MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 367.2 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 366.2 | 367.2 | 368.2 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 367.2 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

passionfruit

Post #1 Ocena: 0

2013-06-24 12:25:59 (12 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Z nami od: 03-10-2012

Acha, a co do Polski, to jak przyslowie stare mowi ' wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma'. Rok temu, maz pracowal w Polsce i grubo sie zastanawialam nad powrotem, ale chyba bardziej mi sie podoba system edukacyjny tutaj, ozywiscie dla mojego szkraba. Po drugie, nasza dieta jest dosc kosztowna, i jakos, gdy przeliczalam w Polsce nie byloby nas stac na duzo. Ale, oczywiscie wybor nalezy do nas.. To co mi sie podoba w Polsce, to wczesna interwencja wspomagania, duzo terapii, owszem prywatnie, ale srednio zamozny obywatel moze sobie pozwolic na nia, tak mi sie przynajmniej wydaje, nie tak jak tutaj. Ale jesli dziecko jest starsze, to bardziej trzeba brac pod uwage szkole, a terapie mozna stosowac w domu, na odleglosc, tak jak wlasnie Jolka napisala wyzej :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

inka75

Post #2 Ocena: 0

2013-06-24 12:57:01 (12 lat temu)

inka75

Kobieta

Z nami od: 13-04-2012

Juliaolivia http://www.ppsnotts.org.uk/ http://www.autism.org.uk/working-with/autism-strategy/developing-services-and-support/examples-of-developing-services-and-support/nottinghamshire-asperger-syndrome-team.aspx http://www.norsaca.org.uk/ http://m.nottinghamcity.gov.uk/index.aspx?articleid=1120 Jak najszybciej skontaktuj się z tymi placówkami myślę że znajdziesz tam ludzi którzy ci pomogą pierwszy link jest do serwisu parentpartnership w twoim miescie

Do góry stronyOffline

juliaolivia

Post #3 Ocena: 0

2013-06-24 13:00:34 (12 lat temu)

juliaolivia

Kobieta

Z nami od: 20-06-2013

Dziekuje wam za wspaniale slowa i za pomoc. Bardzo to duzo dla mnie znaczy. ciesze sie ze trafilam na takie forum. Milo poczuc ze w koncu kogos zinteresowal moj problem. Pozdrawiam Serdecznie.

Do góry stronyOffline

Numer Skype

inka75

Post #4 Ocena: 0

2013-06-24 13:16:41 (12 lat temu)

inka75

Kobieta

Trzymam kciuki i życzę dużo szczęścia 😘😘

Do góry stronyOffline

inka75

Post #5 Ocena: 0

2013-06-24 13:20:46 (12 lat temu)

inka75

Kobieta

My zdecydowaliśmy się posłać syna po wakacjach prywatnie na speech teraphy mam nadzieję że przyniesie to korzyści i mowa będzie bardziej wyraźna i będzie jej więcej 

Do góry stronyOffline

juliaolivia

Post #6 Ocena: 0

2013-06-24 13:41:17 (12 lat temu)

juliaolivia

Kobieta

Z nami od: 20-06-2013

Julia chodzila do speech teraphy, ale te wizyty byly dla mnie smieszne po pierwsze spodkania co 6 mieciecy lub raz w roku a po drugie w takich miejscach gdzie ja nie moglam dojechc z corka maz zazwyczaj bral wolne na spodkianie. wydaje mi sie ze takie spodkanie powinny odbywac sie w szkole. dodajac jeszcze ze spodkanie odbywa sie zawsze z inna pania a moja corka jest nie ufna do nowych twarzy. obecie juz nie pamietamy kiedy miala ostatnie spodkanie. wlasnie powysylalam e-maile na podane linki przez was moze cos w koncu sie ruszy. Pozdrawiam Serdecznie

Do góry stronyOffline

Numer Skype

kik1976

Post #7 Ocena: 0

2013-06-24 13:47:41 (12 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

sprawdz, gdzie u was mieszcza sie ci logopedzi i wybierz sie do nich. czasem lepiej samemu zalatwiac niz czekac na szkole. ja mam logopede w szkole. przychodzi raz w tyg. zajecia odbywaja sie , tyle ile czasu dziecko wytrzyma. mlody mial 3 lata, a mniejszy ma juz 2i pol i chyba jeszcze pociagnie, bo cos kiepsko idzie.

ja dzisiaj zaczelam proces zmiany szkoly. najpierw list do LA , czemu chcem zmienic, i podac nazwy szkol, a oni beda sie z nimi kontaktowac i sprawdza czy spelniaja warunki. maja na to 3 tyg. potem skontakyuja sie ze mna. w miedzyu czasie mam formularz dla mneijszego. tylko nie moge jeszcze teraz wypelnic, bo nie wiem na ktora szkole wypadnie.

[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 24-06-2013 13:49 ]

Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

inka75

Post #8 Ocena: 0

2013-06-24 13:54:28 (12 lat temu)

inka75

Kobieta

U nas dokładnie taki sam scenariusz z czego spotkania mialy byc o 11 zaczynały się 10 min później , po czym 20 min i koniec polegało to bardziej na zabawie niż na terapii ehhh szkoda gadać to niszczyło mu cały dzień bo nie zdążyliśmy tam wejść a już musieliśmy wychodzić w przedszkolu przychodziła pani co pół roku która przez dwa lata mówila jedno i to samo teraz już dwa miesiące czekamy na spotkanie w ośrodku dla dzieci z special needs rok wczesniej miałam telefon z tego ośrodka z wiadomością że syn zostaje odłączony z pomocy bo idzie do szkoły poczym w szkole okazało się że musi być pod opieką specjalisty , nauczyciel w szkole chcąc ponownie umówić Alana na spotkanie przekazał nam ze nie moze tego zrobic bo nie chodzilismy na wczesniejsze spotkania i usuneli syna z listy pacjentów co bylo dla nas kompletnym szokiem żeby dostać znowu tam miejsce Ali musiał przejść znowu wywiad u gb i teraz tylko czekamy

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #9 Ocena: 0

2013-06-24 16:01:18 (12 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

mojego tez wykreslili od pediatry i nawet nie poinformowali, ale po krotkiej interwencji znowu bylo spotkanie. teraz znowu chyba nas olali i trzeba sie im przypomniec. niestety jak sam nie nie upomnisz, to ciezko od nich cos wyciagnac...chocby tego logopede.

w przypadku malego, sama zaczepilam logopedke, gdy przyszla na co pol roczny sprawdzian. szkola sie ociagala z pol roku, a gdy logopeda poszla do klasy sprawdzic, czekal niecaly m-c.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

sonia25

Post #10 Ocena: 0

2013-06-25 10:17:28 (12 lat temu)

sonia25

Kobieta

Z nami od: 01-10-2009

Kik ja jestem z coventry. moj syn to wode uwielbia,moglby spac w wannie:-)
Juliaolivia przerazajace jest przez co twoja corka musiala przejsc,ale powiem Ci,ze dobrze,ze trafilas na to forum.tutaj dziewczyny naprawe duzo wiedza i chetnie pomagaja.
Ja sama powiem szczerze nie dalabym rady chyba be tego forum...
Mam nadzieje,ze wywalczysz odpowiednia pomoc dla swojej coreczki, powodzenia!

Do góry stronyOffline

Strona 367.2 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 366.2 | 367.2 | 368.2 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,