Str 360.2 z 623 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2013-06-09 13:53:47 (12 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kik1976 | Post #2 Ocena: 0 2013-06-09 18:11:54 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
to u mnei tez tak bylo. wyslali jakas kobite na szkolenie , 6 spotkan. smiechu warte. u mnei tez probuje w skzole mowic, ale one wiedza swoje i wyglada to , jak grochem o sciane. ja swoje, oni swoje, a mlody wscieklizny dostaje. tylko , ze on w szkole sie nei odezwie i bedzie robil wszystko co mu mowia, bo twierdzi, z emu kaza i nei ma jak uciec. nie nawidzi tej szkoly. jak mowie, ze z nimi porozmawiam, to placze, ze oni nie sluchaja i nic nie zmienia, bo taka prawda, ale sam nic sie nei odezwie.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
kasia070283 | Post #3 Ocena: 0 2013-06-09 20:44:48 (12 lat temu) |
Z nami od: 29-07-2009 Skąd: luton |
mamadawcia
ja tez mieszkam w luton, mój maly skonczyl Rothesay Nursery. Teraz chodzi do Lady Zia School, do klasy dla dzieci za zaburzeniami autystycznymi. Moze masz jakies pytania. Jesli masz ochote zadzwon: 07927189965 jesli nie odbieram,znaczy,ze jestem w pracy. Na pewno oddzwonie. [ Ostatnio edytowany przez: kasia070283 09-06-2013 20:45 ] |
kik1976 | Post #4 Ocena: 0 2013-06-12 18:29:12 (12 lat temu) |
mamy znowu nowy problem.
od poniedzialku do szkoly doszlo 2 polskich chlopcow nie mowiacych po angielsku. mlody mowi dobrze w dwoch jezykach i w szkole poproszono go aby tlumaczyl. pierwszego dnia szedl poekcytowany, ze cos nowego, ale wyszedl z ponura mina. szkola jest mala i jest po jednej klasie na rok. jeden z chlopcow jest w klasie mlodego i ze nic nie rozumie podpytuje mlodego co pani powiedziala. i tu zaczynaja sie schody. mlody nei cierpi zadawania pytan i jak ktos sie powtarza. narazie w szkole siedzi cicho, ale mowi, ze odpowiada koledze, ze pani nic nei mowi ![]() do tego te nieszczesne assebmly i w piatek plywanie. mlody ma problem z koordynacja i narzeka, ze inni plyn, a on stoi w miejscu i nie chce tam isc. no , al e specjalisci twierdza, ze wszystko ok. dzisiaj dosatlam znowu list z councilu, ze nie moga go wpisac na liste disablity, zeby mial tam jakies znizki, bo lekarz powiedzial, ze nie sie nei kwalifukuje. znowu musze uderzyc do pediatry i ich przycisnac, bo z wiekiem jest coraz gorzej w kontaktach spolecznych, a swiat jest jaki jest. Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
passionfruit | Post #5 Ocena: 0 2013-06-12 23:40:02 (12 lat temu) |
Z nami od: 03-10-2012 Skąd: Londoneria |
kik, a macie statement? Dzis sie dowiedzialam z przedszkola, ze jesli by moj dostal statement, to by dostal te sama pomoc w reception, ktora dostaje w przedszkolu. Nauczycielki twierdza, ze by duzo skorzystal z tego 'speech therapy resource facility'rownie w przyszlym roku, ale musimy dzialac juz teraz, skoro nie dostal konkretnej diagnozy od panelu lekarskiego, bo inaczej zostaniemy bez zadnej pomocy .... A szkoda byloby przerywac tak dobrych podwalin. Tym bardziej, ze synio uwielbia te panie,i chlopcow, i naprawde duzo sie uczy
![]() ![]() |
|
|
kik1976 | Post #6 Ocena: 0 2013-06-13 06:18:14 (12 lat temu) |
passion, moj ma statment juz 2 rok, ale nie ma diagnozy.
to prawda, im wczesniej sie zacznie tym lepiej. Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
passionfruit | Post #7 Ocena: 0 2013-06-13 09:07:09 (12 lat temu) |
i dzieki statement ma wieksza pomoc w szkole?
|
kik1976 | Post #8 Ocena: 0 2013-06-13 09:48:22 (12 lat temu) |
teoretycznie, bo praktycznie, wyglada to tak, ze siedzi 3h i cwiczy angielki, tzn np pisanie mniejszymi literami i tak od roku. dlatego szlak mnie trafia i bede go przenosic. bo zamiast czuc sie lepiej, jest odwrotnie. chwala sie, ze cos tam sie poprawia, ale to jest tylko jego zasluga, a nie szkoly. bo w szkole wlasciwie nie zrobil zadnego postepu. sam sie doksztalca ogladajac NG albo bbc, albo czyta ksiazki tematyczne, np ostatnio czytal o napoleonie
![]() jednak sama nauka, to pikus w porownaniu z zachowaniami spoleczno -socjalnymi. tu jest najwiekszy problem. a oni to ignoruja. [ Ostatnio edytowany przez: kik1976 13-06-2013 09:49 ] Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
passionfruit | Post #9 Ocena: 0 2013-06-13 17:20:45 (12 lat temu) |
Mnie tez czasem denerwuje, bo im sie wydaje, ze nauczyli Julka roznych konceptow po ang. A ja wiem, ze on juz dawno je umial po polsku. No wlasnie, zgadzam sie w 100%, ze sama nauka to pikus, dopiero sztuka jest wygrana w sferze spolecznej-szczeg.z rowiesnikami. Nad tym najbardziej pracujemy .... Ale jakoze synio bardzo lubi chodzic na te dodatkowe zajecia, to byloby dobrze, zeby kontynuowal. Moze taka 'chwila oddechu' mu pomaga w dobrym akomodowaniu sie w przedszkolu.
|
ania2008 | Post #10 Ocena: 0 2013-06-14 17:12:24 (12 lat temu) |
Z nami od: 03-05-2012 Skąd: rotherham |
hej dziewczyny
![]() u nas zalamka, w szkole dzis mi powiedzieli ze w poniedzialek mi pokaza liste szkol specjalnych ,z ktorych bede mogla wybrac gdzie za rok moglby pojsc,i mam do was pytanie,czy musze sie na to zgodzic ,czy to jest moja decyzja.Boje sie ze maly ,w takiej szkole ,moglby sie cofnac ![]() By dostac statement ,co trzeba zrobic? Juz pinad rok czekamy na speech therapy,obiecuja ,i ciagle nic,normalnie zalamka z nimi tu. Na poczatku jak zaczal szkole,panie mi mowily ze to nic ze maly nie mowi,ze nie czyta,pytalam sie tez ,a co bedzie za rok,jak bedzie w 1.ej klasie,ze niby tez nic,bo oni ich tu biora wszytskich indywidualnie.A teraz naraz jakas szybka zmiana zdania,mysle ze panie sa juz zmeczone,hehe ,i chca sie jego pozbyc,ech! Dziewczyny poradzce,co moge zrobic,gdzie sie moge obrocic,prosze! Leon 05/2008(autyzm)
|