Ania a te kulki ktos ci zalecil czy mozna standardowo podac kazdemu dziecku. Jaka to nazwa? Jak juz uporzadkuje sobie wszystko, to tez sie wezme za homeopatie....
Str 308 z 623 |
|
---|---|
passionfruit | Post #1 Ocena: 0 2012-11-18 19:05:49 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-10-2012 Skąd: Londoneria |
Ania, dzieki za cenne info
![]() Ania a te kulki ktos ci zalecil czy mozna standardowo podac kazdemu dziecku. Jaka to nazwa? Jak juz uporzadkuje sobie wszystko, to tez sie wezme za homeopatie.... |
ania2008 | Post #2 Ocena: 0 2012-11-19 12:04:56 (13 lat temu) |
Z nami od: 03-05-2012 Skąd: rotherham |
Iza kulki mozna zakupic samemu w aptece helios uk ,trzeba im napisac jakie dziecko mialo szczepienia.Ja wole prowadzic odtruwanie z doktorem,wiec z homeopatka prowadzimy cale to leczenie,ona daje nam kulki na kazde odtruwanie ,kazde szczepienie osobno,pozniej np.metale ciezkie ,napoje gazowane,metoda ta nazywa sie wg Tinusa.Iza jesli chcesz moge ci podac moj skype,mozemy tam kiedys pisac jesli chcesz sie czegos dowiedziec wiecej.
![]() ![]() Leon 05/2008(autyzm)
|
passionfruit | Post #3 Ocena: 0 2012-11-19 19:40:10 (13 lat temu) |
Ania chetnie. Ja tez zapraszam na moj skype: ID stefcio7
Dzis po wizycie u GP. Wezel sie juz wchlonal prawie caly. Byla infekcja, krwinki biale lekko obnizone, czerwone tez, no i hemoglobina. Jestem bardzo zdziwiona, nie wiem czy to ta dieta! Wspomnialam lekarzowi o diecie itp itd, powiedzial, ze on w tym nie widzi za duzo sensu, ze mozna wyleczyc autyzm, tak jak i w przypadku podawania duzej ilosci witamin. Powiedzial, ze to zostawia mi, gdyz jestem 'a sensible mother'!!! Chociaz musze powiedziec, ze jesli chodzi o podstawowe badania, jestem z niego bardzo zadowolona. Zbadal Julcia jeszcze dokladnie, rowniez pod pachami (bylo gili i smiechy) i szyjka, i kazal powtorzyc badania w nowym roku. Dostalismy zelazo w plynie. Oczywiscie zawiera sacharynin czy cos w tym stylu-zakazany przez lekarzy DAN, wiec bede musiala teraz cos kupic na wlasna reke, pewnie za pol ceny drozsze. Ania, moze ty masz namiary na zelazo online? |
ania2008 | Post #4 Ocena: 0 2012-11-20 16:33:49 (13 lat temu) |
Iza moj skype jest anna.gabor3
zelazo sama potrzebuje bo zaczynam chelatowac z edta od dzis a ten wyplukuje metale i mineraly,i trzeba suplementowac to,zeby nie bylo braku,ale jeszcze nie patrzylam,jak cos powiem. ![]() Leon 05/2008(autyzm)
|
ania2008 | Post #5 Ocena: 0 2012-11-20 16:41:18 (13 lat temu) |
znalazlam ,ja osobiscie prawie wszystko mam z kirkmana
http://www.healthyandessential.com/index.php/all-products/kirkman/liquid-iron-supplement-236ml.html zelazo dobrze jest podawac wraz z wit.c ,wtedy lepeij sie wchlania. [ Ostatnio edytowany przez: ania2008 20-11-2012 16:41 ] Leon 05/2008(autyzm)
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-11-20 16:46:53 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
kik1976 | Post #7 Ocena: 0 2012-11-20 18:20:13 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
leonka , polacy opieraj a sie golwnie na osiagnieciach amerykanskich. jesli chodzi o terapie.
