Str 333 z 623 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
karjo1 |
Post #1 Ocena: 0 2013-01-21 14:16:54 (12 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Cytat:
2013-01-21 11:05:43, Nicola_5014 napisał(a):
...zeby Wiktor mial rodzenstwo i zeby w razie czego mial sie nim kto zaopiekowac ale boje sie ze tez bedzie chore ;(
Moim zdaniem, nigdy nie mozna z takiego punktu decydowac sie na dziecko, a tym bardziej obciazac je przymusem/obowiazkiem opieki, to bardzo nie fair w stosunku do obu dzieciakow.
Nicola, nie pisze pod Twoim adresem, tylko tak mi sie ogolnie nasunelo na mysl po przeczytaniu powyzszego posta.
|

|
 |
|
|
passionfruit |
Post #2 Ocena: 0 2013-01-21 14:18:27 (12 lat temu) |
Z nami od: 03-10-2012 Skąd: Londoneria |
Simon, uwazam, ze jestes niesamowita osoba!i mimo wszystko mam nadzieje, ze Ci sie pouklada i bedziesz czerpac radosci  Majac dziecko/i autystyczne,myle, ze nie mozna juz patrzec 'wstecz' i dreczyc sie niepotrzebnie dlaczego itd? Wiem to sama ze swojego doswiadczenia, takie mysli mnie strasznie doluja, raczej staram sie cieszyc swoim dzieckiem, kazdym nowym krokiem do przodu. P.S. Basia, a jak masz dola to mysl o Piterku L. ja nie wiem, ale czesto w ni widze przyszlego Julasa: kamery, komputery, rower. Jak poczytam o Son-rise to podrzuce jakies pomysly, bo sama chcialabym moze cos wiecej sie dowiedziec na temat tej terapii. A z sensorycznych problemow, napisz szczeg jesli chodzi o malego jakie ma nadwrazliwosci lub niedowrazliwosci, moze z tej ksiazki podesle ci jakies cwiczenia. Nie wiem na ile beda pomocne, bo nie jestem spacjalista, ale sa bardzo dobre chocby na docieranie do dziecka.
Nikola,ja rowniez bym chciala rodzenstwo dla synka, ale u nas tylko wchodzi w rachube in-vitro, wiec jesli finansowo bedzie mnie stac to zdecyduje sie. A robili synkowi badanie na chromosom lamliwy X?
|

|
 |
|
passionfruit |
Post #3 Ocena: 0 2013-01-21 14:25:45 (12 lat temu) |
W sumie, moze sie zle wyrazilam,dzieki Karjo za swoja opinie. Chcialabym ogolnie miec wieksza rodzine mimo wszystko. 'Big families are happy families'
Jolka, bardzo mi sie podobaja twoje slowa. Szkoda, ze tutaj nie mamy 'lajkow' jak na
f-b...
|

|
 |
|
karjo1 |
Post #4 Ocena: 0 2013-01-21 14:48:47 (12 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
E tam, po prostu tez gdzies kiedys lazily takie mysli po glowie, ale swiadomosc, ze gdyby kolejne bylo troche bardziej wymagajace, problemowe, to po prostu czasu i sily i srodkow moglo by nie starczyc.
Z kolei, jesli byloby 'bezproblemowe', zdrowe i ok, to czy nie ucierpialoby na pomijaniu i skupianiu sie na tym bardziej angazujacym, czy nie mialo by 'kamienia u szyi' w postaci rodzenstwa do wspierania.
A przeciaz moze by chcialo, a na pewno mialoby prawo do wlasnego zycia, wyborow, np. chocby wyjazdu za granice i startu w nowym miejscu.
I co wtedy?
|

|
 |
|
kik1976 |
Post #5 Ocena: 0 2013-01-21 15:20:09 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
moj ma rodzenstwo, jedno starsze, jedno mlodsze. fakt jest trudno, al e sie w brew pozorom kochaja i teskni a za soba. a poki mam sily, robie wszystko, zeby mlody dal sobei rade w zyciu.
ja tez spora familie i wspieramy si e jakos na wzajem, nie wyobrazam sobei byc jedynaczka i nie miec do kogo buzi otworzyc.
mimo, ze moi tluka sie, ze chata w fundamentach drzy, to zyc bez siebei nie moga. Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|

|
 |
|
|
kik1976 |
Post #6 Ocena: 0 2013-01-21 18:10:54 (12 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
dzisiaj mialam miec spotkanie w sprawie statmentu na nowy rok i co? spadl sneig i nie ma. ciekawe kiedy teraz sie odbedzie. ale nei to mnei tak wkurzylo, jak to, z ewczesneij probowalam zmienic chociaz godzine i mowili, ze nie da rady, a tu snieg i wszystko zamkneli na 4 spusty, nawet nie zadzwonili.
moj chyba zaczyna przyspieszony przyrost, bo je jak smok, oczywisci e to co on chce. czasm mam wraznie, ze powinna nocowac w kuchni. do tego posilki musza byc prawie jak w zegarku, bo inaczej chodzi starsznie sfrustrowany i mowi, ze nigdy mu jesc nei daje
dzisiaj z nudow siedzialm i przegladalam stare filmiki, gdy mlody mial 2-3 lata i mam tam nagrane, jak mlody podskakuje i biega z syczeniem , tak samo , jak dzisiaj, czyli bedzi e to juz z 6 -7 lat takiego zachowania. Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|

