MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 381.2 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 380.2 | 381.2 | 382.2 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 381.2 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Kasia_83

Post #1 Ocena: 0

2013-07-11 17:05:50 (12 lat temu)

Kasia_83

Kobieta

Z nami od: 08-07-2013

jolkam03 widze że zdrowe odżywianie pełną parą u was :) super,wezme przykład ;)
inka73 nie,jeszcze nie,Artur ma 2 lata i 10 miesiecy,6 wrzesnia skończy 3 latka,ja jeszcze mieszkam w Polsce,mąż w Londynie pracuje i chce zebyśmy sie do niego przeprowadzili,a wiec w Anglii mały ma szanse na przyjęcie do przedszkola(sika jeszcze w pieluszke) oj to super że mówi po angielsku,mnie sie wydaje że na polski bedzie miał czas,a skoro sie dogadujecie,to poczekaj aż sam bedzie chciał sie uczyc polskiego,a jak nie to masz racje,po co :)
passionfriut tak robi sie samemu,ja mam zamiar jutro składniki kupić i wypróbuje,co mi tam,skoro może pomóc,zobaczymy :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Kasia_83

Post #2 Ocena: 0

2013-07-11 17:15:44 (12 lat temu)

Kasia_83

Kobieta

tyle że ta mikstura może powodować na początku biegunki,ale to właśnie dobry znak-bo organizm wyrzuca toksyny,myśle że tez metale ciężkie,w najgorszym wypadku moga byc tez i wymioty,ale ja i tak chce spróbowac,to podobno lepszy i łagodniejszy w przebiegu sposób niz odtruwanie homeopatyczne,ale jeśli dziecko jest przeziębione to nie stosowac w te dni,zachęcam do poczytania blogu abivien w szczególności dział co stosowała i z jakimi efektami,jest tam tez przepis na koktajl z błonnika http://abivien.pl/co-stosuje/573-koktajl-z-bonnika

Do góry stronyOffline

Kasia_83

Post #3 Ocena: 0

2013-07-11 17:38:13 (12 lat temu)

Kasia_83

Kobieta

zanim ktokolwiek sie na to zdecyduje,radze poczytać zeby wiedziec o co w tym wszystkim chodzi chociażby portal www.bioslone.pl
pozwole sobie zacytowac słowa abivien co do mikstury :
Oczyszczanie tą metodą uważam za bezpieczne chociaż powolne. Gdy tylko pojawiają się jakieś objawy oczyszczenia po prostu odstawiamy miksturę a wszystko ucicha, gdy organizm już upora się z toksynami powracamy do podawania MO. Objawy nie są dramatyczne, można mieć nad nimi kontrole i nie dopuszczać do ich zbytniego nasilania. Wydalanie toksyn wspomagamy jeśli istnieje taka potrzeba naturalnymi metodami, aby niepotrzebnie nie dokładać organizmowi pracy i nie podawać leków chemicznych.

Do góry stronyOffline

jolkam03

Post #4 Ocena: 0

2013-07-11 17:41:54 (12 lat temu)

jolkam03

Kobieta

Z nami od: 21-11-2010

Moj to by czegos takiego nie wypil, a juz tej mikstury z blonnika to na pewno :-) ja dolewam olej do jogurtu, kupuje taki bezmleczny i bezsojowy w sklepie ze zdrowa zywnoscia, i to akceptuje, dodaje tam tez probiotyki, a hemp dosypuje mu do zupy. Kamil niestety nielatwo akceptuje nowe smaki, chyba ze nie wie, ze cos nowego dodalam :-) najlepiej dodaje sie do zupy, tak wprowadzilam np. soczewice i inne warzywa, ktorych pod inna postacia nie ruszy.
Kasia, napisz jak wyprobujesz juz te mikstury :-) Na pewno takie leczenie jest lepsze i bezpieczne i na pewno nie zaszkodzi. Ja ogolnie boje sie tego standardowego odtruwania, tej masy suplementow czy chelatacji, bo na dluzsza mete nie wiem jak to wplynie na organizm dziecka, czy nie przyniesie wiecej szkody niz pozytku, juz pomijajac spore koszty.