tu masz stronke amerykanskatu wiem, ze anglicy nie cierpia amerykanow i nawet nie chca sluchac o ich metodach, ktore wydaj a sie byc bardzo pomocne. np gdy ostatnio bylam u pediatry i w spomnialam o tym atec, to nawet nei chcial sluchac. co do terapi, to przejrzyj stronke autism westmidlands. moz e w londku jest cos podobnego. s a kursy itd... [ Ostatnio edytowany przez: kik1976 20-11-2012 18:24 ] Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
doritos | Post #8 Ocena: 0 2012-11-20 21:26:41 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2009 Skąd: londyn |
Leonka, z terapii swietnie sprawdza sie son- rise, u nas w szkolach po czesci praktykowana(czesc personelu zostala wyslana na przeszkolenie)
Kolejna metoda uwielbiana chyba przez szkoly jest ABA (terapia behawioralna). Kolejne szkolenie odbywa sie w St. Albans i trwa 1 dzien. Czy oni daja Ci wolna reke do prowadzenia tego typu zajec?? U mnie zmiana zabawy w chlapiaca toalete z klockow na suszarke do rak i recznik papierowy ![]() |
mamcia1 | Post #9 Ocena: 0 2012-11-21 11:02:36 (13 lat temu) |
Z nami od: 05-08-2009 Skąd: birmingham |
hej,pomyslalam ,ze moze wy mnie uspokoicie i moja ciekawosc. Mianowicie moj syn (4lata i dwa tyg) zaczal nursery we wrzesniu. Maly na poczatku chetnie chodzi i plakal wrecz ,ze juz trzeba isc do domu. Na spotkaniu po szesciu tygodniach w szkole nauczycielka byla zachwycona Marcelem,ze tyle wie.Wykonuje polecenia w ktorych bylo zawarte kilka czynnosci nie dopytujac sie w trakcie co mialo byc nastepne.Dwa tygonie temu nauczycielka stwierdzila ,ze Marcel sie wycofal nie chce odpowiadac nie bierze udzialu w zajeciach typu spiewanie ale to akurat powiedziala ,ze jest niezmienne bo nigdy nie lubil tego typu zajec. Dostalam list abym poszla do GP i teraz czekam na list z informacja gdzie mam sie wstawic aby go sprawdzili czy jest wstydliwy czy jest autystyczny czy przestraszony czy cos tam... W domu jest ok bawi sie wykleja ,rysuje ,maluje bawi sie z bratem ,gra na komputerze itd. W weekend wzial swojego misia ,zwiesil mu raczki i glowke i mowi,ze Gruffalo sie wstydzi tak jak on w szkole i wtedy pieka policzki i boli brzuszek. Maly dopytuje sie czy go kocham kilka razy na dzien od ostatniego tygodnia. W szkole nauczycielka mowi ,ze jest juz lepiej i znow odpowiada ale on nie robi nic przy czym nie ma pewnosci ,ze zrobi to dobrze. W domu zaczal pisac pierwsze wyrazy i swietnie liczy nauczycielka tez wlasnie zauwazyla ,ze uiwelbia liczby.Zachwycony jest ile pani ze szkoly wie i codziennie mowi ,ze ona jest super madra.Jezeli orientacje ile bede czekac na ten list z wezwaniem na to sprawdzenie i jak to wyglada to podzielcie sie wiedza.GP nic nie powiedzial jak tylko czekac.Faktem jest ,ze on nigdy niemachal na dowiedzenia nie wital sie i w sumie od tugodnia zaczal uzywac slow prosze i dzikuje w domu. W zeszlym tygodniu tez pierwszy raz kupil sam cos w sklepie i podziekowal na nastepny dzien jak go odebralam ze szkoly to poprosil aby mogl cos kupic w sklepie i cieszyl sie ,ze sam to zrobil. W sobote wykleil kartke dla babci i napisal dziekuje bo chcial podziekowac za prezent urodzinowy.I jak myslicie wprowadzic malego w temat czy nic nie mowic a w dzien testu powiedziec ,ze mama i tata musza pogadac z Pania a on bedzie mial tam inne zajecie aby nie przeszkadzac i wtedy mama i tata skoncza szybko rozmowe. Poradzcie cos.Pozdrawiam.
|
passionfruit | Post #10 Ocena: 0 2012-11-21 21:23:08 (13 lat temu) |
Mamcia, a jak z kontaktem wzrokowym, jezyk zawsze sie rozwijal bez zastrzezen? Umie sie synio bawic zabawkami z przeznaczeniem, dzielic z innymi dziecmi?Ma jakies utarte schematy, frustracje, manieryzmy? Musisz patrzec na te aspekty. Moj synek np relatywnie pozno zaczal machac papa, chyba lekko przed 2 latkami, i od tamtad nie ma problemu, ale to nic nie potwierdza czy zaprzecza. Trzeba spojrzec na caly obraz. Moj synek, wiele razy zachowuje sie bardzo dobrze, duzo osob mi mowi, ze ja wymyslam, a jednak jest duze podejrzenie autyzmu, ale chyba dlatego mamy dosc dlugie spektrum. Nie martw sie wizyta (mam tylko nadzieje, ze trafisz na 'solidnego' pediatre), a raczej staraj sie myslec, ze to moze byc przepustka do pomocy jemu, bez wzgledu na to czy bedzie mial 'przylepke/label/ czy nie. Sama napewno wiesz, czy syn ma braki czy nie, a z tego co opisujesz to jest madrym chlopcem i bez wzgledu na wszystko bedzie dobrze:0 Pozdrawiam
|