Str 348.2 z 623 |
|
---|---|
Nicola_5014 | Post #1 Ocena: 0 2013-02-26 16:00:06 (12 lat temu) |
Z nami od: 31-12-2012 Skąd: Doncaster |
Iza na stronie ktora wkleilam jest cena 28.80, ja myslalam ze to bedzie drozsze, ale nie wiem w sumie na ile to wystarczy.
ania znalazlam edta z source naturals ale znalazlam tylko w tabletkach ty uzywasz tabletek?? rozpuszczasz czy uzywasz w plynie? ja od mojej logopedki angielskiej dostalam tylko rade ze jak mowie do Wiktora to najpierw mowie jego imie odczekac az zareaguje i dopiero reszta zdania, najlepiej najkrocej i najprosciej. Ja tez nie mam pomyslow na cwiczenia, on lubi spiewac wiec spiewam ile sie da wybieram piosenki phonic, czyli z ruchami lub abc ale tak to go za wiele nie naucze... |
ania2008 | Post #2 Ocena: 0 2013-02-26 20:44:03 (12 lat temu) |
Z nami od: 03-05-2012 Skąd: rotherham |
Nicole ja kupuje wszytsko w kapsulkach,bo plyny sa drogie,i tak wysypuje kapsulki do kileiszka i mieszam z woda,maly pije wsio,nie mam z tym problemu.I wlasnie to edta z source naturals jest wielkie i starczy naprawde na dlugo,i tam nawet jest napisane jak sie ma podawac taki protokol dla edta jest.Wazne jest zebys miala zakupione mineraly,bo edta wszytsko wyplukuje,trzeba koniecznie podawac podczas chelatacji,wapn,zelazo,cynk i inne,najlepiej jakis mix mineralow wtedy taniej, wychodzi.
taki mam http://www.yourhealthbasket.co.uk/index.php?l ![]() Leon 05/2008(autyzm)
|
passionfruit | Post #3 Ocena: 0 2013-02-26 22:09:13 (12 lat temu) |
Z nami od: 03-10-2012 Skąd: Londoneria |
dziewczyny wychelatujecie na wlasna reke?
Ania, w wolnej chwili podrzuce ci notatki od logopedy. |
Nicola_5014 | Post #4 Ocena: 0 2013-02-27 10:21:11 (12 lat temu) |
Z nami od: 31-12-2012 Skąd: Doncaster |
dzieki ania
![]() Iza ja jeszce nie chelatowalam wszesniej dlatego tyle pytam a chelatuje na wlasna reke, najpierw zrobilam badania i teraz chce zaczac. Nie bede czekac az lekarze na to wpadna ale informuje o wszystkim na spotkaniach cala reszte, tak samo mowilam ze bede robic te badania na metale ciezkie. A ty juz chelatowalas? |
ania2008 | Post #5 Ocena: 0 2013-02-27 11:16:49 (12 lat temu) |
ja chelatowalam,narazie przerwalam,bo moim zdaniem najlepiej jest najpierw podleczyc jelita,i SO.Ale o nie dlugo tez zaczne z edta znowu chelatowac.lekarzom tu nic nie mowcie ze chelatujecie.!
Leon 05/2008(autyzm)
|
|
|
kik1976 | Post #6 Ocena: 0 2013-02-27 16:02:47 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
dokladnie, lepiej ich nie uswiadamiac tu za duzo, bo oni to uwazaja prawie za herezje.
![]() np zrobilam badania na peptydy, to wogole wiekszosc nawet nei w iedzial co to jest, a psycholozki niby konsultowaly sie z pediatra, to stweirdzili, ze to nie jest sprawdzone, czy udowodnione i oni wogole tego nie uznaja. no i wlasni e pytaly mnie, czy pediatra wie, ze mlody nei pije mleka. czasem mam wrazenie, a wlasciwie caly czas, ze sadza, iz przyszl a ciemna masa i bede wierzyc we wszystko co mi wciana, albo wogole nic nei informuja, bo wtedy mneij roboty maj, a tak jak ktos zadaje za duzo pytan, albo zawraca im gitare, to zaczynaja szukac dziury w calym. Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
ania2008 | Post #7 Ocena: 0 2013-02-27 16:17:32 (12 lat temu) |
wlasnie i dlatego ja do gp ide raz za rok,hehe,poprostu ich unikam,na appointmenty chodze do dietetyka,zeby widzieli ze chodze ,i tam maja wpisy ze maly ma alergie,szkola ma tez ,bo nawet obiady mu gotowali,ale zrezygnowalismy,bo mial znow gazy po tych ich obiadach,niby gotowali specjalnie dla niego,ale cos tam nie gralo.Nas to wogole przyjala jakis powalony pediatra,nic nie rozumial,naobiecywal ze nas wysle do psychologa i innych ze mamy czekac a tu d...hehe
Leon 05/2008(autyzm)
|
passionfruit | Post #8 Ocena: 0 2013-02-27 16:33:43 (12 lat temu) |
Z nami od: 03-10-2012 Skąd: Londoneria |
ja tez tu nic w szczegolach nie mowie gp, bo oni nie uznaja.
