Str 318 z 623 |
|
---|---|
passionfruit | Post #1 Ocena: 0 2012-12-11 22:19:54 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-10-2012 Skąd: Londoneria |
Kik, mysmy tez mieli liste badan, wlacznie z badaniem na chromosome lamliwy X. Tak, dokladnie, wynik jest tylko przydatny przy planowaniu potomstwa. Chyba jeszcze mielismy badanie na napiecie miesni, czy czasem nie jest za niskie (to bylo jeszcze wtedy, gdy Julian praktycznie zaczal chodzic). Wszystko nam wyszlo ok. I najlepiej kierowac sie wlasnie do pediatry. Natomiast biomedyczne trzeba niestety robic na wlasna reke.
|
doritos | Post #2 Ocena: 0 2012-12-11 22:25:35 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2009 Skąd: londyn |
Passion, dzieki za napisanie pelnej nazwy. Nie syndrom a chromosom, moj blad
![]() |
passionfruit | Post #3 Ocena: 0 2012-12-11 22:39:40 (13 lat temu) |
Kik, a piszac, ze bym sie cieszyla, to nie z faktu, ze nie masz diagnozy na papierze, bo to w koncu kawalek papieru, ale szczegolnie z faktu, ze ma dobry kontakt z rowiesnikami, chociazby tylko w szkole; oczywiscie o ile to prawda, bo z twoich wypowiedzi wynika, ze wlasciwie kwestionujesz opinie nauczycieli i psychologow. Ale jesli to prawda, to moze oznaczac, ze maly sobie kiedys poradzi zyciu, bo przeciez autysci sa bardzo rozni, i bez wzgledu na diagnoze, najwazniejsze jest w jakim stopniu zaburzona jest sfera kontaktow spolecznych. I tutaj trzeba pracowac z dzieckiem, ale to nie takie latwe jak nauczenie kolorow czy wierszyka. Ja mam nadzieje, ze kiedys i mi powiedza, ze moj synek ma kolegow w szkole
![]() |
kik1976 | Post #4 Ocena: 0 2012-12-12 13:30:31 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
probowalam wrzucic zdjecie i nic. moz e uda mi si e do galeri.
[ Ostatnio edytowany przez: kik1976 12-12-2012 13:33 ] Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
katarzynek70 | Post #5 Ocena: 0 2012-12-12 15:45:06 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-04-2012 Skąd: brak |
Hejka dziewczyny
Kik kochana to bardzo dobrze ze zobacza twoje chlopie psycholodzy,chyba wreszcie sie doczekasz "tak" lub "nie".Ja naprawde dobrze Cie rozumiem,ja mam z moja 3 podobnie,z kazdym cos nie tak,moja najstarsza co tydzien zalicza psychologa ,ma problemy z jedzeniem,tak strasznie sie o nia martwie,co z Adasiem to wiecie,no i ciagle niepokoi mnie mala,musze sie wybrac z nia do GP i poprosic o skierowanie do pediatry. Maz nadal bez pracy a tu kasy potrzeba dla dzieci,wysylam niedlugo DLA i zobaczymy co bedzie. Wpiszcie w googla sensory toys sa fajne rzeczy i mozna znalezc calkiem niedrogie. Izus U mnie wysokie AIG a peptydow brak .Paul Shattock uwaza ze u dzieci z wysokim AIG autyzmu nie wywolalo szczepienie, a jak bylo u ciebie po MMR bo jezeli teoria Shattocka jest prawdziwa to jezeli Julek ma w normie AIG to czy autyzm (jezeli go ma) w jego przypadku mozna powiazac ze szczepieniem ? Sorry za rozwazania na temat twojego synka ale staram sie ogarnac te wszystkie teorie i wyniki badan . Witam cieplo wszystkie nowe mamy i ich pociechy choc napisze raz jeszcze ze wolalabym aby zadnej z nas tu nie bylo. Cos oklaplam ostatnio chyba zbyt duzo klopotow na moja glowe,zostalismy bez samochodu a nasze nursery na drugim koncu miasta,po prostu koszmar,czuje sie strasznie wyczerpana ale powoli dochodze do siebie. Wybralam szkole dla Adasia,to nie ta w ktorej jest obecnie,ale troche blizej domu ,gdzie maja nauczycieli SEN i praktyke w pracy z dziecmi z SEN ale czy wybralam dobrze to sie okaze w praniu. Mi pediatra powiedziala bardzo stanowczo ze Adas nie potrzebuje stetement i nie jest SEN z czego wcale nie jestem zadowowolona. Tak juz niestety jest ze jezeli masz dobrze funkcjonujacego autystyka to radz sobie matko sama. Czy wiecie ze NHS prowadzi terapie IS a ktore z naszych dzieci uczestniczy w tych zajeciach? Zaczynam sie zastanawiac czy nie skontaktowac sie z AS moze od nich doczekam sie jakiejs pomocy bo doslownie rece juz urobilam po lokcie. Caluje Was wszystkie. |
