MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rodzina z dzieckiem autystycznym

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 340.2 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 339.2 | 340.2 | 341.2 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

Str 340.2 z 623

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

doritos

Post #1 Ocena: 0

2013-02-06 19:59:05 (12 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Iza, Ty wiesz tyle na ten temat, ze to ja sie Ciebie powinnam pytac od czego zaczac:)

Juz bylismy na diecie ale sie wystraszylam biegunki. Za kilka tygodni mam zamiar odwiedzic gastroenterologa ktory podobno w temacie candidy siedzi. Chcialbym miec kogos kto poprowadzi z nami diete, jesli on nie pomoze to moze jakas specjalistka od zywienia. Potem wlasnie nystatyna, suplementy no i chelatacja..
No wlasnie, dieta dieta ale czy ktokolwiek zauwazyl zmiany?
Wiem napewno, ze slodycze dzialaja na synka pobudzajaco i dostaje jakiejs glupawki, sam sie do siebie smieje, ogolne jest bardzo pogodnym dzieckiem no ale na kogo slodycze tak nie dzialaja prawda?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

kik1976

Post #2 Ocena: 0

2013-02-06 20:02:00 (12 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

dzialaja, widac to swietnie n a moim najmlodszym. ni emoze zjesc slodyczy po poludniu , tzn od 12 w dol, bo m a problem ze spaniem i wychodzi z siebie. pozatym na moim mlodym wyniki diet widac.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

jolkam03

Post #3 Ocena: 0

2013-02-06 20:45:31 (12 lat temu)

jolkam03

Kobieta

Z nami od: 21-11-2010

Kamila tez cukier pobudza, ostatnio po McDonaldzie dostal glupawki, rzadko chodzimy, ale czasami nie da sie ominac. Ja powoli przymierzam sie do diety, wyeliminowalam cukier, slodycze glutenowe, wprowadzam bezglutenowe, mniej ziemniakow, a zamiast nich np. soczewica do zupy (jak nie wie, to zje :-), tylko do chleba jakos nie moge sie zabrac, te gotowe w wiekszosci maja konserwanty, ktorych tez unikam.

Do góry stronyOffline

jolkam03

Post #4 Ocena: 0

2013-02-06 20:51:33 (12 lat temu)

jolkam03

Kobieta

Z nami od: 21-11-2010

A słyszałyscie cos o diecie niskoszczawianowej, czytałam, że też może dawac pozytywne efekty u dzieci autystycznych. Jak by tak wziać te wszystkie diety razem, to by sie okazało, że dziecko tak naprawde niewiele moze zjesc, ale Kamil teraz w sumie tez je niewiele, w kółko to samo. W weekend udalo mi sie go namówić na kilka łyżek barszczu z buraków :-)

Do góry stronyOffline

ania2008

Post #5 Ocena: 0

2013-02-06 21:17:29 (12 lat temu)

ania2008

Kobieta

Z nami od: 03-05-2012

moj tez ma tzw. glupawki, slodyczy nie je za wiele,ale zawsze jakis biszkopt, ciastko lub platki ma I to napewno wystarcza dla karmienia candidy, dla prowadzenia trzeba miec duzo samozaparcia I cierpliwosci, niestety tj. trudne jak dla mnie.
Leon 05/2008(autyzm)

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #6 Ocena: 0

2013-02-06 21:29:18 (12 lat temu)

passionfruit

Kobieta

Z nami od: 03-10-2012

Ja prowadze stricto diete, i mysle, ze efekty mamy super,jedyne co to mi brakuje czasu i pieniedzy na wszystko, ale wkrotce powinnam juz nie byc sama, wiec sie wezme za robienie w wiekszosci swojskiego jedzenia. Duzo wiem na temat diety i chetnie sluze pomoca.

Doritosz tymi dietetykami to jest roznie, ja sie ciesze, ze sama wiem co robie. Ponadto, np lekarka podala nam chemiczne lekarstwo na kandide, w skladzie sacharoza, nie wiem czy dlatego Julek troche bardziej pobudzony. Simon czytalam o szczawianowej, ale ona z tego wszystkiego najtrudniejsza. Mam liste produktow dozwolonych, jak znajde to przesle. My ja srednio stosujemy, bo np czerwona papryka jest niskoszczawianowa, a zolta juznie,wiec co mi szkodzi, kupuje czerwona itd, ale nie jestesmy na strikto szczawianowej. Co do soczewicy to jak najbardziej jemy bardzo duzo i ciecierzyny (chickpeas), ponadto ziemniaki tylko gotowane w mundurkach.