Nie jeszcze nie chelatowalam. Moja lekarka z Polski miala to robic jako kolejny krok po wyleczeniu kandidy, ale na razie u nas leczenie wstrzymane... |
mama-f | Post #9 Ocena: 0 2013-03-06 15:46:32 (12 lat temu) |
Z nami od: 06-03-2013 Skąd: andover |
Witam wszystkich, mój śliczny synek w maju kończy cztery latka, nasza przygoda z lekarzami zaczęła się w momencie rozpoczęcia pre-school. mój synek nic praktycznie nie mówił, słabo reagował kiedy ktoś "obcy" wołał jego imię, zostaliśmy poproszeni o badania słuchu. badanie to wykazało że w 100% słuch jest zdrowy, zaczęto ciągać nas po innych lekarzach co ostatecznie po pół roku sprowadziło nas do wizyty z pediatrą, po godzinnym wywiadzie ze mną i zabawą z moim synkiem stwierdzono że może on mieć autyzm i konieczne jest przeprowadzenie diagnozy. zapierałam się rękami i nogami że moje dziecko jest zdrowe, gdyż w wieku dwóch lat pojechaliśmy do polski na bilans dwólatka. pediatra w polsce powiedziała że chłopczyk jest zdrowy, że nie mozemy się martwić że nie mówi bo jest "chłopcem a chłopcy zaczynają późńiej" że jest "zdezorientowany bo słyszy dwa języki" poszliśmy też do specjalisty od autyzmu który stwierdził że "nie mamy co szukać w dziecku choroby dziecko jest zdrowe tylko ma opóźnioną mowę co prędzej czy później nadgoni". po słowach angielskiej pediatry zabukowałam pierwszy lepszy lot do polski i umówiłam się z najlepszymi specjalistami z większych miast. po przylocie do polski potwierdzono autyzm i zalecono badania neurologiczne, na które czeka się troche dłużej. tak czy inaczej ze względów takich że pracuje i że otrzymalismy list z zaproszeniem na diagnoze wróciłam do anglii w zeszłym tyg. w ostatni poniedziałek widzielismy sie z dwójką lekarzy, potwierdzili wszystko to co zostało mi powiedziane w polsce z tym ze dodali że mój synek jest osobą która bardzo nas kocha bo potrafi wyrażać uczucia nie tak jak sporo innych dzieci autystycznych. więc mam postawioną diagnozę, w związku z tym że mój malec ma rozpocząć szkołę we wrześniu, kobieta ta powiedziała że pomoże mi z doborem odpowiedniej szkoły dla niego gdyż on nie może pójść do szkoły którą ja mu wybrałam, musi iść do specjalej. powiedzieli że wyjsla mi swoje raporty i jakieś dla.. i że bedziemy miec jeszcze raz spotkanie w szpitalu z psychiatrą( mielismy juz dwa wczesniej z nia spotkania). nie powiedziala mi ile na to mamy czekac a ja z tych calych nerwów nie pytałam... głupia
![]() It's good to be nice but it's better to be naughty!
|
kik1976 | Post #10 Ocena: 0 2013-03-06 17:09:36 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
hmm, mozesz korzystac z obu. tak jak my. tu prowadza powiedzmy glowna terapie itp, a my na wlasn a reke robimy reszte, nei koniecznie ich tu uswiadamiajac o wszystkim. bo przypuszczam, ze w polsce i tak wszystko prywatnie bys zalatwiala. wiec chyba nie ma sensu ciagac go w te i spowrotem.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|