Str 379.2 z 623 |
|
---|---|
passionfruit | Post #1 Ocena: 0 2013-07-10 21:42:46 (12 lat temu) |
Z nami od: 03-10-2012 Skąd: Londoneria |
Dziewczyny czy ten test na candide byl pobierany z wlosa? Czy to moze to : http://www.candida.bionetics.co.uk/?gclid=CMuL08TkpbgCFdLLtAodZEsA8Q
|
jolkam03 | Post #2 Ocena: 0 2013-07-10 21:54:31 (12 lat temu) |
Z nami od: 21-11-2010 Skąd: Glasgow |
passionfruit, kiedys jedna z mam podawala taki link: http://www.candidatest.co.uk/
|
passionfruit | Post #3 Ocena: 0 2013-07-10 22:11:57 (12 lat temu) |
dzieki jolka *
|
julita30 | Post #4 Ocena: 0 2013-07-10 22:43:18 (12 lat temu) |
Z nami od: 08-07-2013 Skąd: Colne |
Passionfruit sprawdziłam juz dokładnie i nie mają cukru pod rzadna postacią, na szczęście
![]() Także wszystko dobrze. Super, że Wam się udało i synek zrobił duże postępy, my na razie jak przylecimy idziemy na badanie słuchu i wzroku, jednak wiem, że jest dobrze i synek słyszy bardzo dobrze i widzi bo miał te badania w polsce, jednak w uk nie biorą podobno tego pod uwagę i proces się wydłuża ![]() Gorąco pozdrawiam Ciebie i Twoją rodzinkę Passionfruit!! Mój synek nie mówi, tak bardzo chciałabym usłyszeć od niego słowo "mama" świadomie skierowane do mnie, to moje największe marzenie....... |
julita30 | Post #5 Ocena: 0 2013-07-10 22:45:36 (12 lat temu) |
Z nami od: 08-07-2013 Skąd: Colne |
Inka czy mogłabyś mi przybliżyć Waszą historię, jak zaczęła walka o synka, co Was zaniepokoiło, ile miał w tedy lat, od czego zaczeliście, jakie działania podjeliście jakie efekty, gdzie synek teraz uczęszcza do szkoły?
Fajnie, że tak blisko siebie mieszkamy. Jak wrócę to się odezwę ![]() |
|
|
passionfruit | Post #6 Ocena: 0 2013-07-10 22:56:31 (12 lat temu) |
Julita, wiem ja tez czekalam na to magiczne slowo, ale pierwsze slowo 'mu', w sumie dzwiek krowki, w wieku 2 lat 1 miesiaca i 'agu' na swieczke czy ogien (inne w wymowie, ale w pelni swiadome' doprowadzily mnie do lez szczescia. Pamietam to jak dzis,i tak sie zaczal te cudowny rozwoj mowy
![]() Dziekuje za mile slowa, rowniez zycze udanych wakacji, pelnych sukcesikow. buzka ![]() |
passionfruit | Post #7 Ocena: 0 2013-07-10 22:59:18 (12 lat temu) |
w od mz - mialo byc od 3 miesiaca
|
kik1976 | Post #8 Ocena: 0 2013-07-11 06:53:50 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
z mowa bywa roznie. mlody zaczal mowic , gdy mial kolo 6 lat, wczesneij tylko mama i tyle, maly wlasciwie to samo. powolutku i do przodu.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
inka75 | Post #9 Ocena: 0 2013-07-11 08:32:02 (12 lat temu) |
Z nami od: 13-04-2012 Skąd: lancashire |
