MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 388.2 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 387.2 | 388.2 | 389.2 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 388.2 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kasia_83

Post #1 Ocena: 0

2013-07-17 21:26:20 (12 lat temu)

Kasia_83

Kobieta

Z nami od: 08-07-2013

passionfruit,tak sama jestem nadal w szoku,nie spodziewałam sie tak mądrej babki :) wręcz bałam sie że nie dostane diagnozy po pierwszej wizycie,nie trzebabyło zadnego badania słuchu robić itp,a ja bałam sie że duzo niepotrzebnych rzeczy przed diagnoza zaleci,czułam że mnie słucha,bardzo doswiadczona i oczytana kobieta,nawet info o leczeniu i diagnozie w Anglii i o książkach miała pojecie,jestem tez pełna podziwu,rzadko spotyka sie osoby które z pasją wykonują swoja prace,rozmawiałam z nia godzine,a ona była gotowa na jeszcze dłuzsze dyskusje,absolutnie nie poczułam sie spławiona,sama podziekowałam i wyszłam a synek nie chciał sie od niej absolutnie wynieść,musiałam zniknac za zakretem żeby stamtąd wyszedł,heheh :)
ja osobiście równiez zastanawiam sie nad leczeniem homeopatycznym,ale po przeczytaniu kilku forów po prostu sie boje :( dobrze sie nad tym zastanów i poswięć czas na opinie w necie,służe pomocą w podaniu ci linkówz opiniami mam,ale teraz ide juz spać,pa :-)

[ Ostatnio edytowany przez: Kasia_83 17-07-2013 21:49 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jolkam03

Post #2 Ocena: 0

2013-07-17 23:08:07 (12 lat temu)

jolkam03

Kobieta

Z nami od: 21-11-2010

Kasia, tak czytam o Twojej wizycie u neurologa i mam pewne wątpliwości. Nie wiem, czy sam neurolog moze dać diagnozę autyzmu, nam zaświadczenie wystawił psychiatra, a poza tym czy po takim jednym godzinnym spotkaniu można wydać rzetelną diagnozę? A orzeczenie o niepełnosprawności to chyba wydaje komisja lekarska a nie sam psycholog. Skierowanie na rezonans (Tobie czy synkowi, bo nie załapałam?) to jeszcze rozumiem, ale co ma wspólnego chirurg dzieciecy z zaparciami to nie bardzo rozumiem, bardziej bym sie spodziewała skierowania do gastrologa. Poza tym lekarze najczęściej są przeciwni leczeniu homeopatycznemu, a tutaj wręcz pani ma bardzo pozytywną opinię, to mi brzmi dziwnie.
Sorry, że Ci tak piszę, może nie mam racji, ale jakoś tak dziwnie mi to wszystko wygląda.

Do góry stronyOffline

jolkam03

Post #3 Ocena: 0

2013-07-17 23:14:11 (12 lat temu)

jolkam03

Kobieta

Kasia, tutaj znalazałam info, że psychiatra do diagnozy musi byc zawsze, neurolog jako dodatkowy specjalista:
http://www.forumautyzmu.pl/poradnik/diagnoza/diagnoza-wskazowki-praktyczne-dla-rodzicow

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #4 Ocena: 0

2013-07-18 06:09:32 (12 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

tez czytam o tym neurologu i sie zastanawiam. ciekawe, ze stoba o tych chelatacjach rozmawiala, bo oni maj tu raczej wstrzemiezliwe podejscie do tych metod.
a rezonans magnetychny i chirurg, to ciekawe... od ukladu pokarmowego jest gastrolog. alergie moga powodowac objawy autyzmu, ale tylko w kwestji fizycznej, bo w stosunkach socjalno spolecznych, to watpie. widze to po swoim, ze nie ma to raczej nic wspolnego.
moj tez mial zaparcia i sama go "wyleczylam " z tego. zajelo mi to okolo 3 tyg, ale u niektorych pewnei moze byc szybciej albo wolniej.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #5 Ocena: 0

2013-07-18 08:48:54 (12 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Z nami od: 03-10-2012

No ja tez bylam zdziwiona, ze neurolog mowi o leczeniu homeopatycznym ...