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #7 Ocena: 0

2013-02-06 21:33:38 (12 lat temu)

passionfruit

Kobieta

'Duzo wiem na temat diety i chetnie sluze pomoca.', ale chcialam dopisac, ze czasem to tez skomplikowane co dla ktorego dziecka lepsze, to tak jak ostatnio napewno cos Julka uczulilo, tylko co? Cos mu nie slzy, martwie sie, bo alergie przyczyniaja sie do rozwoju grzyba, a my dopiero po leczeniu. Ponadto, tak mysle na ile to leczenie bylo skuteczne, bo na oko nie widzialam zadnych zmian, jakiegos 'odwyku' itp, ale u as to chyba sama dieta zmniejsza objawy. Wiec to wszystko niby proste, a dosc skomplikowane

Do góry stronyOffline

passionfruit

Post #8 Ocena: 0

2013-02-06 22:15:46 (12 lat temu)

passionfruit

Kobieta

RE: DIETA SZCZAWIANOWA

produkty niskoszczawianowe i nie łączyć ich ze sobą. Przy podawaniu produktów zawierających szczawiany wskazane jest przed posiłkiem podanie cytrynianów np. magnezu, który pomoże w zobojętnieniu szczawianów.

Produkty wysokoszczawianowe:
kakao, czarna herbata, figi, skórka od cytryny, zielone jabłka, czarne winogrona, mandarynki, kiwi, truskawki, owoce leśne, czereśnie, owies, quinoa, pszenica, proso, fasola, orzeszki ziemne, suszone owoce, seler, zielona papryka, ziemniaki zółte w środku, dynia, burak, szpinak, mleko krowie

Produkty o średniej zawartości szczawianów:
białe ziemniaki, marchewka, por, karczoch, bob, groch włoski, pomidory, cebula,pomarań cze, ananas.
Produkty te można spożywać ale nie łącząc ze sobą.

Produkty niskoszczawianowe:
woda, zielona herbata, soki owocowe, oliwy, jabłka golden lub czerwone, melony, białe winogrona, mango, papaja, miód, biały ryż, kukurydza ( niewielkie ilości ), kokos, soczewica, mięso, ryby, jajka, ogórki bez skory, kalafior, sałata, zielony groszek, czerwona papryka, rzepa, rzodkiewki, grzyby, pieczarki.

Do góry stronyOffline

Nicola_5014

Post #9 Ocena: 0

2013-02-07 08:15:25 (12 lat temu)

Nicola_5014

Kobieta

Z nami od: 31-12-2012

ja poczekamy z tymi wszystkimi dietami na wyniki testow nie chce niepotrzebnie go meczyc, wiec passionfruit badz gotowa bo jak cos wyjdzie to zasypie cie pytaniami hehehe :-]

doritos szkoly juz odwiedzilam podoba mi sie ta do ktorej chce go zapisac, jeszcze jednym z powodow dla ktorych nie chce zeby chodzil do szkoly specjalnej jest to ze on lubi kopiowac innych, nie bawi sie z dziecmi ale bacznie je obserwuje co robia, jak sie bawia i jak skoncza to on sie tym bawi lub robi to samo. Mysle ze jak bedzie kopiowal dzieci "zdrewe" to bedzie lepiej:-( jeszcze co innego gdyby ta szkola byla tylko dla dzieci z autyzmem a tak..

Ania ja czytalam o tych objawach i on ich nie ma(no oprocz tego laknienia na slodkie he he he)ale jak passionfruit mowi ze tez nie bylo objawow to tez zrobie testy w koncu sprawdzic nie zaszkodzi.
Wiktor bedzie mial 4 latka za 3 dni :) wiec w weekend swietujemy :-8*YAHOO*

[ Ostatnio edytowany przez: Nicola_5014 07-02-2013 08:20 ]

Do góry stronyOffline

Nicola_5014

Post #10 Ocena: 0

2013-02-07 12:32:06 (12 lat temu)

Nicola_5014

Kobieta

Z nami od: 31-12-2012

a wlasnie dziewczyny gdzie robilyscie te badania na candide podrzuccie linka jak znacie, szukam po necie i mozna je zrobic na kilka sposobow jakie sa najskuteczniejsze z krwi, kalu czy moczu???

Chcialam tez zrobic test na peptydy(gluten i kazeina) z ponizszego linka, nie pisze z czego ten test, dzwonilam ale nie odbieraja:-(

wolalabym korzystac juz ze sprawdzonych labolatoriow, takze bylabym wdzieczna za cynka.

http://www.analutos.com/shop/product-info.php?prodname=IAG-and-dietary-derived-peptide-test&id=30320

[ Ostatnio edytowany przez: Nicola_5014 07-02-2013 12:37 ]

Do góry stronyOffline

Strona 340.2 z 623 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 339.2 | 340.2 | 341.2 ... 621 | 622 | 623 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,