MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 352.2 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 351.2 | 352.2 | 353.2 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 352.2 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mama-f

Post #1 Ocena: 0

2013-03-08 15:36:39 (12 lat temu)

mama-f

Kobieta

Z nami od: 06-03-2013

mam jeszcze troche czasu, sama nie wiem, też tak siedzę i myślę całymi dniami. wszyscy mi mówili że załapie jak będzie się bawił w pre-school, minęło sześć miesięcy i nie mówi. no chyba masz rację.. tylko nie mówi więc sama mowa nie powinna wywierac chyba za duzej presji na nim... nie chce zeby czuł sie wyobcowany za bardzo.. nie chce zeby dzieci sie z niego smiały..
It's good to be nice but it's better to be naughty!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

marszus

Post #2 Ocena: 0

2013-03-08 16:40:05 (12 lat temu)

marszus

Kobieta

Z nami od: 16-06-2008

jak maly byl wreception i inne dzieci cos do niego zagadywaly a on nie reagowal to po prostu po jakims czasie odchodzily-nikt sie nie smial ani nie dokuczal-takie dzieci sa jeszcze na tyle male ze nie dokuczaja ani sie nie nasmiewaja. A twoj synek jak bedzie spedzal w grupie 6 godz dziennie codziennie i bedzie sie z nimi bawil pod okiem nauczycielek to moze go to otworzy-kto wie?!

Do góry stronyOffline

ania2008

Post #3 Ocena: 0

2013-03-08 17:04:03 (12 lat temu)

ania2008

Kobieta

Z nami od: 03-05-2012

tak ,napewno,moj kopiuja dzieci ,nauczyl sie wstydzic od nich,czego nie robil,moze i to zasluga kulek i probio ktore ostatnio mu nadsadzilam ale mysle ze szkola mu tez duzo daje,poprostu jest z dziecmi i ma kogo nasladowac,tam gdzie moj chodzi to sa 2 klasy polaczone tj.razem,w jednej jest 30 osob i w drugiej tez,kazda klasa ma 5 nauczycielek.Jego naucz.malego uczy mowic metoda PECS ,ktora zaczelam ja sama w domu tez,z obrazkami.
Leon 05/2008(autyzm)

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #4 Ocena: 0

2013-03-08 20:49:48 (12 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Z nami od: 03-10-2012

Mi tez sie wydaje, ze przedszkole bardzo dobrze wplywa na mojego synka. Opowiada mi co robil, z kim sie bawil itd. Jeden chlopczyk ciagle mowi do niego hello i bye julien. W takim wieku dzieci nie rozumieja brakow, i wydaje mi sie lubia Julka:)

Moj tez niestety jeden z najmlodszych dzieciakow-koniec czerwca.

Co jeszcze ciekawe to to, ze od momentu, gdy kolezanka zaczela nas wozic do i z przedszkola, julek sie bardziej 'otworzyl'. Fajnie czasem wymienia pare slow, smieja sie, dogaduja sobie, jedza z jednej 'miski' itd. Juelk czesto kopiuje ja, a ona jego. No mozna sie usmiac, naprawde! To chyba najlepsza terapia uspoleczniania, he, he!I darmowa!!!

Wiadome, ze mamy braki, np wiekszosc dzieci stoi przed przedszkolem cicho, a on musi biegac. Dzis padalo, a on musi chlapac, nie stanie grzecznie obok mnie. Wogole stal sie jakis taki 'hyper' ostatnio. Faktem jest, ze od miesiaca nie bierze zadnych suplementow, ale czy to mam z tym wiazac sama juz nie wiem...

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #5 Ocena: 0

2013-03-08 20:52:54 (12 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Ania, a twoj synek chodzi do tej samej szkoly co do przedszkola, czy zmienialas? I ma 1-1 asystenta lub jakas indywidualna pomoc?

P.S. Moze znajde chwile, Ania ( lub inne mamy) wyslij mi twoj mail, to ci przesle skany tych materialow logopedycznych?

Ania, jeszcze jedno czy mleko kozie, ktore podajesz jest w butelkach BP free?