Kasia, wspomnialas wczesniej o zimnych kapielach, co one maja usuwac rtec??? Daj link. Kasia czesto czytalam artykuly, strony o homeopatii, leczeniu biomedycznym, ale sama juz nie wiem co myslec, nie chce zaszkodzic synkowi, bo jest u nas naprawde dobrze, ale z drugiej strony badania (najwyzszej jakosci) potwierdzaja, ze mamy zatruty organizm, wiec chcialabym jeszcze cos zrobic dla synka, szczegolnie teraz, gdy bede miec wiecej czasu. Wiec Cutlera nie bede stosowac, skoro to [rawdziwe chelatacje, jeszcze ten tinus mnie meczy ...

Do góry stronyOffline

Kasia_83

Post #6 Ocena: 0

2013-07-18 09:17:36 (12 lat temu)

Kasia_83

Kobieta

W Pile gdzie mieszkam mamy specjaliste psycholog który zajmuje sie leczeniem dzieci autystycznych,ona wystawi mi diagnoze,a neurolog dała mi zaświadczenie lekarskie z rozpoznaniem autyzm dziecięcy.
passionfriut link dla Ciebie
http://abivien.pl/co-stosuje/320-zimne-kpiele
ja nad tinnusem również sie zastanawiam
dziewczyny mnie też zdziwiło jej podejście,ale z drugiej strony spodobało mi sie,o co chodzi z tym chirurgiem dziecięcym nie wiem,mam wszystko bardzo niewyraznie napisane,ale to co czytelne to diagnozstyka metaboliczna,genetyczna mri głowy(mojej-to dziwne)
no i zaleciła tran,kwasy omega 3 i 6 ,dieta najlepiej bezcukrowa,ogólnie zdrowa,ćwiczenia fizyczne,integracja sensoryczna ,"głębokie" masaże plecków i ogólnie całego ciała,co do innych diet najpierw chce miec wyniki z badań chirurga dziecięcego
Jesli chodzi o te zaburzenia metaboliczne ona mi wytłumaczyła to w ten sposób że jakieś tkanki moga nie przetwarzac niektórych produktów spożywczych jak trzeba stąd moga wywoływac identyczne objawy jak autyzm dziecięcy( a nie musi byc to genetyczne)próbowała mi wytłumaczyć to na przykładzie alkoholika,który nie ma czegos w organizmie do prawidłowego przetrawienia alkoholu i organizm takiego człowieka zamiast wywołać pospolitego "kaca" przetwarza alkohol w coś "...mrówkowy"(nie pamietam nazw niestety) i wywołuje fatalne reakcje-człowiek staje sie bardzo agresywny,rozwala dosłownie wszystko wokół siebie itp.(to nie tyczy sie każdego alkoholika),szczerze mówiąc padło dużo niezrozumiałych dla mnie medycznych okreslen i ciezko mi to komus wytłumaczyć,mnie sie ogólnie spodobało to że ona chce najpierw poznać mozliwa przyczyne autyzmu i zrobic wiele różnych badań,a to dopiero w sumie 1 wizyta,pójde do tego chirurga ,myśle że to nie zaszkodzi,Ona mi mówiła że w Anglii zanim wystawi sie diagnoze to bardzo długo trwa,ja jestem pewna że syn jest chory na autyzm,opisalam jej szczegółowo wszystkie objawy sensoryczne,społeczne itp,sama zbadała go bardzo dokładnie,po nim po prostu bardzo widac objawy juz po pierwszym kontakcie,nawet układał jej pieczatki w rządek,sprawdziła kontakt wzrokowy,reakcje na bodzce,polecenia,nomyśle że to dobrze że nie musze chodzić po psychiatrach i innych lekarzach,w koncu autyzm to choroba układu nerwowego a nie psychiczna :) ta kobieta opowiadała mi o swoich pacjentach z autyzmem,miała dużą wiedze na ten temat,ale na integracje sensoryczną i inne rehabilitacje skieruje mnie psycholog(bardzo ja chwaliła)
a jeśli chodzi o homeopatie,to ja sama zaczęłam ta rozmowe i pytałam co o tym myśli,ona uważa ze takie "odtruwanie" ze szczepionek nie jest konieczne i że organizm z różnymi metalami ciężkimi potrafi sie sam uporać-czyli nie popiera tego,przepraszam jesli wprowadziłam was w błąd,pisałam chaotycznie,fakt :)neurolog jest przeciwna wszelkim dan i chelatacjom,ale chwali sobie leczenie niekonwencjonalne i sama stosuje,jest po prostu otwarta na różne sposoby leczenia,co do szczepionek ona twierdzi że lekarz który napisał te spostrzeżenia narobił wiele zamieszania,a to że jest więcej dzieci autystycznych w tych czasach świadczy tylko o tym że przestały byc one zaliczane do uposledzonych umysłowo dzieki wiedzy na temat autyzmu a i ilość dzieci uposledzonych umysłowo jest dzieki temu teraz mniejsza,taka ma opinie na ten temat

