Str 380.2 z 623 |
|
---|---|
jolkam03 | Post #1 Ocena: 0 2013-07-11 11:04:42 (12 lat temu) |
Z nami od: 21-11-2010 Skąd: Glasgow |
Mysle, ze kazda z drog pracy z dzieckiem daje jakies efekty, a byc moze dziecko samo z siebie tez idzie do przodu i tak by bylo nawet bez diet czy suplementow, niestety nie da sie tego sprawdzic, bo nie da sie cofnac czasu. Leczenie czy dieta ma sens w konkretnych przypadkach, gdy sa stwierdzone problemy, np. z ukladem pokarmowym, alergie, grzybice. Znam dzieci, ktore nie maja zadnego leczenia typu biomedycznego ani diety i funkcjonuja calkiem fajnie. Najwazniejsza jest po prostu systematyczna praca z dzieckiem nad tym, z czym ma problemy, nauka samodzielnosci, moze naszym dzieciom zajmie to troche wiecej czasu niz zdrowym, ale jest to osiagalne.
|
inka75 | Post #2 Ocena: 0 2013-07-11 11:37:57 (12 lat temu) |
Z nami od: 13-04-2012 Skąd: lancashire |
Ja rowniez jestem za tym zeby znalezc dobre przedszkole i jak najwczesniej poslac tam dziecko zeby mialo jak najwiecej kontaktu z ludzmi dziecmi swiatem to jak najbardziej pomaga dziecku ktore potrzebuje jak najwiecej nowych bodzców 😃Ali mial problemy z jelitami robil twarde kupki mial wzdecia czeste bole brzucha przestalam dawac mu jogurty czekolade roznego rodzaju soki i problem po jakims czasie minol teraz zalatwia sie normalnie odkad jest w szkole bardzo polubil warzywa i rozmego rodzaju owoce dziennie je okolo 4 jablek ktore tez pomagaja w trawieniu , pije tylko naturalne soki 😃kasia83 glowa do gory jestem pewna ze twoj syn tez bedzie robil duze postepy i bedzie tylko coraz lepiej😀ja zyje z nadzieja ze moj maly bedzie mial dobra przyszlosc caly czas moim zmartwieniem jest mowa ale wiem ze i na to przyjdzie czas 😃
|
frelcia | Post #3 Ocena: 0 2013-07-11 12:04:04 (12 lat temu) |
Z nami od: 01-05-2007 Skąd: ~Skelmersdale~ |
Inka czytajac Twoja opowiesc to tak jakbym czytala o moim Casperku. U nas tez potwierdzily sie moje obawy jak maly w wieku 15 miesiecy nie chodzil, ale HV mowila ze to normalne bo chlopcy sa leniwi. Potem zapisalam go do przyszkolnego klubu tam gdzie chodzila corcia do szkoly i tam nauczycielki tez zaczely dostrzegac opoznienie malego, to one wszystko zorganizowaly - gp, psychologa z counsilu i tak sie rozkrecilo. Maly nadal chodzi do tej samej szkoly, od strony nauczycieli ma ogromna pomoc za co jestem im bardzo wdzieczna. Statement tez szybko dostalismy. Tylko u nas toaleta to ciagle strach w oczach malego. Nadal nosi te majtki z pampersa bo boi sie panicznie. Chociaz czasami usiadzie i zrobi pare kropek a ostatnio wysikal sie do wanny na stojaco jak zaczynal kapiel i w szoku byl niemozliwym.
