MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 357.2 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 356.2 | 357.2 | 358.2 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 357.2 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Nicola_5014

Post #1 Ocena: 0

2013-04-15 19:41:35 (12 lat temu)

Nicola_5014

Kobieta

Z nami od: 31-12-2012

ale cisza na tym forum *NO* ja jutro tez mam dostac diagnoze wiec zobaczymy, jutro tez sie dowiem czy go przyjma do szkoly...oby

Dziewczyny mam pytanie korzystalyscie moze z suplementow w plynie?
te tabletki sa strasznie duze on nie chce ich jesc, podaje mu pokruszone na grzankach pod dzemem ale i tak marudzi, podajcie stronke lub nazwe jak macie...z gory dziekuje

Nareszcie piekna pogoda, spacerki sie zaczely ta brzydka pogoda juz tak przygnebiala.
Wiktor uczy sie jezdzic na hulajnodze i tak sie cieszy jak mu wychodzi, mnie tez to bardzo cieszy :-]

[ Ostatnio edytowany przez: Nicola_5014 15-04-2013 19:45 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kik1976

Post #2 Ocena: 0

2013-04-16 06:29:59 (12 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

moj tez zaczynal od hulajnogi. mial kolo 7 lat. tylko gdy juz sie nauczyl, to dopiero mialam strach w oczach, bo smigal na niej, jakby sam byl na chodniku, a do tego szybko. nigdy nie wiedzialm czy wychamuje, czy nie.

pozatym mam urwanie pepka, pelno roznych spraw. no i nastawiam si e psychicznie na zmiane szkoly, znowu. musze przeprowadzic wywiad,c zy w tych skzolach i ktorych mysle maja warunki dla mlodego.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #3 Ocena: 0

2013-04-16 22:29:19 (12 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Z nami od: 03-10-2012

Witajcie Dziewczyny,

Nicola mozesz napisac cos wiecej jak wygladala twoja diagnoza. Czy tez diagnozowali w grupie pieciu dzieci + 5 specjalistow przez 4 piatki. My sie wreszcie doczekalismy, zaczynamy koncem miesiaca. Prawie dwa lata odkad poszlam pierwszy raz do pani pediatry, ale mysle, ze to dobry czas, bo diagnoza powinna byc miarodajna.

A co do hulajnogi, to moj maly tez troche zaczal, chociaz nie jest strasznie zafascynowany tzn sam rzadko wezmie, ale jak np razem wybieramy sie dalej to ja biore i troche pojezdzi, tylko jeszcze mu ciezko pod gorke. Mysle, ze wieksza frajde mu sprawia rowerek...

Co do suplementow to zakupilam ostatnio z Brain Child -spectrum support vit +min w postaci plynnej, chociaz nie widze zadnych zmian

Piszcie co u was :)

Do góry stronyOffline

Nicola_5014

Post #4 Ocena: 0

2013-04-18 14:26:39 (12 lat temu)

Nicola_5014

Kobieta

Z nami od: 31-12-2012

Hej dziewczyny,

Passionfruit u mnie troche to trwalo, pierwszy raz poszlam z nim do pediatry jak mial 1.5 roku teraz ma ponad 4 lata takze okolo 3 lat.
Ja nie mialam zadnych spotkan, panie odwiedzaly go w przedszkolu tj. sen, educational psychologist itp. i wszystkie opisywaly jego zachowania i wysylaly na panel, w koncu troche makulatury im sie uzbieralo i wystawili nam przedwczoraj diagnoze.

Niby sie zdolowalam ale z drugiej strony to sie ciesze bo moze ktos w koncu zacznie cos robic a nie tylko mowic!!!

Bylam na spotkaniu rodzicow i dzieci ze special needs w fun run i powiem wam ze sie zawiodlam, myslalam ze beda jakies rozmowy z nami a tu nic, dzieci sie bawily na koniec jedno z nich zaatakowalo Wiktora (usiadl na niego i drapal go po twarzy)normalnie szok...on to ma pecha ostatnio bylo to samo i zaplakany poszedl do domu, a te durne matki nawet nie reaguja wola udawac ze nie widzialy :(

pol godziny temu dowiedzialam sie ze Wiktor dostal sie do szkoly ktora tak bardzo chcialam wiec jestem szczesliwa :)

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #5 Ocena: 0

2013-04-18 17:42:36 (12 lat temu)

passionfruit

Kobieta

My tez dostalismy sie do szkoly, do ktorej chcielismy-ta sama co przedszkole:)

Nikola, czy synek bedzie chodzil do szkoly ogolnej, czy np jest wiekszy procent dzieci ze 'special needs'?

Szczerze mowiac, nie jestem przekonana, ze dziecko z diagnoza dostanie o wiele wieksza pomoc. U mojej kolezanki wykluczono wlasnie autyzm, ale dziecko jest dosc opoznione wzgledem rowiesnikow, i maja jej pomoc uzyskac 1-1 pomoc w szkole ....