Do góry stronyOffline

sonia25

Post #6 Ocena: 0

2013-03-08 21:30:59 (12 lat temu)

sonia25

Kobieta

Z nami od: 01-10-2009

passionfruit
To jak byś miała chwilkę,to wyślij mi tez te skany materiałów logopedycznych,bardzo proszę.
Adres email wyślę na pw.

Do góry stronyOffline

ania2008

Post #7 Ocena: 0

2013-03-09 08:30:56 (12 lat temu)

ania2008

Kobieta

Z nami od: 03-05-2012

Iza tj.moj email leonko1@centrum.sk z gory dziekuje:)
Moj nie ma asystenta ,ponoc mu nie przysluguje,wogole dziwne tj,a teraz on chodzi po pl chyba sie powie zerowka-pre-school.,na drugi rok idzie do 1 klasy,nie zmieniam mu szkoly,nie dalabym rady ,w tym samym czasie dwoch wybrac z roznych miejsc,tu szkoly sa dosc daleko od siebie.Ja kozie mleko narazie malemu nie podaje,ale kupuje jeszcze ciagle dla siebie kupuje takie w kartonie w lodowkach sa w tesco lub w asda,ja malemu ciagle podaje to wielblada mleko.Iza wogole nie podajesz zadnych supli?Ja nie podawalam tak miesiac i uwierz i ze malego stan znacznie sie pogorszyl a zwlaszcza zachowanie,mniej sie skupial,umilkl,wogole odbiegal ciagle gdzies myslami,teraz podaje soil based organisms z body biotics tj.prbiotics,i te kulki podaje od homeo,i takie podstatwowe suple,bo chce zobaczyc na to soil... reakcje ,zeby nie mieszac tak wszytskiego razem to duzo supli odstawilam na jakis czas.
Leon 05/2008(autyzm)

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #8 Ocena: 0

2013-03-09 15:08:47 (12 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Ania, tak, niestety nie mam funduszy (sorki ze o tym pisze tutaj ciagle), ale od rzadu w obecnej chwili dostaje tylko 80 f Child benefit, a maz wraca do nas dzieki Bogu za 2 tyg po roku czasu!!!
Ania co to jest to soil... to probiotics czy z wit i minaralami- daj linka. Szukam jakiejs multiwitaminy, zeby miala w miare wszystkie wit i mineraly, oprocz miedzi i bez zadnego cukru, nawet malt czy maple ..., ale nic nie moge znalezc. A te co kupowalam z Douglas wszystko osobno za drogie obecnie. Tak wydaje mi sie, ze bez tych suplementow maly bardzo 'hyper', choc dzis w bibliotece na muzyce byl super, sluchal i nasladowal, tanczyl w kolku :) Ania, chodzilo mi o mleko wielblada (nie kozie) sorki, czy butelki plastilkowe sa bez BPA?

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #9 Ocena: 0

2013-03-09 15:13:39 (12 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Ania, w boots znalazlam za 15funtow Bio-kult Candea. Zaczelam to podawac po leczeniu wtedy candidy. Co sadzisz o tym? To podaje obecnie malemu +zelazo i wit D. Jeszcze mam resztke Eye Q i flaxseed do posilkow. Najgorsze, ze w wynikach nam wyszedl brak wit B i to chyba u nas kluczowa sprawa...

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #10 Ocena: 0

2013-03-09 15:20:25 (12 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Juz z desperacji zastanawiam sie czy nie zlozyc wniosku o DLA juz teraz, ale nie mam zadnych zlych raportow. Ciagle pisa, mama Juliana uwaza, ze dziecko ma autyzm. Niektore rzeczy wskazuja na spektrum, ale rownie moze byc to nie autyzm. Ze szkoly w jednym z raportow, w weaknesses mam napisane, ze czasem julian ma trudnosci z utrzymaniem kontaktu wzrokowego na dluzej (to byl raport z poczatku przedszkola, teraz dostane nastepny, ale podobno SEN nauczyciel jest usatysfakcjonowana!!!)Myslicie, ze z takimi raportami warto ubiegac sie o to dofinansowanie?

Do góry stronyOffline

Strona 352.2 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 351.2 | 352.2 | 353.2 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,