|
 |
|
sonia25 |
Post #7 Ocena: 0 2013-01-21 18:44:29 (12 lat temu) |
Z nami od: 01-10-2009 Skąd: west midlands |
Ja o podejrzeniu autyzmu u synka dowiedzialam sie,kiedy moja coreczka,miala 4 miesiace i wiele razy zastanawialam sie, co by bylo gdybym dowiedziala sie o tej chorobie,zanim zdecydowalam sie na drugie dziecko?
Mysle, ze nie odwazylabym sie na drugie dziecko, wiec moze dobrze,ze nie wiedzialam...
Teraz ciesze sie,ze jest z nami, chociaz przyznam szczerze,ze bardzo sie boje, zeby tez nie byla chora...
Syn mial robione badania genetyczne juz ponad miesiac temu,jednak nadal nic nie wiemy na temat wynikow.
Mysle, ze dopiero u pediatry sie dowiemy, jak badania wyszly, a od ostatniej wizyty tez juz minelo ok.2miesiace i czekamy na list z przychodni,kiedy nastepna wizyta.
Strasznie to u nas powoli idzie, myslalam,ze po tej pierwszej wizycie u pediatry bedzie juz z gorki...
|

|
 |
|
ania2008 |
Post #8 Ocena: 0 2013-01-22 07:50:55 (12 lat temu) |
Z nami od: 03-05-2012 Skąd: rotherham |
dziewczyny wlasnie kupilam dzis takie mleko:
Czy ktos z Was probowal podawac swojemu dziecku mleko wielbłąda?
znalazlam duzo amerykanskich stron na ktorych pisza ,ze po podawaniu tegoz mleka,ich dzieciom pomoglo lub calkowicie sie wyleczyly.!!
Wielbłądzie mleko zawiera 10 razy wiecej tyle żelaza i trzy razy tyle witaminy C, co krowie. ,w przeciwieństwie do mleka krowiego nie wywołuje ono skazy białkowej i jest bogate w insulinę
Mleko wielbłądzie jest najlepszym mlekiem zwierzęcym, często porównywane jest do mleka ludzkiego, a dzięki swoim zaletom nazywane jest platyną pustyni.Mleko wielbłądzie nie zawiera beta-laktoalbuminy lub kazeiny, które zawiera mleko krowie, co u niektórych osób, powoduje reakcje alergiczne.Zawiera duzo wapnia Immunoglobuliny produkują substancje Ktore zwalczaja np.wirusy,bakterie.Minusem jest to, że mleko nie jest pasteryzowane. Pasteryzacja zniszczylaby jego dobry sklad. Nie zawiera tak dużo tłuszczu, ale zawiera nienasycone kwasy. Ponadto, zawiera on około pięciu procent laktozy,dla osoby, która ma nietolerancję laktozy, jest lekkostrawne.
Mleko wielbłądzie wygląda i smakuje podobnie do mleka krowiego – ale swoim składem bardziej przypomina mleko ludzkie, jest zdrowszym produktem od mleka krowiego.
Mleko wielbłąda zawiera potas,magnez, żelazo,mangan, sod i cynk.
http://drewsautismdiary.blogspot.co.uk/p/our-protocol.html
http://www.regardingcaroline.com/bus.html
http://nourishinghope.com/2011/11/camel-milk-healing-or-hype/ Leon 05/2008(autyzm)
|

|
 |
|
Nicola_5014 |
Post #9 Ocena: 0 2013-01-22 10:55:16 (12 lat temu) |
Z nami od: 31-12-2012 Skąd: Doncaster |
passionfruit, Wiktor nie mial takiego badania na chromosom lamliwy X, a co to takiego?
kik1976 witaj w klubie ja mialam miec wizyte wczoraj i tez odwolali.
Ja tez mam duza rodzinke i wspieramy sie nawzajem mam 6-cioro rodzenstwa i tez maja dzieci, moja mlodsza siostra jest wlasnie w ciazy i to dlatego tak mnie naszlo na sentymenty...tez bym chciala bo kocham dzieci.
|

|
 |
|
passionfruit |
Post #10 Ocena: 0 2013-01-22 17:51:20 (12 lat temu) |
nikola, pediatra nam zlecil badanie, ktore czesto wychodzi nieprawidlowo, jesli autyzm jest genetyczny.
Moja sasiadka ma brata z blizniakow z niezdiagnozowanym autyzmem lub podobnym zaburzeniem. I co on mieszka w Polsce z mama i babcia, a siostry ulozyly sobie zycie w Anglii. On nie jest dla nich ciezarem, czy nie pozwolil im nie wyjechac. Wrecz przeciwnie, dzwonia do siebie; ostatnio przyslal malej misia na urodzinki to zarowno mala jak i on byli w siodmym niebie. To inni w Polsce mowia na niego glupek, gdy byl maly dzieci sie z niego nasmiewaly. Gdyby nie mial rodzenstwa, bylby sam jak palec- bo jest b zamkniety, nie wychodzi z domu i nie ma kolegow ...
Ania, slyszalam o tym mleku i wiesz, ze ostatnio wyczytalam, ze nasze dzieci by moze nawet tolerowaly mleko krowie, gdyby nie bylo pasteryzowane, gdyz w tym procesie zachodzi jakas reakcja w wyniku ktorej powstaja zwiazki, ktorych dziecko autystyczne nie moze strawic. Gdzie zakupilas to mleko, jesli moge spytac?
|

|
 |
|