyta u specjalisty. Powiedzcie czy takie badanie cos wniesie wogole do diagnozy - wiem, ze wykanuje sie je a celu wyklucznia padaczki(robilismy w PL ale wyszlo nieprawidlowe w kierunku napadowym z tym, ze nigdy nie bylo u nasz zadnych incydentow epileptycznych)Tutaj chca powtarzac, nie akceptyja badan z PL. No zobaczymy jak to bedzie choc powoli mysle tez o zrobieniu diagnozy calosciowej w Pl. Oj taki metlik w glowie, ale wiem(bo czytalam ;)) ze kazda z Was to przechodzila:(
Pozdrawiam w ten deszczeowy juz prawie jesienny dzien:(
A.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2013-09-09 16:54:22 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-09-09 17:08:08 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Abbeyka

Post #4 Ocena: 0

2013-09-09 17:18:48 (12 lat temu)

Abbeyka

Kobieta

Hej Inka!
Tez nie wiem jak to bedzie, w Pl robilismy bez narkozy, mimo, ze corka nie spala prawie cala noc to usnac na zawolanie z kablami doczepionymi do glowy delikatnie mowiac nie zyczyla sobie:) Przezylismy po prostu koszmar!! Tutaj bedzie, jak piszesz pod narkoza wiec teoretycznie powinno pojsc latwie, ale nigdy nie wiadomo. Bardzo sie stersuje na mysl o badaniu, ale wiem tez , ze dlugie czekanie wcale nie pomaga. Nam jeszcze obiecano panel, na ktorym gro specjalistow mialoby coreczke obserwowac, ale poki co nawet listu nima:( Trzymaj sie!

Do góry stronyOffline

Abbeyka

Post #5 Ocena: 0

2013-09-09 17:27:26 (12 lat temu)

Abbeyka

Kobieta

To bylo do Ja-mama, ale i Inke pozdrawiam serdecznie:)

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2013-09-09 22:14:08 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

inka75

Post #7 Ocena: 0

2013-09-09 22:34:31 (12 lat temu)

inka75

Kobieta

Z nami od: 13-04-2012

Ja-maama :gdy moj syn zaczol przedszkole byl bardzo ograniczony mial bardzo podobne problemy do twojego maluszka...ale ja po swoim przykladzie napisze ze przedszkole to to bardzo wazny start dla naszych dzieci ..nic nie przyniesie mu lepszej stymulacji rozwoju i checi do dzialania jak pobyt z innymi dziecmi u mnie zadzialo to na duzy + bo po dwoch latach w przedszkolu gdzie byl na full time moj syn zmienil sie nie dopoznania dlaczego uwazasz ze w przedszkolu nikt sie tam nie bedzie nim zajmowal?

Do góry stronyOffline

jolkam03

Post #8 Ocena: 0

2013-09-10 12:34:33 (12 lat temu)

jolkam03

Kobieta

Z nami od: 21-11-2010

Bardzo duzo zalezy od przedszkola, na jakie opiekunki się trafi. U nas akurat przedszkole niewiele wniosło pozytywnego, Kamil chodził tam od 3 roku i nikt nie zauważył problemów, wszystko zrzucali na nieznajomość angielskiego, dlatego też został zdiagnozowany dopiero w wieku 6 lat, co w przypadku dziecka autystycznego jest bardzo późno. I tak uważam, że świetnie sobie radzi biorąc pod uwagę, że nigdy praktycznie nie miał żadanej profesjonalnej terapii.

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2013-09-10 14:04:37 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2013-09-10 14:14:00 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 401 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 400 | 401 | 402 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,