MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 378 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 377 | 378 | 379 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 378 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

julita30

Post #1 Ocena: 0

2013-07-10 10:28:37 (12 lat temu)

julita30

Kobieta

Z nami od: 08-07-2013

Pasonfruit mi Cubała przepisała neonasine taki lek przeciw wirusowy też na 3 miesiące ale go nie podaje bo wydaje mi się, że nie jest to dobre, ale probiotyki podaję.
Pasionfruit wiem, że masz większą wiedzę w temacie,ja jestem na początku drogi, cieszę się że Twój synek idzie do przodu, mam nadzieję że u nas też będzie lepiej. Ile teraz Twój synek ma lat? Chodzi do przedszkola? Robiłaś mu jakieś badania na jelita u Cubały?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

passionfruit

Post #2 Ocena: 0

2013-07-10 10:38:38 (12 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Z nami od: 03-10-2012

Julita, synio wlasnie obchodzil swoje 4 urodzinki, a ze czerwcowe dziecko, to juz konczy przedszkole. Jutro mamy spotkanie do reception.

Julita, jakie masz probiotyki od Cubaly, bo mi dr przepisala z sacharoza czyli cukrem. Sama kupuje w Anglii fajne probiotyki i podaje.

Tak te takie drogie, wysylane do Ameryki, aha, Genova One z moczu i kalu. Ponadto Analutos w Anglii, tez z polecenia Cubaly. W tym ostatnim Iga nam wyszla dobrze, ale lekka nietolerancja na gluten. Aha u Cubaly robilam tez badanie na alergie, bodajze za 650 zl, ale wtedy juz synio byl na scislaej diecie bm i bc, wiec wyszla nam tylko silna alergia na cale jajo.

Do góry stronyOffline

julita30

Post #3 Ocena: 0

2013-07-10 10:58:55 (12 lat temu)

julita30

Kobieta

Passionfruit czy Twój synek miał lub ma jakieś terapie rozwojowe?

Do góry stronyOffline

julita30

Post #4 Ocena: 0

2013-07-10 12:00:25 (12 lat temu)

julita30

Kobieta

Passionfruit dzięki za informacje, nie zwróciłam uwagi na skład w tych probiotykach i faktycznie mają cukier. Przepisała nam: Vita Kids immune, OPTI EPA LIQUID, na tych jest cukier w składzie, mamy jeszcze Duo-Dophilus, D-mannose jednak jest na opakowaniu napisane czego nie zawiera czyli glutenu, konserwantów itp jednak nie jest napisane że nie zawiera cukru.
Jestem w kropce, nie chce podawać cukru.
Czy mogłbyś mi podać nazwy probiotyków które ty podajesz? Będę wdzięczna. Mówiłam do Cubały, że mały jest na diecie bez cukrowej a ona mi dała probiotyki z cukrem.. ręce mi opadły. Dzięki jeszcze raz.

Do góry stronyOffline

jolkam03

Post #5 Ocena: 0

2013-07-10 12:04:51 (12 lat temu)

jolkam03

Kobieta

Z nami od: 21-11-2010

To wszystko jest bardzo skomplikowane, autyzm jest skomplikowany, jest masa terapii, kazda moze pomoc albo nie, jednemu dziecku pomoze, innemu nie, odtruwanie, homeopatia, suplementy, itp, itd. I to my rodzice musimy wybierac, co bedzie najlepsze dla naszego dziecka, tak zeby pomoc, a nie zaszkodzic. Komu wierzyc? Jest taka masa sprzecznych opinii. Czy "cudowna terapia" proponowana przez doktora X (za grube pieniadze) pomoze naszemu dziecku? Bo tylu innym dzieciom pomogla, wyleczyla... A moze to tylko zarabianie na naszej naiwnosci, bo oddamy kazde pieniadze, zeby pomoc naszym dzieciom...
Nie wiem jak Wy, ale ja juz sie w tym pogubilam... im wiecej czytam, tym mniej wiem...

Do góry stronyOffline

julita30

Post #6 Ocena: 0

2013-07-10 12:17:59 (12 lat temu)

julita30

Kobieta

Pomyliłam Vita kids i opti epa na opakowaniach jest informacja, że cukru nie zawierają natomiast dwa pozostałe mają informacje czego nie zawierają jednak cukru tam nie ma czyli można domniemać że może jest.

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #7 Ocena: 0

2013-07-10 13:56:16 (12 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Z nami od: 03-10-2012

Julita, sprawdz sobie sklad czy jest jakas sacharoza, czy dekstroza. My mielismy lactic bodajze z polecenia dr. Jeszcze moj maz mieszkal w Polsce i podobno p farmaceuta powiedziala, ze wycofuja je z obiegu. Ja ostatnio uzywam OptiBac probiotics, bo wczesniej uzywalam cos b drogiego, nie pamietam teraz nazwy.

Na 2 latka, synio zostal skierowany na grupy z Child development (z polecenia pediatry). Musze przyznac, ze nam duzo pomogly. Na poczatku plakal, byl b wrazliwy, potem stopniowo bylo coraz lepiej. Byla zabawa przy stoliku, banki, malowanie, spiewanie, a potem zabawa wolna. W miedzyczasie chodzilismy do biblioteki na muzyke. Zreszta chodzimy do tej pory. Obecnie jest chyba najbardziej rozkreconym tam dzieckiem, swietnie pokazuje do muzyki itd. Rowniez nam logopeda b duzo pomogla, w sensie, ze widziala 'potencjal' w synku i skierowala nas na program logopedyczny w ramach przedszkola. Miejsce bylo tylko dla czworki dzieci. Po prostu mielismy szczescie :). No i tzw terapia mamina, podworkowa. Ciagam go do dzieci, staram sie robic wycieczki z innymi. My nie potrzebowalismy psychologa do domu, gdyz z nami synek mial zawsze dobry kontakt. Wzielam go rowniez na sensoryczna terapie, ale po 'drogim' raporcie nie jezdzilam juz na zajecia, czysto ze wzgledow finansowych. (my nic nie dostajemy od panstwa). Sama poczytalam raport, znalazlam fajna kssiazke jakie cwiczenia moznaby wykonywac dla mojego dziecka, i tak ciagle przez zabawe sie rozwijamy. Jedyny problem jest taki, ze nie ma rodzenstwa, wiec ja tez na glowie nie stane, zeby poprawic jego kontakty spoleczne z rowiesnikami. Jest o niebo lepiej w tej kwestii, ale to jeszcze nie to, powiedzmy nie jest pierwszy do zabawy z nimi, woli sie pobawic sam, lub z nami.

Jolka, podpisuje sie pod tym co napisalas, czuje to samo ...

Do góry stronyOffline

inka75

Post #8 Ocena: 0

2013-07-10 13:57:21 (12 lat temu)

inka75

Kobieta

Z nami od: 13-04-2012

Julita30 jestes z colne , lancashire?

Do góry stronyOffline

julita30

Post #9 Ocena: 0

2013-07-10 16:19:45 (12 lat temu)

julita30

Kobieta

Inka75 tak jestem z Colne Lancashire
Widzę,że Ty jesteś też z tego z tego okręgu a dokładnie z jakiej miejscowości, jeżeli mogę zapytać?

Do góry stronyOffline

inka75

Post #10 Ocena: 0

2013-07-10 18:02:30 (12 lat temu)

inka75

Kobieta

Z nami od: 13-04-2012

[ Ostatnio edytowany przez: inka75 10-07-2013 18:52 ]

Do góry stronyOffline

Strona 378 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 377 | 378 | 379 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,