MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 379.2 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 378.2 | 379.2 | 380.2 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 379.2 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

passionfruit

Post #1 Ocena: 0

2013-07-10 21:42:46 (12 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Z nami od: 03-10-2012

Dziewczyny czy ten test na candide byl pobierany z wlosa? Czy to moze to : http://www.candida.bionetics.co.uk/?gclid=CMuL08TkpbgCFdLLtAodZEsA8Q

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jolkam03

Post #2 Ocena: 0

2013-07-10 21:54:31 (12 lat temu)

jolkam03

Kobieta

Z nami od: 21-11-2010

passionfruit, kiedys jedna z mam podawala taki link: http://www.candidatest.co.uk/

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #3 Ocena: 0

2013-07-10 22:11:57 (12 lat temu)

passionfruit

Kobieta

dzieki jolka *

Do góry stronyOffline

julita30

Post #4 Ocena: 0

2013-07-10 22:43:18 (12 lat temu)

julita30

Kobieta

Z nami od: 08-07-2013

Passionfruit sprawdziłam juz dokładnie i nie mają cukru pod rzadna postacią, na szczęście:-)
Także wszystko dobrze.
Super, że Wam się udało i synek zrobił duże postępy, my na razie jak przylecimy idziemy na badanie słuchu i wzroku, jednak wiem, że jest dobrze i synek słyszy bardzo dobrze i widzi bo miał te badania w polsce, jednak w uk nie biorą podobno tego pod uwagę i proces się wydłuża:-((

Gorąco pozdrawiam Ciebie i Twoją rodzinkę Passionfruit!!

Mój synek nie mówi, tak bardzo chciałabym usłyszeć od niego słowo "mama" świadomie skierowane do mnie, to moje największe marzenie.......

Do góry stronyOffline

julita30

Post #5 Ocena: 0

2013-07-10 22:45:36 (12 lat temu)

julita30

Kobieta

Inka czy mogłabyś mi przybliżyć Waszą historię, jak zaczęła walka o synka, co Was zaniepokoiło, ile miał w tedy lat, od czego zaczeliście, jakie działania podjeliście jakie efekty, gdzie synek teraz uczęszcza do szkoły?

Fajnie, że tak blisko siebie mieszkamy.
Jak wrócę to się odezwę:-)

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #6 Ocena: 0

2013-07-10 22:56:31 (12 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Julita, wiem ja tez czekalam na to magiczne slowo, ale pierwsze slowo 'mu', w sumie dzwiek krowki, w wieku 2 lat 1 miesiaca i 'agu' na swieczke czy ogien (inne w wymowie, ale w pelni swiadome' doprowadzily mnie do lez szczescia. Pamietam to jak dzis,i tak sie zaczal te cudowny rozwoj mowy:)Acha, nie wiem czy to byl tylko przypadek, ale wtedy wyeliminowalam nabial kompletnie, gdy nagle mowa sie pojawila. Maly byl napewno uczulony na mleko w od mz, a niekompetentni gp kazali mi dawac sterydy i krem na egzeme. Ach, jaka ja wtedy bylam beztroska i naiwna!

Dziekuje za mile slowa, rowniez zycze udanych wakacji, pelnych sukcesikow. buzka :)

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #7 Ocena: 0

2013-07-10 22:59:18 (12 lat temu)

passionfruit

Kobieta

w od mz - mialo byc od 3 miesiaca

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #8 Ocena: 0

2013-07-11 06:53:50 (12 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

z mowa bywa roznie. mlody zaczal mowic , gdy mial kolo 6 lat, wczesneij tylko mama i tyle, maly wlasciwie to samo. powolutku i do przodu.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

inka75

Post #9 Ocena: 0

2013-07-11 08:32:02 (12 lat temu)

