MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 357 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 356 | 357 | 358 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 357 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

sonia25

Post #1 Ocena: 0

2013-03-26 22:22:37 (12 lat temu)

sonia25

Kobieta

Z nami od: 01-10-2009

O kurcze,a ja myślałam,ze to szybko,bo nam mówili,ze nawet rok to może potrwać.
To u ciebie to bardzo szybko postawili diagnozę,
niby jeden kraj a jaka różnica...
Ciekawa jestem czy tez taki list z diagnoza i wskazówkami dostane,bo zapomniałam zapytać.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

mama-f

Post #2 Ocena: 0

2013-04-01 15:56:05 (12 lat temu)

mama-f

Kobieta

Z nami od: 06-03-2013

no ja Ci mowię ja od razu dostałam, nie wiem tylko co z ta szkołą bo duzo ludzi mi mówi ze po moim synku nic nie widac, ja widziałam tamte dzieci w tych szkołach to jak roslinki :(
It's good to be nice but it's better to be naughty!

Do góry stronyOffline

Nicola_5014

Post #3 Ocena: 0

2013-04-15 19:41:35 (12 lat temu)

Nicola_5014

Kobieta

Z nami od: 31-12-2012

ale cisza na tym forum *NO* ja jutro tez mam dostac diagnoze wiec zobaczymy, jutro tez sie dowiem czy go przyjma do szkoly...oby

Dziewczyny mam pytanie korzystalyscie moze z suplementow w plynie?
te tabletki sa strasznie duze on nie chce ich jesc, podaje mu pokruszone na grzankach pod dzemem ale i tak marudzi, podajcie stronke lub nazwe jak macie...z gory dziekuje

Nareszcie piekna pogoda, spacerki sie zaczely ta brzydka pogoda juz tak przygnebiala.
Wiktor uczy sie jezdzic na hulajnodze i tak sie cieszy jak mu wychodzi, mnie tez to bardzo cieszy :-]

[ Ostatnio edytowany przez: Nicola_5014 15-04-2013 19:45 ]

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #4 Ocena: 0

2013-04-16 06:29:59 (12 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

moj tez zaczynal od hulajnogi. mial kolo 7 lat. tylko gdy juz sie nauczyl, to dopiero mialam strach w oczach, bo smigal na niej, jakby sam byl na chodniku, a do tego szybko. nigdy nie wiedzialm czy wychamuje, czy nie.

pozatym mam urwanie pepka, pelno roznych spraw. no i nastawiam si e psychicznie na zmiane szkoly, znowu. musze przeprowadzic wywiad,c zy w tych skzolach i ktorych mysle maja warunki dla mlodego.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #5 Ocena: 0

2013-04-16 22:29:19 (12 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Z nami od: 03-10-2012

Witajcie Dziewczyny,

Nicola mozesz napisac cos wiecej jak wygladala twoja diagnoza. Czy tez diagnozowali w grupie pieciu dzieci + 5 specjalistow przez 4 piatki. My sie wreszcie doczekalismy, zaczynamy koncem miesiaca. Prawie dwa lata odkad poszlam pierwszy raz do pani pediatry, ale mysle, ze to dobry czas, bo diagnoza powinna byc miarodajna.

A co do hulajnogi, to moj maly tez troche zaczal, chociaz nie jest strasznie zafascynowany tzn sam rzadko wezmie, ale jak np razem wybieramy sie dalej to ja biore i troche pojezdzi, tylko jeszcze mu ciezko pod gorke. Mysle, ze wieksza frajde mu sprawia rowerek...

Co do suplementow to zakupilam ostatnio z Brain Child -spectrum support vit +min w postaci plynnej, chociaz nie widze zadnych zmian

Piszcie co u was :)

Do góry stronyOffline

Nicola_5014

Post #6 Ocena: 0

2013-04-18 14:26:39 (12 lat temu)

Nicola_5014

Kobieta

Z nami od: 31-12-2012

Hej dziewczyny,

Passionfruit u mnie troche to trwalo, pierwszy raz poszlam z nim do pediatry jak mial 1.5 roku teraz ma ponad 4 lata takze okolo 3 lat.
Ja nie mialam zadnych spotkan, panie odwiedzaly go w przedszkolu tj. sen, educational psychologist itp. i wszystkie opisywaly jego zachowania i wysylaly na panel, w koncu troche makulatury im sie uzbieralo i wystawili nam przedwczoraj diagnoze.

Niby sie zdolowalam ale z drugiej strony to sie ciesze bo moze ktos w koncu zacznie cos robic a nie tylko mowic!!!

Bylam na spotkaniu rodzicow i dzieci ze special needs w fun run i powiem wam ze sie zawiodlam, myslalam ze beda jakies rozmowy z nami a tu nic, dzieci sie bawily na koniec jedno z nich zaatakowalo Wiktora (usiadl na niego i drapal go po twarzy)normalnie szok...on to ma pecha ostatnio bylo to samo i zaplakany poszedl do domu, a te durne matki nawet nie reaguja wola udawac ze nie widzialy :(

pol godziny temu dowiedzialam sie ze Wiktor dostal sie do szkoly ktora tak bardzo chcialam wiec jestem szczesliwa :)

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #7 Ocena: 0

2013-04-18 17:42:36 (12 lat temu)

passionfruit

Kobieta

My tez dostalismy sie do szkoly, do ktorej chcielismy-ta sama co przedszkole:)

Nikola, czy synek bedzie chodzil do szkoly ogolnej, czy np jest wiekszy procent dzieci ze 'special needs'?

Szczerze mowiac, nie jestem przekonana, ze dziecko z diagnoza dostanie o wiele wieksza pomoc. U mojej kolezanki wykluczono wlasnie autyzm, ale dziecko jest dosc opoznione wzgledem rowiesnikow, i maja jej pomoc uzyskac 1-1 pomoc w szkole ....

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #8 Ocena: 0

2013-05-11 21:38:53 (12 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Dziewczyny, ale tu cisza...

Jestesmy po diagnozowaniu. Wykluczaja autyzm, jedyne co jeszcze nie przychodzi nam gladko to zabawa interakcyjna z rowiesnikami- dalej ograniczona (w raporcie z przedszkola). Mowa zostala oceniona w j ang na 3 latka, a w polskim na 3.5. (synio konczy 4 koncem czerwca). Ciesze sie i dalej byle do przodu. Tak sie zastanawiam na ile nam dieta i suplementy pomagaja ???

Buziaki

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #9 Ocena: 0

2013-05-12 12:57:15 (12 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

moj nie zazywa zadnych lekow, ma za to diety, ktore mu pomogly, a przy okazji mi. generalnie od stycznia, to jestesmy wszyscy na diecie *ROFL* nie tyle z powodu syna, co corki, ktora ma dosc restrykcyjna diete. chyba bardziej niz mlody. jednak, jak narazi e same plusy i oby tak dalej.

ja si e diagnozy chyba nie doczekam, przynajmniej w tym moim miescie. dali mi to do zrozumienia owijajac w bawelne.
natomiast przymierzamy sie do zmiany szkoly od wrzesnia. narazie zajmiemy sie zbadaniem terenu:-]to bylaby juz 3 szkola.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #10 Ocena: 0

2013-05-12 18:06:05 (12 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Moj zazywa mineraly, witaminy i tran. Kik szkoda, ze nie mozesz doczekac sie diagnozowania, bo mozna sie duzo dowiedziec na temat wlasnego dziecka, rowniez na tle innych dzieciaczkow.

Do góry stronyOffline

Strona 357 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 356 | 357 | 358 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,