[ Ostatnio edytowany przez: Kasia_83 18-07-2013 09:54 ]

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #7 Ocena: 0

2013-07-18 10:10:21 (12 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

aaaa, to wszystko juz jasne. dziecko jest diagnozowane w pl, a nie tu. tutaj nikt by nie wpadl na wyslanie do neurologa itp.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Kasia_83

Post #8 Ocena: 0

2013-07-18 10:15:58 (12 lat temu)

Kasia_83

Kobieta

właśnie diagnozowanie w pl różni sie od tego w uk ,tu jest o wiele szybciej :) no ale leczenie (wg.Pani neurolog) wygląda podobnie w obu krajach,poradziła mi dokładnie to co Wy,czyli przetłumaczenie diagnozy u tłumacza w pl,wizyte u lekarza 1 kontaktu w uk i dalej leczenie,rehabilitacje itp. neurolog mówiła mi tez że dużo dzieci przyjezdza często na badania i wizyty nadal do Polski,że ma takich pacjentów
Zapytałam abvivien jakis czas temu co mi poradzi czy zastosować leczenie homeopatyczne czy stosowac mo,oto co mi odpisała,passionfruit ona stosowała homeopatie Tinnusa
Homeopatia działa tylko na objawy. MO leczy nadżerki nabłonka układu pokarmowego, co powoduje uszczelnienie jelit, zmniejsza się ilość toksyn w organizmie, organizm zdrowieje. MO to usuwanie przyczyn wszelkich chorób, homeopatia to powierzchowne i chwilowe poprawienie zachowania dziecka. Dla rodziców im szybsze efekty widać po jakiejś terapii lub leczeniu, tym wydaje im się, że jest skuteczniejsza i najlepsza. Dla mnie to oszukiwanie siebie samego. Decyzja zależy od Pani, ja postawiłam na zdrowie, dzięki temu nie obserwuję u dziecka takich dziwnych postępów, jak często słyszę od innych rodziców: 2 kroki do przodu, krok do tyłu. U nas jest powolna i systematyczna poprawa, nie występują nagłe i duże regresy.

[ Ostatnio edytowany przez: Kasia_83 18-07-2013 10:50 ]

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2013-07-18 11:34:16 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

jolkam03

Post #10 Ocena: 0

2013-07-18 12:19:57 (12 lat temu)

jolkam03

Kobieta

W UK to w ogóle nie ma żadnego leczenia,a terapia tez sporadycznie, nas zaraz po diagnozie wszyscy specjaliści powypisywali.Pojechałam do PL, zrobilam diagnozę funkcjonalna i oni teraz prowadzą nasza terapie, a tutaj mały ma jedynie pomoc w szkole, wiec pod tym względem w Polsce jest zdecydowanie lepiej.

Kasia, rzeczywiście, w Polsce wiele dzieci autystycznych ma normalnie w szpitalach robione szereg badan, miedzy innymi na choroby metaboliczne, neurologiczne, EEG, genetyczne, żeby wykluczyć inne choroby, które dają objawy podobne do autystycznych, tutaj w UK niestety tego niema,dla nich autyzm to autyzm, a nie choroba i tego się nie leczy.

[ Ostatnio edytowany przez: jolkam03 18-07-2013 12:29 ]

Do góry stronyOffline

Strona 388.2 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 387.2 | 388.2 | 389.2 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,