inka75

Kobieta

Z nami od: 13-04-2012

Julita30 z diagnoza autyzmu zyjemy juz dwa lata dostalismy ja mysle w miare szybko bo juz po okresie pol roku syn ma obecnie 5 lat 😄gdy mial 20 miesiecy zachowywal sie bardzo podobnie do twojego dziecka ,mnie zaniepokoil juz jak mial okolo roku nie gaworzyl nie patrzyl w oczy nie mial potrzeby bliskiego kontaktu ale gdy szlam z tymi obawami do gp czy do nurse slyszalam jedna odpowiedz chlopcy sie pozniej rozwijaja ble ble ble😔a z Alim bylo coraz gorzej krzyki placz i tak calymi dniami😔postanowilam zapisac go do przedszkola tam podzielono moje obawy , wiec zaczelismy dzialac 😒zaczeło sie od logopedy ktora przychodzila obserwowac dziecko przez pol roku dajac w kolko te same rady ktore nie przynosily korzysci 😣po spotkaniu z nia powiedzialam ze nie moze to tak dluzej wygladac,wtedy do obserwacji nad alanem wlaczyla sie pielegniarka i ona postanowila zareferowac syna do child centre gdzie po 2,3 spotkaniach postawiono diagnoze😳tak jak ci pisalam wczesniej z Alim bylo bardzo ciezko nie jadl nie spal na wszystko reagowal placzem i agresja nie mozna bylo z nim nigdzie wyjsc w czarnych barwach widzialam jego przyszlosc i nasze dlasze zycie 😰ale z czasem przyszło male swiatelko ktore dalo mi nadzieje w predszkolu bardzo dobrze sie nim zajeli do konca zycia bede wdzieczna ludzia ktorych tam spotkalam 😪mysle ze pierwszym duzym postepem byla nauka siusiania na kibelek maly mial wtedy 3 lata pewnego dnia poprostu przyszedl sam poszedl do toalety o zrobil co swoje 😁pozniej bylo tylko lepiej lepszy kontakt z dziecmi z nami wogole bylo po nik widac ze jest szczesliwszy krzyki ustaly spal smacznie w nocy kontakt wzrokowy sie poprawil znalazl przyjaciol 😄pol roku przed rozpoczeciem szkoly zaczelismy starania o stetment psycholog ktora obserwowala alana powiedziala ze warto dac mu szanse w normalnej szkole i tak wywalczylismy miejsce gdzie jest speech unit dzieki stwtmentowi ma ogromna pomoc na dzien dzisiejszy pisze zna litery liczy kontakt wzrokowy bardzo dobry jest otwarty szczesliwy usmiechniety z mowa jest tak ze mowi tylko po ang czasem bardzo nie wyraznie ale jestesmy juz w stanie zrozumiec swoje potrzeby w szkole radzi sobie lepiej niz wszyscy przypuszczalismy tylko z czytaniem jest problem ale mysle ze i na to przyjdzie czas ten rok w szkole przyniosl duzo dobrego mam nadzieje ze Ali teraz bedzie caly czas szedl do przodu 😁tak jak juz kiedys pisalam mysle ze bardzo wazne jest na jakich ludzi natrafimy na naszej drodze z autyzmem my mielismy duze szczescie i znalezlismy ludzi ktorzy nam pomogli , my nie podajemy zadnych witamin i suplementow jakos ciezko mi uwierzyc w te diety i leki mysle ze u kazdego dziecka na wszystko przyjdzie czas i to my rodzice musimy im pomoc ale oczywiscie rozumiem tez ludzi ktorzy korzystaja z tego typu rzeczy . Opisalam nasza historie w skrocie przepraszam za bledy ale szykujemy sie do szkoly i pisalam w biegu jesli masz jakies pytania pisz chetnie pomoge😃😃

Do góry stronyOffline

Kasia_83

Post #10 Ocena: 0

2013-07-11 09:37:09 (12 lat temu)

Kasia_83

Kobieta

Inka75,to bardzo cenne informacje dla mnie,daja mi nadzieje ze z moim synkiem tez bedzie lepiej,przesledziłam wiele forów w ostatnich dniach co do leczenia dietami,homeopatia,te drugie podobno pomaga niektórym dzieciom,ale podczas stosowania może byc bardzo ciężko,zdarza sie równiez regres,boje sie takich rzeczy,chyba wole jednak dać dziecku czas,poszukac terapii w przedszkolach itp.pozdrawiam cie serdecznie

Do góry stronyOffline

Strona 379.2 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 378.2 | 379.2 | 380.2 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,