A ja do pracy na 14.00 buuuuu [ Ostatnio edytowany przez: frelcia 11-07-2013 12:05 ] ![]() |
inka75 | Post #4 Ocena: 0 2013-07-11 12:15:19 (12 lat temu) |
Nasz najpierw zaczol sikac do pudelka od klockow 😁naszczescie szybko przeniosl sie na toaletę 😁mysle ze sikanie do wanny to jak najbardziej dobry początek 😁
|
Kasia_83 | Post #5 Ocena: 0 2013-07-11 14:04:15 (12 lat temu) |
Z nami od: 08-07-2013 Skąd: Londyn |
masz racje jolkam03,mój synek ma zaparcia,strasznie sie przy tym męczy,postanowiłam wypróbować "miksture" od pewnej kobiety,która prowadzi blog od 5 lat na temat leczenia swoich dzieci,bardzo poleca ten środek aby pić codziennie(podobno pozwala wyrzucić z organizmu wszystkie śmieci),pozwole sobie wkleić link,moze jej doswiadczenia z różnymi sposobami leczenia komus sie przydadzą,pozdrawiam wszystkie zatroskane mamy http://abivien.pl/co-stosuje/577-mikstura-oczyszczajca-p-jozefa-soneckiego
|
|
|
Kasia_83 | Post #6 Ocena: 0 2013-07-11 14:09:50 (12 lat temu) |
Z nami od: 08-07-2013 Skąd: Londyn |
inka75,ja mam ten sam problem z mowa u synka,zastanawiam sie nad dieta bezmleczną,w niektórych przypadkach taka dieta pomogła dzieciom rozkręcić mowe a nawet korzystac z toalety,to nasze głowne problemy na teraz
![]() |
jolkam03 | Post #7 Ocena: 0 2013-07-11 14:30:45 (12 lat temu) |
Z nami od: 21-11-2010 Skąd: Glasgow |
Kasia, dzieki za link
![]() Poczytalam o tej "miksturze" i widze, ze sa to same naturalne skladniki, wiec na pewno nie zaszkodzi, a moze pomoc. My w pewnym sensie stosujemy cos podobnego. Olej lniany Kamil dostaje regularnie 2 razy dziennie, cytryna do owocowej herbaty, o citrosepcie i soku z aloesu czytalam wiele dobrych opinii, ale jeszcze nie stosowalismy, ale moze wreszcie dojrzeje do nich ![]() ![]() |
inka75 | Post #8 Ocena: 0 2013-07-11 14:36:23 (12 lat temu) |
Kasia83 oczywiscie ze mozesz sprobowac z dieta i zobaczyc czy bedzie to przynosilo jakies efekty twoj syn jest w przedszkolu ? 😃ali potrafi zlozyc juz w zdanie 4 slowa 😀😀to co mnie najbardziej zaskakuje to ze nie potrafi sklecic po polsku zadnego slowa a po ang powtorzy wszystko 😒aaaale ja tak sobie mysle to po co mu ten polski jesli planujemy zostac tutaj chyba najwazniejsze jest to ze wogole mowi 😳
|
passionfruit | Post #9 Ocena: 0 2013-07-11 15:28:20 (12 lat temu) |
Z nami od: 03-10-2012 Skąd: Londoneria |
My juz po 'reception' spotkaniu. Troche sie stresowalam, ale moj synio byl naprawde dzielny. Niektore Nt dzieciaczki plakaly, a on bez problemu. Przeprowadzono je z przedszkola do nowej sali, i po przywitaniu sie z rodzicami musieli zostac na zabawe, a my na zebranie obok. Ciesze sie, ze zawalczylam o ta szkole
![]() Inka, ja bym w tym przypadku nie walczyla o polski, a skupiala sie na rozwoju angielskiego, bo jesli synek nie chce po polsku to jest ryzyko, ze pozniej by moze mieszal (chociaz to nie zasada). Z dieta, suplementami, znow podpisuje sie pod slowai Jolki, nic dodac, nic ujac. My poprostu chcemy zyc zdrowo, ale w tych czasach to sie nazywa dieta, bo niestety wiekszos standardowych produktow jest nafaszerowane chemia. Spineczka, co u ciebie? |
passionfruit | Post #10 Ocena: 0 2013-07-11 15:38:40 (12 lat temu) |
Z nami od: 03-10-2012 Skąd: Londoneria |
Kasia, ta miksture sie samemu sporzadza, czy kupuje gotowa?
|