Do góry stronyOffline

Kasia_83

Post #5 Ocena: 0

2013-07-11 17:44:18 (12 lat temu)

Kasia_83

Kobieta

ja też boje sie ze on tego nie wypije,no ale spróbuje,masz racje ja tez sceptycznie podchodze do tych rzeczy,co do suplementów i chelatacji jestem wrogo nastawiona

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #6 Ocena: 0

2013-07-11 18:27:45 (12 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

dostalismy dzisiaj wyniki z roku.
sa 3 poziomy : difficulty - d, capable and confident - cc, highly cc.
maly:
literacy, listening, reading, writing - d, attainment -w( nizszy niz 1c)
numeracy - d, level 1c
pioziom dla y1 jest 1a, czyli maly jest daleko w tyle.

mlody:
literacy na cc, attainment - 2a
numeracy - niby srednio , poziom 1a do 2a
historia i gegra - d
science - cc
pe na d i cc
music na cc

poziom z literacy i numeracy powinien miec minimum 3b. najsmieszniejsze , ze z pozostalych przedmiotow jest na niskim poziomie, co wlsciwie nie jest zgodne z prawda, bo mlody wie na przerabiane tematy wiecej od nauczyciela, tylko widac nie chce tego wykazac, albo nudzi go to. ale nei wiem czy wogole im o tym mowic.

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 11-07-2013 18:30 ]

Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2013-07-11 18:47:25 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Jesli moge sie wtracic, wspomniana mikstura moze powodowac luzne stolce i biegunki nie tyle, ze wzgledu na 'odtruwanie', co na zawartosc tluszczow, naturalnie pobudzajacych jelita do wyproznien.
Reakcja na poczatku jest silniejsza, bo to nowy element wprowadzony do organizmu. Z czasem enzymy trawienne dostosowuja sie do podawanego preparatu.

Co do omijania jezyka polskiego przy problemach z mowa, tez bym troche polemizowala.
Autyzm na podlozu neurologicznym i kazda stymulacja powoduje rozwoj sieci neuronowej, wypracowywanie nowych polaczen.
Osluchanie sie, rozumienie (nawet jesli nie poslugiwanie sie) w dwoch jezykach jest bardzo fajna, naturalna forma pobudzenia mozgu do pracy, szkoda by mi bylo to utracic.

U nas dziecie mialo szanse byc roslinka niemal, przy ilosci bodzcow, stymulacji jezykowej, wymogach adaptacyjnych w nowym otoczeniu rozwinelo sie niezle, do roslinki raczej daleko ( a ze zabiera to troche wiecej czasu, no coz...).

PS. Kik, mlode mialo takie wyniki jak Twoj Maly, na koniec 2 klasy, po 2 latach w UK.
Na koniec podstawowki lapalo sie w grupie wiekowej.
Ale to byly koszmarnie trudne, pracowite lata, przez zalamki, placz, wscieklosc, bezsilnosc...

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #8 Ocena: 0

2013-07-11 19:48:43 (12 lat temu)

kik1976

Kobieta

co do polskiego, to mowimy po polsku w domu, w szkole po angielsku i dzieci swietnie daja sobei ztym rade, nawet mlody. powiedzialbym wrecz mlody jest duzo lepszy od starszej siostry.

karjo, co do wynikow mlodego, to duzo uczy sie sam, ale wogole nei wykazuje tego w szkole. jakby wiecej odznaczalo zle.

co do malego, to wyniki pokaze pps i zobaczymy. zreszta nowa szkola moze sama przeprowadzic mu test.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2013-07-11 19:51:19 (12 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Ja tylko tak wspominam, jak u nas wygladaly poziomy z nauki w szkole.
Normalnie czarna rozpacz.
A jak u Malego z koncentracja, latwiej mu sie pracuje w grupie czy osobno, bez rozproszen?

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #10 Ocena: 0

2013-07-11 19:55:00 (12 lat temu)

kik1976

Kobieta

koncetracja jest okropna,a wlasciwie jej nie ma. nawet mucha na scianie w pustym pokoju go zainteresuje bardziej niz kartka i papier. im glosneij tym gorzej, im wiecej dzieci tym gorzej itd...
ostatnio maly zaczal byc wrazliwy na zapachy, smaki i halas. sama juz nei wiem.

ale w przeciwienstwie do mlodego jest bardzo towarzyski i uczuciowy, a do tego bywa autodestrukcyjny. nie wiem z czego to wynika.

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 11-07-2013 19:56 ]

Do góry stronyOffline

Strona 381.2 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 380.2 | 381.2 | 382.2 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,