|
|
sonia25 | Post #6 Ocena: 0 2012-12-12 17:35:42 (13 lat temu) |
Z nami od: 01-10-2009 Skąd: west midlands |
Cześć Dziewczyny
Badanie Genetyczne miał robione, aby potwierdzić lub wykluczyć genetyczne pochodzenie choroby. Myślałam,ze to normalne, wiec nie pytałam dlaczego daje skierowanie. A skierowanie dala pediatra. Dziekuje tez za odpowiedzi na temat badan biomedycznych, bede musiala poczytac gdzie je zrobic. pozdrawiam |
passionfruit | Post #7 Ocena: 0 2012-12-12 22:45:35 (13 lat temu) |
Oj Katarzynek, fajnie, ze wrocilas znow na forum (brakowalo mi cie
![]() ![]() Co do szczepionek, to nigdy nie mielismy jakiegos widocznego regresu, ale badania ostatnie wykazaly bardzo duze zatrucie rtecia, metalami ciezkimi, metabolizm rozregulowany.... Dzis mielismy przedstawienie w przedszkolu, wszystko bylo ok, do momentu gdy ja sie pojawilam, Julcio sie rozplakal, wymuszal, ze chce cos zjesc, potem sie troche uspokoil, gdy nie patrzylam na niego! Po przedstawieniu, powiedzial, ze jest strasznie zmeczony i chce isc spac, a tu jeszcze trzeba bylo zostac. Plakal przy rozstaniu, ale jak wrocilam po niego, panie powiedzialy mi, ze jak tylko wyszlam, inne dziecko, dobrze sie zachowywal!W mojej grupie wszystkie dzieci ladnie spiewaly, badz siedzialy cicho. W porannej grupie podobniez pare dzieci tez plakalo, gdy ujrzalo rodzica, ale wiecie jak to jest .. Ach jestem wyczerpana, troche sie stresuje jego ogolnym zdrowiem, czesto, nawet w domu ok poludnia Julcio mowi ze jest bardzo zmeczony, ja sama widze po nim, ze jest momentami wyczerpany ![]() Zycze duuuzo zdrowia wszystkim naszym szkrabom ![]() |
passionfruit | Post #8 Ocena: 0 2012-12-12 23:24:39 (13 lat temu) |
Katarzynek, a jesli chodzi o IS, ktora podlega pod OT, to moj gp powiedzial mi kiedys, ze to nie dla mojego synka (niewazne swiatla, drzwii)!!! Z fizjo tez nas juz dawno wypisali! Dobrze powiedzialas, jesli masz wysokofunkcyjne dziecko, to radz sobie sama, a nie mysla, ze takiemu dziecku tez trzeba pomoc, zeby (odpukac) nie bylo regresu w jakims nowym srodowisku np. szkolnym, ze rodzicowi tez ciezej. Jakos teraz, gdy stanelam przed wyborem szkoly, czuje sie taka bezradna. Jak jeszcze przychodzila, do nas pedagog SEN to zawsze moglam sie duzo doradzic, a teraz gdy Julek sie dostal do tego pzredszkola integr, nic wiecej nam sie nie nalezy. Zadko to robie, ale dzis szczerze pozazdroscilam mamom polskim z przedszkola Julianka. Jakie one wydawaly sie beztroskie ....
|
twinsplus1 | Post #9 Ocena: 0 2012-12-13 17:23:39 (13 lat temu) |
Z nami od: 31-12-2008 Skąd: Darlington |
czesc dziewczyny ale wy tutaj stukacie
![]() pisałam ostatnio ze staram sie o DLA dla Igora, wysłałam papiery i po 2 tyg przyszła odmowa ![]() ![]() ![]() mam pytanie czzy wy korzystacie z mobility bus pass? |
katarzynek70 | Post #10 Ocena: 0 2012-12-13 18:21:55 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-04-2012 Skąd: brak |
Izus
Moj Adas starszy od Julka a spi codziennie ok 2,5 godz. miedzy 1-3 po poludniu.To podobno charakterystyczne dla dzieci z ASD,po prostu wszystko to co robia bardziej je wyczerpuje. Dziewczyny kochane Podobnie jak u Izy to byl najgorszy rok w moim zyciu i mam nadzieje ze przyszly bedzie lepszy po prostu musi byc i juz,dla nas wszystkich. Zagladam na wiele forum ASD i wiecie co Wam powiem,nigdzie nie spotkalam sie z takim cieplem i zrozumieniem ze strony forumowiczow jak na naszym forum.Ciesze sie ze jestescie. ![]() |