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #6 Ocena: 0

2013-05-11 21:38:53 (12 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Dziewczyny, ale tu cisza...

Jestesmy po diagnozowaniu. Wykluczaja autyzm, jedyne co jeszcze nie przychodzi nam gladko to zabawa interakcyjna z rowiesnikami- dalej ograniczona (w raporcie z przedszkola). Mowa zostala oceniona w j ang na 3 latka, a w polskim na 3.5. (synio konczy 4 koncem czerwca). Ciesze sie i dalej byle do przodu. Tak sie zastanawiam na ile nam dieta i suplementy pomagaja ???

Buziaki

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #7 Ocena: 0

2013-05-12 12:57:15 (12 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

moj nie zazywa zadnych lekow, ma za to diety, ktore mu pomogly, a przy okazji mi. generalnie od stycznia, to jestesmy wszyscy na diecie *ROFL* nie tyle z powodu syna, co corki, ktora ma dosc restrykcyjna diete. chyba bardziej niz mlody. jednak, jak narazi e same plusy i oby tak dalej.

ja si e diagnozy chyba nie doczekam, przynajmniej w tym moim miescie. dali mi to do zrozumienia owijajac w bawelne.
natomiast przymierzamy sie do zmiany szkoly od wrzesnia. narazie zajmiemy sie zbadaniem terenu:-]to bylaby juz 3 szkola.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #8 Ocena: 0

2013-05-12 18:06:05 (12 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Moj zazywa mineraly, witaminy i tran. Kik szkoda, ze nie mozesz doczekac sie diagnozowania, bo mozna sie duzo dowiedziec na temat wlasnego dziecka, rowniez na tle innych dzieciaczkow.

Do góry stronyOffline

twinsplus1

Post #9 Ocena: 0

2013-05-12 21:00:55 (12 lat temu)

twinsplus1

Kobieta

Z nami od: 31-12-2008

hej dziewczyny dawno mnie tu nie było ;)

jeśli chodzi o diagnozę, to jak trafilismy wkońcu do pediatry z powołania to zajęło jej to niecałe 5 miesięcy aby zdiagnozować Igora ... jak widać wszędzie jest inaczej ...

byliśmy w Polsce w lutym i robilismy badania na alergie oraz testy sensoryczne ...
jeśli chodzi o alergie to Igor nie jest na nic uczulony, ani gluten, ani mleko i jeszcze masa innych rzeczy, jednak pomimo tego spróbowaliśmy za namową dietetyczki odstawić najpierw mleko (mam przez to na myśli wszystkie produkty mleczne) i zastąpiliśmy je mlekiem kokosowym (jest pyszne tak na marginesie :D) i tak 2 miesiące, nie było w ogóle zmian w Igora zachowaniu więc stwierdziliśmy, że nie będziemy próbowali specjalnych diet.
Jeśli chodzi o testy sensoryczne, to Igor tak jak przypuszczaliśmy jest dzieckiem sensorycznym. Mamy specjelną terapię w domu, przeznaczyliśmy na ten cel swoją sypialnie, więc śpimy na dole na rozkładanej kanapie ;) Powiedziano nam, że możemy wyciągnąć Igora z autyzmu w ciągu 1,5 roku do dwóch lat, na tyle aby mógł sam funkcjonować w swoim środowisku.

Powiedziano nam na przykład,żeby wyrzucić wszystkie słomki z domu. Igor uwielbiał pić przez słomkę, nawet zupę potrafił tak jeść ;) Były protesty na początku, ale potem poszło gładko. Słomki powodowały to, że nie wyraźnie mówił. Od 2 miesięcy ich nie używamy i jego wymowa się polepszyła. Dodatkowo dostaje twarde rzeczy do chrupania, jak krucha bułka zamiast miękkiego chleba tostowego, czy jabłko lub marchewka, zamiast banana. Igor lubi wszystkie co miękkie, bo nie wysila się przy gryzieniu, tym samym nie ćwiczy mięśni w jamie ustnej, a co za tym idzie jego wymowa jest niezrozumiała. Teraz widzimy poprawę :) A to dopiero początek Oczywiście to tylko ułamek terapi, na którą składają się przede wszystkim zadania ruchowo-dotykowe.

co do suplementów, my tez dajemy tran i multiwitaminę, a wcześniej dostawał colostrum ...

Do góry stronyOffline

aptasz

Post #10 Ocena: 0

2013-05-21 13:45:56 (12 lat temu)

aptasz

Kobieta

Z nami od: 21-05-2013

Witam. Moj syn ma 6 lat, ma lekki autyzm i zaburzenia sensoryczne. Czy jest moze ktos na forum kto korzysta z terapii sensorycznej w Londynie? Szukam kogos od dluzszego czasu ale bez skutku :(

Do góry stronyOffline

Strona 357.2 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 356.2 | 357.2 | 358.2 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,