Julita30 z diagnoza autyzmu zyjemy juz dwa lata dostalismy ja mysle w miare szybko bo juz po okresie pol roku syn ma obecnie 5 lat 😄gdy mial 20 miesiecy zachowywal sie bardzo podobnie do twojego dziecka ,mnie zaniepokoil juz jak mial okolo roku nie gaworzyl nie patrzyl w oczy nie mial potrzeby bliskiego kontaktu ale gdy szlam z tymi obawami do gp czy do nurse slyszalam jedna odpowiedz chlopcy sie pozniej rozwijaja ble ble ble😔a z Alim bylo coraz gorzej krzyki placz i tak calymi dniami😔postanowilam zapisac go do przedszkola tam podzielono moje obawy , wiec zaczelismy dzialac 😒zaczeło sie od logopedy ktora przychodzila obserwowac dziecko przez pol roku dajac w kolko te same rady ktore nie przynosily korzysci 😣po spotkaniu z nia powiedzialam ze nie moze to tak dluzej wygladac,wtedy do obserwacji nad alanem wlaczyla sie pielegniarka i ona postanowila zareferowac syna do child centre gdzie po 2,3 spotkaniach postawiono diagnoze😳tak jak ci pisalam wczesniej z Alim bylo bardzo ciezko nie jadl nie spal na wszystko reagowal placzem i agresja nie mozna bylo z nim nigdzie wyjsc w czarnych barwach widzialam jego przyszlosc i nasze dlasze zycie 😰ale z czasem przyszło male swiatelko ktore dalo mi nadzieje w predszkolu bardzo dobrze sie nim zajeli do konca zycia bede wdzieczna ludzia ktorych tam spotkalam 😪mysle ze pierwszym duzym postepem byla nauka siusiania na kibelek maly mial wtedy 3 lata pewnego dnia poprostu przyszedl sam poszedl do toalety o zrobil co swoje 😁pozniej bylo tylko lepiej lepszy kontakt z dziecmi z nami wogole bylo po nik widac ze jest szczesliwszy krzyki ustaly spal smacznie w nocy kontakt wzrokowy sie poprawil znalazl przyjaciol 😄pol roku przed rozpoczeciem szkoly zaczelismy starania o stetment psycholog ktora obserwowala alana powiedziala ze warto dac mu szanse w normalnej szkole i tak wywalczylismy miejsce gdzie jest speech unit dzieki stwtmentowi ma ogromna pomoc na dzien dzisiejszy pisze zna litery liczy kontakt wzrokowy bardzo dobry jest otwarty szczesliwy usmiechniety z mowa jest tak ze mowi tylko po ang czasem bardzo nie wyraznie ale jestesmy juz w stanie zrozumiec swoje potrzeby w szkole radzi sobie lepiej niz wszyscy przypuszczalismy tylko z czytaniem jest problem ale mysle ze i na to przyjdzie czas ten rok w szkole przyniosl duzo dobrego mam nadzieje ze Ali teraz bedzie caly czas szedl do przodu 😁tak jak juz kiedys pisalam mysle ze bardzo wazne jest na jakich ludzi natrafimy na naszej drodze z autyzmem my mielismy duze szczescie i znalezlismy ludzi ktorzy nam pomogli , my nie podajemy zadnych witamin i suplementow jakos ciezko mi uwierzyc w te diety i leki mysle ze u kazdego dziecka na wszystko przyjdzie czas i to my rodzice musimy im pomoc ale oczywiscie rozumiem tez ludzi ktorzy korzystaja z tego typu rzeczy . Opisalam nasza historie w skrocie przepraszam za bledy ale szykujemy sie do szkoly i pisalam w biegu jesli masz jakies pytania pisz chetnie pomoge😃😃
|
Kasia_83 | Post #10 Ocena: 0 2013-07-11 09:37:09 (12 lat temu) |
Z nami od: 08-07-2013 Skąd: Londyn |
Inka75,to bardzo cenne informacje dla mnie,daja mi nadzieje ze z moim synkiem tez bedzie lepiej,przesledziłam wiele forów w ostatnich dniach co do leczenia dietami,homeopatia,te drugie podobno pomaga niektórym dzieciom,ale podczas stosowania może byc bardzo ciężko,zdarza sie równiez regres,boje sie takich rzeczy,chyba wole jednak dać dziecku czas,poszukac terapii w przedszkolach itp.pozdrawiam cie serdecznie
|